Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euzebiusz - rozmowy

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.11.2005 19:43

znalazłem jakiegoś "klona" euzebiusza :wink:
(niżej jeden z jego postów)
5. Euzebiusz
2004-12-20 20:49:10 A walic sztuki walki, gwarantuje wam ze zadne kapojlery i inne sztuki w ktorych odwala sie dzikie medytacje np. przed walka ktore notabene mi smierdza sekta nie dadza wam skutecznosci w walce na ulicy! Do sztuk walki mozna oczywiscie zaliczyc boksy etc lecz w moim mniemaniu slowo SZTUKA samo przez sie mowi ze nie ma to na celu jakichs...celow obrony ;) Czyli tak jak kapojlera. IMO jest to trenowane dla zabawy. Jedynie co moze dac szanse to boks, kickbox, KravMaga, BJJ etc. Te sztuki walki sa po prostu praktyczne, watpie aby ktos kto trenuje karate mial na tyle mocna psyche aby w czasie starcia z napastkiniem wykonywac wejscia smoka lecac poziomo i z buta w czache..wybaczcie..Realka jest duzo bardziej brutalniejsza niz Dżeki Czan.Np. KravMaga uczy walki w parterze i w stojce co przyda sie na pewno poniewaz na ulicy sie latwo wywalic.Chcialem tez zaznaczyc ze ŻADNA..POWTARZAM ZADNA sztuka walki nie pomoze wam w starciu ktore ma rownanie: 1 na X (gdzie X > 1).Dla niekumatych matemyi wyjasnie ze 1 w starciu na 2,3,4,5,6. Wydaje mi sie takze ze w sztukach walki sa rozne honorowe zagrywki (czyli brak uderzen w czule miejsca,gryzienia etc) i co? na ulicy gosc bedzie lezal na ziemi i nie zasadzisz mu kopa w ryj bo uczono Cie honorowej postawy na treningu? Pisze tego posta agresywnie ale mialem pare starc w moim zyciu i wiem co mowie! Jedna moja akcja wygladala tak ze wypada gosc z tulipanem do mnie (butelka rozbita) i slynny text drechow: DAWAJ KASE! Nie mialem nic ale czulem ze fight nieunikniony wiec wyciagnalem portwel i udawalem ze grzebie w nim i szukam drobnych a on sie nachylil.Wtedy w ryj..wywalilem tupilana, popchnalem go na ziemie i skoczylem dziadowi na klatke piersiowa jedna noga i w nogi! I to nie wyglada jak film SF, tak wyglada zycie.
A i tak najskuteczniejszymi bronmi na ulicy sa:
-palka teleskopowa
-gaz paralizujacy.Najlepszy jakis nielegalny z rosji ktory paralizuje na 30 minut, gosc ma slinotok, galki chca mu wyjsc z orbit i nie moze kontrolowac zwieraczy a wiec sra i leje w ubranie o tak!
-pistolet hukowy
-pistolet gazowy
-kastet
-szybkie bieganie
Oto przepis na udane starcie na ulicy ;)
adjos
Euzebio
A było to tu:
http://www.lekka.pl
(trzeba wybrać "forum-sport-sztuki walki"
a może to ten sam "nasz" euzebiusz :?: :wink:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 26.11.2005 19:58

:lol: :lol: :lol: :lol:
Przepis godny dołączenia do książki niekucharskiej :lol:
brama
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brama » 26.11.2005 20:20

drusilla napisał(a):Hahahahah ja przynajmniej pisałam w swoim wątku który się nazywa "luźne pogawędki" :wink: Siedziałam w piaskownicy z moimi koleżankami :lol:
Kto nie chciał - nie wchodził i nie czytał "wkurzających" dziefcynek :)
Nikogo nie zmuszałam do siedzenia z nami w piaskownicy :wink:
Naprawdę brama bardzo dużo wiesz jak na "nowego" 8)
Jestem pod wielkim wrażeniem że w ciągu tych 2 dni udało Ci się przeczytać tak wiele postów 8O :wink:

To dlaczego wchodzicie w tematy Zibiego ? Widac że drzemie w nim dusza artysty, a wszyscy prawie na niego naskakują. Może na całym forum pozaklada sobie kabarety tematyczne.
Nigdzie nie napisałem żem nowy. Jażem tu był nawet przed cezarem, chesem i bybusem, tylkom trochę kurdeczka :wink: o tym forum zapomniał. Mozę wrócem na dłużej. Pozdrav forumowicz brama
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 26.11.2005 22:07

Witam,
mnie od tych kłótni i zaśmiecania forum duperelami nie chce się już otwierać strony cro.pl, dodatkowo obawiam się, że znowu, zamiast czytać coś o fascynujących podróżach innych cro-maniaków, trafię na takie g....no.
Pozdrawiam Was wszystkich
i ide na piwo
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.11.2005 23:23

a ja myślę Rafi ,że to żart z klasą
brama
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brama » 27.11.2005 10:58

platon napisał(a):a ja myślę Rafi ,że to żart z klasą

Święte słowa :D

ja troche poplagaituję: Witajcie. Wstawać spiochy, Pozdrawiam :wink:
I jak sie dzisiaj czujecie ? Skoczyliście huzia na Euzebiusza i się gościu zniechęcił :cry: a mogło być tak fajnie. Bo dzień bez Euzebiusza to dzień stracony.

