dla rodzin z dziecmy często na tym forum i nie tylko polecana jest Baska na Krk albo Medulin np a my postanowiliśmy być oryginalni i po tysiacach obejrzanych zdjęć, ok setki wysłanych maili zdecydowaliśmy się - Fazana koło Puli, nieduże rybackie miasteczko, nieopodal wyspy Brijuni - co ważne znalezliśmy apartament ( u p. Miry Eldic - może któś u niej był )gdzie możemy przyjechać w piątek a wyjechac w niedzielę od 20 do 29 czerwca) może choc trochę luźniej bedzie na drogach po dzisiejszym kursie euro cena za 9 dni dla 4 osobowej rodzinki wyniesie ok 1500 zł, nad polskim zimnym morzem myślę że nie znalazłabym nic tańszego , w tamtym roku proponowano nam 1 pokój z cztarema łóżkami z wc i kuchnią na korytarzu za 1000 zł za tydzień, a tu mamy 2 pokoje łazienke i kuchnie, 150 m do morza no i zakładam ładną pogodę. Do Puli ok 8 km - zakładam chyba słusznie że jakies markety tam będą
Jedziemy z dwójką dzieci 12 lat i 2 latka i wiecie jak na początku miałam obawy co do plaży np. i szukaliśmy czegos z basenem, to teraz już wiem że nie ma sie czego bać, dzieciaki szybko się dostosują do warunków a i tak nie mamy zamiaru smażyć sie cały dzień na plaży
Widziałam też zdjęcia znajomych z miasta Vrbnik na Krk no po prostu cudo (smiali się że we Vrbniku nawet po pijaku i byle jak zrobione zdjęcie będzie cudne) tylko plaża tam skalista i dosyć głęboko ale na pewno tam zajedziemy w ramach wycieczki z Fazany.
Anyway teraz tylko czekac do czerwca planowac trasę , kupic buty do wody i szukać noclegu po drodze.