napisał(a) Aisza » 09.07.2016 21:18
Piotr1234 napisał(a):Witam. Czy w Fazanie jest jakiś bank lub kantor aby wymienic € na Kuny ? Bo chyba najlepiej w ten sposób sie opłaca wymieniać ? Czy może brać PLN i wymieniać na Kuny ?
W Fażanie jest bank,bankomat i jak dobrze pamiętam kantor również.Niestety nie podpowiem,jaka waluta jest bardziej opłacalna w wymianie w tym roku,bo urlop w CRO dopiero przede mną
Zawsze wymieniałam euro na kuny...
https://www.oanda.com/currency/converter/Daniellos76 napisał(a):Ponawiam pytanie jak w tytule - jaką restaurację polecacie w Fazanie? Podejrzewam,że nie ma ich tam zbyt dużo, niemniej nie chcielibyśmy trafić od razu do tej niewłaściwej
Chodzi mi głównie o serwowane owoce morza.
I jesteś w błędzie Daniellos76 ! Choć Fażana zdaje się być niewielkim miasteczkiem,to akurat konob z jedzeniem jest sporo! Owoce morza serwują chyba w każdej
Ja nie jestem "owocomorzożerna",ale właśnie w Fażanie skusiłam się na calmari-fritti,a następnego dnia na lignje z żaru w małej konobie na ul.Brionska....I było to PYSZNE!!!
Pamiętam też,że na rogu ul.Titova riva i ul. Brionska była cukierenka,w której codziennie kupowałam kremówki,identyczne w smaku,jak papieskie kremówki w Wadowicach
Mam nadzieję,że przez trzy lata nic się tam nie pozmieniało...
Zrób spacer wzdłuż morza i na pewno wybierzesz restauracyjkę dla siebie