Mam taką cichą nadzieję (przecież nawet Prezydent Rzczpospolitej powiedziałby to "JA MAM TAKOM CICHOM NADZIEJEM"), że Euzebiusz jeszcze się pojawi. Panie Euzebiuszu prosimy o j e s z c z e :!:

Pozdrawia wszystkich forumowicz brama :wink:

Mam podejrzenie, że to Król Admin Pierwszy wynajął ekipę od "ręce wiwat, z głębokimi wyrazami,... hucznie polecamy" lub kogoś od dobrego marketinu i reklamy, żeby przez taką świetną kampanię reklamową rozpropagować forum cro.pl na całą Polskę. No to kurdeczka KOPYTKO :!: :wink:
Euzebiusz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Euzebiusz » 27.11.2005 21:46

Ja cie kręce. Kurdeczka któs mi założył moj temacik. Znaczy sie chyba na urodzinki taki prezencik :) Bo ja dziś urodziny mam ,ino impreza wczora była :) No fajowo było,nawet brygadzista przyszedł. Równy chłop z niego.
Trochu kurdeczka my se wypili. Zasiedzielimy sie, tom juz nie dał rady do was se wejsc i poczytac.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 27.11.2005 21:53

Euzebiusz napisał(a):Ja cie kręce. Kurdeczka któs mi założył moj temacik. Znaczy sie chyba na urodzinki taki prezencik :) Bo ja dziś urodziny mam ,ino impreza wczora była :) No fajowo było,nawet brygadzista przyszedł. Równy chłop z niego.
Trochu kurdeczka my se wypili. Zasiedzielimy sie, tom juz nie dał rady do was se wejsc i poczytac.
No kurdeczka.Tu masz ściągę
http://bykom-stop.avx.pl/index.html
i wysil się trochę bo coś mało śmieszny ostatnio jesteś.Klapa ? :wink:
Euzebiusz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Euzebiusz » 27.11.2005 22:08

4 palce w umywalce napisał(a):Wojan - ale kiedy pisał Reymont ?? :lol: wtedy pisanie takie było całkiem normalne - czasy trochę się zmieniły :roll: Posty Euzebiusza ciężko uznać za literaturę tej klasy :twisted:
Niech sobie pisze - nie mam nic przeciwko - jeśli to kogoś bawi z przyjemnością zagości w wątku "Euzebiusz"
Poza tym ..."Chłopów" nie znoszę 8O :lol: Mimo że to taka klasyka :lol:

O kurdeczka.Któś po fachu znaczy drwal. Ja rzem se jeszcze nie ciachnał paluchów ,ale Zenek ten od Staniszów to w pozazeszłym roku uciachał se 3 paluchy. I to w lesie kurdeczka. Oj co to sie dzialo! Ale kurdeczka nie przyszyli. Jaja byli,jak se tego lata drugą ręke zlamał bo wódkę musiał słomką pic :)
A chłopów to ja też nie bardzo ,nie ma to ja babeczka :)
Euzebiusz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Euzebiusz » 27.11.2005 22:10

4 palce w umywalce napisał(a):Wojan - ale kiedy pisał Reymont ?? :lol: wtedy pisanie takie było całkiem normalne - czasy trochę się zmieniły :roll: Posty Euzebiusza ciężko uznać za literaturę tej klasy :twisted:
Niech sobie pisze - nie mam nic przeciwko - jeśli to kogoś bawi z przyjemnością zagości w wątku "Euzebiusz"
Poza tym ..."Chłopów" nie znoszę 8O :lol: Mimo że to taka klasyka :lol:

O kurdeczka.Któś po fachu znaczy drwal. Ja rzem se jeszcze nie ciachnał paluchów ,ale Zenek ten od Staniszów to w pozazeszłym roku uciachał se 3 paluchy. I to w lesie kurdeczka. Oj co to sie dzialo! Ale kurdeczka nie przyszyli. Jaja byli,jak se tego lata drugą ręke zlamał bo wódkę musiał słomką pic :)
A chłopów to ja też nie bardzo ,nie ma to ja babeczka :)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 27.11.2005 22:11

Euzebiusz napisał(a):Znaczy sie chyba na urodzinki taki prezencik :) Bo ja dziś urodziny mam ,ino impreza wczora była :)

No to wszystkiego dobrego, drogi Euzebiuszu! A które to już te urodzinki?

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.11.2005 22:35

platon napisał(a):
Euzebiusz napisał(a):Ja cie kręce. Kurdeczka któs mi założył moj temacik. Znaczy sie chyba na urodzinki taki prezencik :) Bo ja dziś urodziny mam ,ino impreza wczora była :) No fajowo było,nawet brygadzista przyszedł. Równy chłop z niego.
No kurdeczka.Tu masz ściągę
http://bykom-stop.avx.pl/index.html
i wysil się trochę bo coś mało śmieszny ostatnio jesteś.Klapa ? :wink:

Niestety nasz Euzebiusz mistrzem ortografii nie jest :cry:
Euzebiuszu popraw się , bo Twój patron przewraca się w grobie :wink:

Euzebiusz z Cezarei (ur. ok. 264 - zm. ok. 340) - biskup Cezarei w Palestynie, pisarz, teolog i historyk chrześcijański.
Euzebiusz jest uważany za twórcę dziejopisarstwa chrześcijańskiego. Jest autorem Historii Kościoła (Historia Ecclesiastica, wyd. polskie, 1924) - pierwszej próby przedstawienia dziejów Kościoła od jego założenia do czasów zwycięstwa Konstantyna Wielkiego nad Licyniuszem.
Oprócz tego jest także autorem wielu innych dzieł historycznych i dogmatycznych. Ważnym źródłem historycznym jest jego Kronika. Napisana w grece opisuje dzieje chaldejskie, hebrajskie, egipskie i rzymskie do roku 325. Dzieło to w języku oryginalnym zachowało się jedynie we fragmentach, całość przetrwała jednak w łacińskim przekładzie Hieronima.
Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Euzebiusz_z_Cezarei"
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.11.2005 23:32

To też jest Euzebiusz.
Ur. 1981 syn Włodzimierza

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3917

pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Euzebiusz - rozmowy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone