Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euzebiusz - rozmowy

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Euzebiusz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Euzebiusz » 25.11.2005 23:35

admin2 napisał(a):
Euzebiusz napisał(a):No to fajowo kurdeczka. To se jutro od brygadzisty porzycze takie cós.. no takie,co to piloty do widea działają i wyciągne te fotki z komórki. Jakby ktos chciał dzwonki albo tapetki do Eryczka 700 to mam calą plytkę,moge nagrac ;)

Panie "kurdeczka" pośmialiśmy się chwilę i dosyć.
Na dłuższą metę robisz się Pan nudny.

Albo Pan skończysz te "wygłupy" albo ja skończę je za Pana.

Innych Użytkowników naszego forum proszę o powstrzymanie się od dyskusji z tą osobą albo jeśli Państwo chcą wątku kabaretowego to proszę założyć osobny specjalnie dla Pana "kurdeczki" ;)

Admin2

Ja rzem ino podstawówkę pokończył,bo jakos do nauki drygu nie było ,a i kurdeczka mysli zebrac czasami cieżko było. A jak tatko pomarł, to do roboty iść trza było. Ale czytać to ja potrafie chyba lepiej niż pan admin2,bo ja nie jestem rzaden kurdeczka ino Euzebiusz. I tak se mysle,ze taki admin to nie powinien sie z kogos nasmiewac ino sprawiedliwy być. Bo to nie jest dobrze,jak kto mondry taki wysmiewny sie robi. To nie honorowo. Tak mi kiedyś brygadzista powiedzial,jak chlopaki w robocie ze mnie się smiali.
Nikogom nie obraził,a wy na mnie jak te Giertychy w telewizorze. To co,drwal se nie morze popisac? Trza go wysmiac,bo gupek i robol. Tak rzem se troszku poczytał te wasze listy, to kurdeczka morde drzecie o byle co i taki kabaret jest dobry,ale na Euzebiusza huzia na Juzia,bo on gupek ,drwal to se zabawe ze mnie zrobicie.
Moze i jestem gupek, czasami ciezko mi sie mysli zbiera , ale kurdeczka szacunek dla ludzi to ja mam.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 26.11.2005 12:02

Euzebiusz napisał(a):Ale czytać to ja potrafie chyba lepiej niż pan admin2,bo ja nie jestem rzaden kurdeczka ino Euzebiusz. I tak se mysle,ze taki admin to nie powinien sie z kogos nasmiewac ino sprawiedliwy być. Bo to nie jest dobrze,jak kto mondry taki wysmiewny sie robi. To nie honorowo.
(...)
Nikogom nie obraził,a wy na mnie jak te Giertychy w telewizorze.

I tu muszę Euzebiuszowi (?) przyznać rację, niezależnie od jego "korzeni"... ;)

PozdraV
J.
magiq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 26.11.2005 13:03

Jacunio napisał(a):
Euzebiusz napisał(a):Ale czytać to ja potrafie chyba lepiej niż pan admin2,bo ja nie jestem rzaden kurdeczka ino Euzebiusz. I tak se mysle,ze taki admin to nie powinien sie z kogos nasmiewac ino sprawiedliwy być. Bo to nie jest dobrze,jak kto mondry taki wysmiewny sie robi. To nie honorowo.
(...)
Nikogom nie obraził,a wy na mnie jak te Giertychy w telewizorze.

I tu muszę Euzebiuszowi (?) przyznać rację, niezależnie od jego "korzeni"... ;)

PozdraV
J.

W pełni się zgadzam z przedmówcą.
Admin może utwórz jakieś kryteria dla piszących posty np. musi być bialy, posiadać dyplom wyższej uczelni (tylko państwowej) a nie dzielić forumowiczów na lepszych i gorszych.
jednym przeszkadzają te posty drugim inne ale trzeba walczyć z prywatą !
admin2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) admin2 » 26.11.2005 13:36

Przenoszę tu kilka wypowiedzi osoby pod nickiem "Euzebiusz",

które ze względu na wyjątkowość tej nowej
osobowości wśród nas zasługują chyba na oddzielny wątek, zobaczymy jak to wyjdzie.

wszyscy entuzjaści mogą tu czytać i polemizować do woli a Pan Euzebiusz proszony jest o dalsze pisane bo widać pomysł chwycił.
Proszę jednak pisać w tym temacie który jest zarazerwowany specjalnie na "rozmowy z Panem Euzebiuszem"

Pozdrawiam
Admin2
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 26.11.2005 13:45

tak też i ja wstawiam tu swoją wypowiedź do admnia2, dodatkowo zapisuję ją u siebie na kompie. Bo nigdy nic nie wiadomo...

admin2 napisał(a):
Euzebiusz napisał(a):No to fajowo kurdeczka. To se jutro od brygadzisty porzycze takie cós.. no takie,co to piloty do widea działają i wyciągne te fotki z komórki. Jakby ktos chciał dzwonki albo tapetki do Eryczka 700 to mam calą plytkę,moge nagrac ;)

Panie "kurdeczka" pośmialiśmy się chwilę i dosyć.
Na dłuższą metę robisz się Pan nudny.

Albo Pan skończysz te "wygłupy" albo ja skończę je za Pana.

Innych Użytkowników naszego forum proszę o powstrzymanie się od dyskusji z tą osobą albo jeśli Państwo chcą wątku kabaretowego to proszę założyć osobny specjalnie dla Pana "kurdeczki" ;)

Admin2

Adminie 2
Brakuje klasy.
1. Nie jest Admina rolą oceniać czy ktoś jest nudny, czy nie.
2. Nie jest Admina rolą pisać emocjonalne posty.
3. Jeśli jakiś forumowicz wybra nick, to Admin ma to szanować. Wszak stoi na straży regulaminu. Nasz nowy kol. to Euzebiusz, a nie "kurdeczka".
4. Protekcjonalny ton "skończysz Pan te wygłupy" nie przystoi Adminowi. Tutaj przyjeta jest forma "Ty", a w wypadku Admina najlepiej forma bezosobowa.

Admin ma być prawie jak urzędnik państwowy z całą powagą stanowiska. Nie podoba mi się przezywanie forumowiczów. Nie podobają mi się groźby z "półświatka". Jeśli Admin ma coś do Euzebiusza, powinien wskazać uchybienie do regulaminu oraz przypomnieć o regulaminowych karach.

Cieszę się, że jest Admin, chcę go szanować nie muszę go lubić.

Pozdrawiam forumowicz Finestra.
4 palce w umywalce
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 4 palce w umywalce » 26.11.2005 13:50

No 8O - bardzo mądra decyzja!
Z tym dyplomem wyższej uczelni to przesada ale wszystko ma swoje granice. Rozumiem ze można pisać z błędami :roll: ale bez przesady !!! Są słowniki ! I korzystanie z nich nie wymaga wielkich umiejętności. :twisted: Jako że Pan Euzebiusz jak sam napisał skończył podstawówkę nie powinien mieć z tym problemu :roll:
Od pierwszej klasy uczą korzystania ze słownika :roll: Poprawnej i kulturalnej mowy również .
Pisanie w ten sposób razi na pewno wiele osób - mnie na przykład bardzo.
Osobny wątek dla tego Pana jest bardzo dobrym pomysłem.
pozdrawiam
brama
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brama » 26.11.2005 14:22

4 palce w umywalce napisał(a):No 8O - bardzo mądra decyzja!
Z tym dyplomem wyższej uczelni to przesada ale wszystko ma swoje granice. Rozumiem ze można pisać z błędami :roll: ale bez przesady !!! Są słowniki ! I korzystanie z nich nie wymaga wielkich umiejętności. :twisted: Jako że Pan Euzebiusz jak sam napisał skończył podstawówkę nie powinien mieć z tym problemu :roll:
Od pierwszej klasy uczą korzystania ze słownika :roll: Poprawnej i kulturalnej mowy również .
Pisanie w ten sposób razi na pewno wiele osób - mnie na przykład bardzo.
Osobny wątek dla tego Pana jest bardzo dobrym pomysłem.
pozdrawiam

Wszystko w porządku, tylko czemu drusilla wsydzisz się podpisać tego swoim nickiem tylko zakłądasz nowego nicka ? A mnie akurat ten "kurdeczkowy" styl nie przeszkadza i wnosi trochę uśmiechu do tego towarzystwa smutasów.
Pozdrawia forumowicz brama
brama
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brama » 26.11.2005 14:29

Gdyby admin2 była konsekwentna i obiektywna, to do emerytury będzie przenosiła wszystkie posty we wlaściwe miejsce i jeszcze jej chyba braknie czasu. Czemu jednakże cała ta energia i zapał skierowały się przeciwko biednemu "drwalowi" ?
Pozdrawiam forumowicz brama
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 26.11.2005 14:35

Nie wiem dlaczego 4 palcom w umywalce :lol: przeszkadza styl pisania Euzebiusza i odsyła go do słowników.Reymont pisząc "Chłopów" nie korzystał ze słownika i to pewnie 4 palcom nie przeszkadza.Myślę .że posty Euzebiusza należy traktować jako czystą literaturę rozrywkową i nie ma sie co czepiac jego stylu.
A tak na marginesie to Euzebiusz(kimkolwiek by nie był) po miesiącu kłotni,przepychanek i walenia się po mordach wnióśł na forum odrobinę humoru i optymizmu.
Pozdrawiam.
4 palce w umywalce
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 4 palce w umywalce » 26.11.2005 15:02

Wojan - ale kiedy pisał Reymont ?? :lol: wtedy pisanie takie było całkiem normalne - czasy trochę się zmieniły :roll: Posty Euzebiusza ciężko uznać za literaturę tej klasy :twisted:
Niech sobie pisze - nie mam nic przeciwko - jeśli to kogoś bawi z przyjemnością zagości w wątku "Euzebiusz"
Poza tym ..."Chłopów" nie znoszę 8O :lol: Mimo że to taka klasyka :lol:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 26.11.2005 17:34

admin2 napisał(a):
Proszę jednak pisać w tym temacie który jest zarazerwowany specjalnie na "rozmowy z Panem Euzebiuszem"

Admin2

Piszę ze smutkiem :(

No i się doczekałem: tematy rezerwowane

Dobrze że piszę mało bo może i ja doczekał bym się ......tylko dla białych, tylko dla czarnych, tylko dla zwolenników Andrzeja Lepera, tylko dla tylko.

Panie Euzebiuszu bez względu na to czy Pański post był prowokacją czy nie to popieram Pana, każdy ma prawo pisać.
Osobiście nie doszukałem się niczego złego :) poza błędami ale i te mnie wytknięto pewnego razu. :)

Życząc uśmiechu
Pozdrawiam

Mirosław

.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 26.11.2005 17:48

Finestra napisał(a):Adminie 2
Brakuje klasy.
1. Nie jest Admina rolą oceniać czy ktoś jest nudny, czy nie.
2. Nie jest Admina rolą pisać emocjonalne posty.
3. Jeśli jakiś forumowicz wybra nick, to Admin ma to szanować. Wszak stoi na straży regulaminu. Nasz nowy kol. to Euzebiusz, a nie "kurdeczka".
4. Protekcjonalny ton "skończysz Pan te wygłupy" nie przystoi Adminowi. Tutaj przyjeta jest forma "Ty", a w wypadku Admina najlepiej forma bezosobowa.

Admin ma być prawie jak urzędnik państwowy z całą powagą stanowiska. Nie podoba mi się przezywanie forumowiczów. Nie podobają mi się groźby z "półświatka". Jeśli Admin ma coś do Euzebiusza, powinien wskazać uchybienie do regulaminu oraz przypomnieć o regulaminowych karach.

Zgadzam się z tą krytyką w pełni.
Adminie 2 (czy może Adminko 2) - jestem ZA Twoim istnieniem i czuwaniem nad naszym bezpieczeństwem, ale jestem PRZECIWKO zbyt pochopnemu działaniu.
No cóż... Nikt nie mówił, że będzie łatwo... ;)

PozdraV
J.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 26.11.2005 18:51

No to ja odwrotnie - nie zgadzam się absolutnie z krytyką :lol:
Uważam że przeniesienie rozmów Euzebiusza do osobnego wątku to bardzo dobry pomysł.
Po pierwsze - to jakaś prowokacja. Nie wiem kim jest ten człowiek ale na pewno to nie przypadek ze się tutaj pojawił i pisze akurat w ten sposób. Może chodziło o zabawę a może o wywołanie kolejnej kłótni :evil: Może trzeba zrobić z siebie biedną szykanowaną ofiarę żeby można było dokopać Adminowi ? Czego on się czepia? Człowiek sobie pisze a oni coś od niego chcą 8O
Mnie "kurdeczkowy" styl delikatnie mówiąc wkurza 8O I sam styl pisania i błędy - naprawdę da się tego uniknąć przy odrobinie chęci. Przeczytać post przed wysłaniem - chociaż raz :roll:
Może to było zabawne - na początku. Co za dużo to niezdrowo.
No i sprawa Admina .Może to niektórych zaskoczy ale Admin ...jest człowiekiem ! Nie maszyną wirtualną tylko istotą z krwi i kości, która czuje - nie zawsze można pisać bezosobowo :)
No i tekst który mnie rozwalił :lol:
"Admin ma być prawie jak urzędnik państwowy z całą powagą stanowiska."
Bez przesadyzmu 8O To jest Forum a nie jakaś rządowa instytucja !
Chyba lekka przesada z tą powagą stanowiska :)

pozdrawiam
brama
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brama » 26.11.2005 19:25

drusilla napisał(a):No to ja odwrotnie - nie zgadzam się absolutnie z krytyką :lol:
Uważam że przeniesienie rozmów Euzebiusza do osobnego wątku to bardzo dobry pomysł.
Po pierwsze - to jakaś prowokacja. Nie wiem kim jest ten człowiek ale na pewno to nie przypadek ze się tutaj pojawił i pisze akurat w ten sposób. Może chodziło o zabawę a może o wywołanie kolejnej kłótni :evil: Może trzeba zrobić z siebie biedną szykanowaną ofiarę żeby można było dokopać Adminowi ? Czego on się czepia? Człowiek sobie pisze a oni coś od niego chcą 8O
Mnie "kurdeczkowy" styl delikatnie mówiąc wkurza 8O I sam styl pisania i błędy - naprawdę da się tego uniknąć przy odrobinie chęci. Przeczytać post przed wysłaniem - chociaż raz :roll:
Może to było zabawne - na początku. Co za dużo to niezdrowo.
No i sprawa Admina .Może to niektórych zaskoczy ale Admin ...jest człowiekiem ! Nie maszyną wirtualną tylko istotą z krwi i kości, która czuje - nie zawsze można pisać bezosobowo :)
No i tekst który mnie rozwalił :lol:
"Admin ma być prawie jak urzędnik państwowy z całą powagą stanowiska."
Bez przesadyzmu 8O To jest Forum a nie jakaś rządowa instytucja !
Chyba lekka przesada z tą powagą stanowiska :)

pozdrawiam

Z kolei mnie, bez urazy, to pachnie pruderiom.
Czy zapomniało sie już o dziefcynkach, piaskownicach i innych "zabawach" delikatnie mówiąc "wkurzających"
Pozdrowionka dla wszystkich
forumowicz brama
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 26.11.2005 19:38

Hahahahah ja przynajmniej pisałam w swoim wątku który się nazywa "luźne pogawędki" :wink: Siedziałam w piaskownicy z moimi koleżankami :lol:
Kto nie chciał - nie wchodził i nie czytał "wkurzających" dziefcynek :)
Nikogo nie zmuszałam do siedzenia z nami w piaskownicy :wink:
Naprawdę brama bardzo dużo wiesz jak na "nowego" 8)
Jestem pod wielkim wrażeniem że w ciągu tych 2 dni udało Ci się przeczytać tak wiele postów 8O :wink:
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko