napisał(a) Mariusz_M » 28.06.2012 15:51
Potwierdzam - możliwie. Chorwacja to nie jak tu niektórym się wydaje: raj pogodowy na ziemi. I w Chorwacji można mieć fatalną pogodę. Im więcej wyjazdów za nami tym więcej dni deszczowych. Zaczynaliśmy (pierwszy wyjazd) 10 dni 100% słońca a potem w każdym roku to już róznie. Oczywiście można uznać, że tam powinna być super pogoda, ale jednak zależy jak trafisz.
Na swoje prawie 100 dni spędzonych w Chorwacji miałem i kilkanaście dni pełnego słońca pod rząd (ani jednej chmurki na niebie po horyzont), ale miałem też wyjazdy gdzie codziennie padał deszcz, wyjazd gdzie trafiła się temperatura 17'C, wyjazd gdzie kilka dni nie było deszczu ale i słońca, słońce było ciągle schowane za grubą pierzyną chmur. Siedziałeś cały dzień jakby w cieniu, a tylko na moment słońce przebijało się przez chmury.
Ale wiem jedno - najgorsza pogoda w Chorwacji była 100 razy lepsza od najlepszj jaką mieliśmy nad Polskim morzem. Tak więc nie załamuj się.
No i częściej mieliśmy jednak w 100% bezchmurne błękitne niebo i słońce. Ale wiem jaki to ból gdy jedziesz tam do Chorwacji dla pogody o ona Cię zawiedzie.
Dodam, że pobyty na riwierze makarskiej w miesiącach czerwiec, sierpień i raz przełom VII/VIII
Ostatnio edytowano 28.06.2012 15:59 przez
Mariusz_M, łącznie edytowano 1 raz