Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fajny w miare cichy camp Istria,Cres,KRK ??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pakula
Cromaniak
Fajny w miare cichy camp Istria,Cres,KRK ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 05.06.2009 09:15

Witam

Jak w temacie szukam takiego campu.Pierwszy tydzień mamy objazdówke po Włoszech a drugi odpoczynek w Cro.Planowałem jechać w moje ulubione strony tj;Dalmacja,ale po przejechaniu najpierw z Sorrento do Rzymu około 250km,potem do Wenecji 700km i potem jak planowałem do Orebica kolejne 800km,to troche mi się odechciewa.Dlatego szukam coś znacznie bliżej jakieś 300km od Wenecji.Szukam i szukam ale jakoś nie mam przekonania,jestem przyzwyczajony do Dalmacji i tych przepięknych widoków morze i góry,zatoczki malenkie plaże gdzieś w skałkach(prawie prywatne :lol: ).Czy coś takiego można znalezć na Istri,Cres?

Dzieki i Pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2009 09:23

W tym roku chyba odwiedzę ten camp i ten też najprawdopodobniej. Szczegółów na razie nie znam, bo to wszystko zależy jak nam się potoczą urlopowe plany :wink:
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 05.06.2009 10:26

na Krk byłam na kampie Jezevac w mieście Krk, duży ale naprawde przytulny, duża zacienionych miejsc, no i co najwazniejsze namiot mozna rozłożyc przy zamym morzu :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.06.2009 12:13

W miarę cichy to był camp Medveja za Opatiją a przed Moscenicka Draga. Dużo cienia, czyste sanitariaty.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 05.06.2009 12:39

Rysio napisał(a):W tym roku chyba odwiedzę ten camp i ten też najprawdopodobniej. Szczegółów na razie nie znam, bo to wszystko zależy jak nam się potoczą urlopowe plany :wink:

Aż tak to nieee,tak jak ten drugi.Bardzo nam sie podobało na campingu Boban w Zigowosce,fajnie spokojnie dużo zatoczek a i do centrum niedaleko.Trzeci raz to już tam niepojade,a może tak ale żoncia raczej nie.Obok jest też fajny Ciste i Małe Ciste,ale tak jak pisałem nie bardzo kce mi się jechac taki kawał drogi. Coś w tym stylu bym chciał :roll:
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 05.06.2009 13:54

aga79 napisał(a):na Krk byłam na kampie Jezevac w mieście Krk, duży ale naprawde przytulny, duża zacienionych miejsc, no i co najwazniejsze namiot mozna rozłożyc przy zamym morzu :)

Przy samym morzu? ale w cieniu?? Kurde ceny też mają konkretne.Ogólnie to mi sie podoba.Jest problem ze znalezieniem miejsca? Bylibyśmy tam około 5 lipca.

Pozdrawiam
Alexaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alexaa » 10.07.2009 15:13

zastanawiamy sie nad tym kampem Jezevac w mieście Krk, w niedziele wyjazd a nie wiemy sami gdzie jechać może coś polecicie?? Blisko morza i nie jakieś zadupie :)
jacek36
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek36 » 11.07.2009 14:42

Alexaa napisał(a):zastanawiamy sie nad tym kampem Jezevac w mieście Krk, w niedziele wyjazd a nie wiemy sami gdzie jechać może coś polecicie?? Blisko morza i nie jakieś zadupie :)

bylem tam w sierpniu i nie znalazłem miejsca..taki tłok.Polecam koło Umag camp Pineta w miasteczku Savudrija 4*
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 11.07.2009 19:11

Polecam camp Mareda miedzy Umag a Novigradem (4km od Novigradu)
Spokojny,czysty.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 14.07.2009 16:26

Już po,w końcu wylądowaliśmy na Krk w Baśce na campie Zablace. Fajny wielki camp w miare blisko do morza, tylko z miejscem w cieniu jest problem,wszystko zajęte.Do tanich to on nie należy,ale za to jest kompleks basenów do dyspozycji.
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 14.07.2009 21:05

Dla tekstylnych z wydzieloną plażą do opalania się bez odzienia to zdecydowanie nadawał się będzie ten znany i popularny na tym forum camping Skrilla

http://www.chorwacja24.info/camping/skrila
Kameralny camping, jedni go lubią za ciszę, ciekawe położenie, piękne widoki.. inni narzekają. Ja byłem tam dwa razy i miło wspominam pobyt.

Jeśli jednak dla miłośników całkowitego spędzania czasu bez stroju to zdecydowanie lepszym będzie Bunculuka - http://www.chorwacja24.info/camping/bunculuka gdzie oprócz naturalnych walorów campingu nacieszyć oko można przepięknymi widokami - i mówię tu o krajobrazach itepe... :)
Na prawdę ta część wyspy to super laguny, piękne panoramy i same ochy i achy !

pozdr
tomek
Ostatnio edytowano 29.10.2015 13:05 przez XT600, łącznie edytowano 1 raz
dadol12345
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dadol12345 » 04.08.2009 18:38

XT600, a jakie ceny u tego Borisa ?
tissaya
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tissaya » 10.08.2009 20:48

polecam na wyspie Krk niedaleko Starej Baski: http://www.skrila.hr/
przemcio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemcio » 24.08.2009 13:58

tissaya napisał(a):polecam na wyspie Krk niedaleko Starej Baski: http://www.skrila.hr/

Ja również polecam.

Powrót do Kempingi