napisał(a) aksior » 14.07.2005 17:33
Witam
Chciałem jeszce dowiedzieć się kilku kwestii
Mianowicie jak z gotówką w chorwacji ??
1. jak się płaci za pole w ziulianie? euro czy kuny płatne z góry czy jak to się reguluje. Jak będę na polu namiotowym ok 22 to zastanę kogoś z kim można to poruszyć czy raczej sie rozbić a rano wszystko uregulować???
2. Jaką walute brac do chorwacji?? mam euro i czy jest sens brac złowówki?? bowiem pochodzę z małego miasta i u nas niestety niema tak znanej waluty jak kuny
3. gdzie się kupuje bilety na autokary, promy?? głównie autokary i czy uwzględniają euro ?? bowiem w makarasce będę z autokaru na pks by dotrzeć do Ploce a później promem na wyspę. I z tego względu będę miał niewiele czasu by szukac kantora i zamieniać na kuny. Rozchodzi się głównie o walutę jaką uwzględniają, oraz czy kupuje się w kasach bilety czy u konduktora czy jak ?
Czy orientuje się ktoś jak jedzie autobus z makarski do dubrovnikowa to zaczymuje się jak u nas na przystankach np w ploce?:> coby potem jajuchów nie było
hehe
Jak z toaletami w zulianie:))) pytanie specyficzne, ale niestety mam zajebiście szybka przemianę materii, jak przyciśnie to amba fatima a 2-3 km bym nie doniósł do kampu
za wszelkie info i wskazówki ogromnie wdzięczny będę.
pozdrawiam