Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fast foody w Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andre7
Podróżnik
Fast foody w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andre7 » 27.07.2010 22:50

Witam

Mam pytanko. Czy w Chorwacji są jakieś kebaby, hamburgery itd? Jak wygląda to cenowo? Są takie jak w Polsce czy inne/lepsze/gorsze?
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 28.07.2010 05:22

Mcdonalds w Chorwacji:

ZG:
McDrive Dubrava
McDrive Felix
McDonald's Jurišićeva
McDrive Kruge
McDonald's Kvaternikov trg
McDonald's Pothodnik
McDrive Rotor
McDrive Vrbani
Varaždin
Velika Gorica
Osijek:
McDonald's Osijek
McDrive Osijek II
Rijeka
Pula
Karlovac
Split

Ja polecam:
slow food

:roll:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.07.2010 07:07

Prowokacja......
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.07.2010 07:59

Andre7 napisał(a):Witam

Mam pytanko. Czy w Chorwacji są jakieś kebaby, hamburgery itd? Jak wygląda to cenowo? Są takie jak w Polsce czy inne/lepsze/gorsze?

mirko napisał(a):McD's

...przygotuj dodatkowo kilka kun bo za keczup trzeba płacić :lol:
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 28.07.2010 08:38

Praktycznie nie ma, a szkoda. Jedynie burek w piekarniach z różnym nadzieniem w cenie ok. 12 kn. Nie jadam w McD, ale bardzo lubię zapiekanki, kebaby itp. No i podstawowa zaleta nie trzeba tracić minimum godziny, żeby coś zjeść. W Chorwacji tego nie znajdziesz.
Komodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Komodna » 28.07.2010 08:48

mirko napisał(a):Mcdonalds w Chorwacji:

ZG:
McDrive Dubrava
McDrive Felix
McDonald's Jurišićeva
McDrive Kruge
McDonald's Kvaternikov trg
McDonald's Pothodnik
McDrive Rotor
McDrive Vrbani
Varaždin
Velika Gorica
Osijek:
McDonald's Osijek
McDrive Osijek II
Rijeka
Pula
Karlovac
Split

Ja polecam:
slow food

Byłam święcie przekonana że w Cro nie ma Mc'ów 8O Nigdy żadnego na oczy nie widziałam.
A tu jednak :o
Komodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Komodna » 28.07.2010 08:56

mirko napisał(a):

Ja polecam:
slow food

A i jeszcze przypomniało mi się jak siedzimy sobie w restauracji a obok siedzą i jedzą Chorwaci i ciągle tylko słyszymy jak strofują dziecko "pollako, pollako" czy jakoś tak. Zaciekawieni pytamy naszą gospodynię co to właściwie znaczy a ona na to że "wolniej, wolniej".
Ja też wolę wolniej niż szybciej :)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 28.07.2010 11:50

Nie w każdej miejscowości ale w większości są. Różnie wygląda menu ale cevapi, pljeskavica to norma. Do tego hamburgery, kebaby i hot-dogi. Zapiekanek raczej nie widziałem ale to pewnie zależy od miejscowości.

To ja też mam pytanie:
A widział ktoś w kurortach KFC?
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 28.07.2010 12:03

Kevlar napisał(a):To ja też mam pytanie:
A widział ktoś w kurortach KFC?

Wydaje mi się, że w Chorwacji nie doświadczysz wizyty w KFC.
Swoją tezę opieram na braku jakiejkolwiek regionalnej strony internetowej tej sieci oraz to co widać na MAPIE TERENU DZIAŁANIA KFC
robson277
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robson277 » 02.08.2010 20:24

Jestem świeżo po powrocie więc mogę pomóc
Kebab 25 kun w bułce
Kebab 35 kun na wynos w styropianie.
Pizza od 30 kun margerita do 50 kun wypasiona zawsze miałem ketchup w cenie bez żadnych opłat
Pizza Jambo taka ze 60 centymetrów 80 kun
Frytki 10 do 12 kun porcja
Woda w knajpce 12 kun o,25
Wino w knajpce 40-50 kun za litr ,albo 8-10 kun za czaszku to znaczy za lampkę 0,20l
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 03.08.2010 04:58

robson277 napisał(a):...Pizza od 30 kun margerita do 50 kun wypasiona zawsze miałem ketchup w cenie bez żadnych opłat
...

A co to za pizza gdzie dodają zamiast sosu pomidorowego ketchup? Pizza i ketchup brrr.... ochyda.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone