Witam,
czy również mogę prosić o namiary na kwaterę
pozdrawiam
Joanna
JB napisał(a):Jestem w Fażanie na cudownych wakacjach Miejscowość bardzo dobrze przygotowana pod turystów, czysto, alejka spacerowo-rowerowa wielokilometrowa idealna do spacerów, wycieczek rowerowych (są wypożyczalnie: 100 kuna za rower na 1 dzień), siłownia na wolnym powietrzu, place zabaw, piękna starówka , liczna kawiarnie, restauracje, pizzerie, bary przy plaży. Apartamenty wydają mi się droższe niż w innych miejscach w Chorwacji (jestem juz 11 raz) ale może dlatego że natrafiliśmy na taki o wysokim standardzie, nowocześnie wyposażony i zupełnie nowy Apartamenty niedaleko morza to ceny od 60euro za 4os w czerwcu, można znaleźć za 50euro jedną ulicę dalej morza za 190 kuna, frytki 20kuna.
Szukałam informacji o Fażanie przed wyjazdem nie znalazłem za wiele, wiec postanowiłam zamieścić ten wpis, Chce tylko dodać że przyjechaliśmy tu w 5 rodzin w ciemno w połowie czerwca i znaleźliśmy noclegi bez problemu Na chwile obecną ludzi nie jest za dużo choć patrząc po przygotowanych parkingach (wszystkie płatne) w sezonie musi tu być tłum
Mam tez kalendarz imprez w Fażanie - tu na prawde dużo się dzieje - parę imprez na tydzień
JB napisał(a):Jestem w Fażanie na cudownych wakacjach Miejscowość bardzo dobrze przygotowana pod turystów, czysto, alejka spacerowo-rowerowa wielokilometrowa idealna do spacerów, wycieczek rowerowych (są wypożyczalnie: 100 kuna za rower na 1 dzień), siłownia na wolnym powietrzu, place zabaw, piękna starówka , liczna kawiarnie, restauracje, pizzerie, bary przy plaży. Apartamenty wydają mi się droższe niż w innych miejscach w Chorwacji (jestem juz 11 raz) ale może dlatego że natrafiliśmy na taki o wysokim standardzie, nowocześnie wyposażony i zupełnie nowy Apartamenty niedaleko morza to ceny od 60euro za 4os w czerwcu, można znaleźć za 50euro jedną ulicę dalej
Plaże są szerokie, czyste, niektóre "grabione", łagodne zejście do morza, prawie wcale nie ma jeżowców, część plaż zacienionych przez drzewa lub drzewa rosną w drugiej linii i można pod nimi wypoczywać, są tez plaże z możliwości wynajmu leżaków i parasoli, plaże ciągną się kilometrami od centrum szczególnie w kierunku Campingu BeVillage. Czytałam tu na forum o tym campingu i chciałam sprostować ,że nie da się tam wejść od strony morza. Zrobili furtki z czytnikami tylko dla mieszkańców campingu. Na wysokości campingu sa liczne atrakcje np. możliwość lotu lotnią za motorówką, przejażdżki na bananie itp.
Odnośnie jedzenia to jest tu wielki sklep Plodine oferujacy prawie wszystko i mający liczne "akcje" czyli promocje , są tez sklepy spożywcze, piekarnia i sklepiki z warzywami i winem lanym na litry ( polecam półsłodki Muscat i Cervene Vino tez półsłodkie 40 kuna za litr = Vinoteka Tomy Pizza). Najlepsza pizza na starym mieście PIzza XXL za 75 kuna nie do zjedzenia w 2 osoby Również mała restauracja Amfora na starym mieście ma bardzo dobre jedzenie np. patera grillowanych ryb i owoców morza za 190 kuna, frytki 20kuna.
Szukałam informacji o Fażanie przed wyjazdem nie znalazłem za wiele, wiec postanowiłam zamieścić ten wpis, Chce tylko dodać że przyjechaliśmy tu w 5 rodzin w ciemno w połowie czerwca i znaleźliśmy noclegi bez problemu Na chwile obecną ludzi nie jest za dużo choć patrząc po przygotowanych parkingach (wszystkie płatne) w sezonie musi tu być tłum
Mam tez kalendarz imprez w Fażanie - tu na prawde dużo się dzieje - parę imprez na tydzień