znalazłem jakiegoś "klona" euzebiusza
(niżej jeden z jego postów)
5. Euzebiusz
2004-12-20 20:49:10 A walic sztuki walki, gwarantuje wam ze zadne kapojlery i inne sztuki w ktorych odwala sie dzikie medytacje np. przed walka ktore notabene mi smierdza sekta nie dadza wam skutecznosci w walce na ulicy! Do sztuk walki mozna oczywiscie zaliczyc boksy etc lecz w moim mniemaniu slowo SZTUKA samo przez sie mowi ze nie ma to na celu jakichs...celow obrony Czyli tak jak kapojlera. IMO jest to trenowane dla zabawy. Jedynie co moze dac szanse to boks, kickbox, KravMaga, BJJ etc. Te sztuki walki sa po prostu praktyczne, watpie aby ktos kto trenuje karate mial na tyle mocna psyche aby w czasie starcia z napastkiniem wykonywac wejscia smoka lecac poziomo i z buta w czache..wybaczcie..Realka jest duzo bardziej brutalniejsza niz Dżeki Czan.Np. KravMaga uczy walki w parterze i w stojce co przyda sie na pewno poniewaz na ulicy sie latwo wywalic.Chcialem tez zaznaczyc ze ŻADNA..POWTARZAM ZADNA sztuka walki nie pomoze wam w starciu ktore ma rownanie: 1 na X (gdzie X > 1).Dla niekumatych matemyi wyjasnie ze 1 w starciu na 2,3,4,5,6. Wydaje mi sie takze ze w sztukach walki sa rozne honorowe zagrywki (czyli brak uderzen w czule miejsca,gryzienia etc) i co? na ulicy gosc bedzie lezal na ziemi i nie zasadzisz mu kopa w ryj bo uczono Cie honorowej postawy na treningu? Pisze tego posta agresywnie ale mialem pare starc w moim zyciu i wiem co mowie! Jedna moja akcja wygladala tak ze wypada gosc z tulipanem do mnie (butelka rozbita) i slynny text drechow: DAWAJ KASE! Nie mialem nic ale czulem ze fight nieunikniony wiec wyciagnalem portwel i udawalem ze grzebie w nim i szukam drobnych a on sie nachylil.Wtedy w ryj..wywalilem tupilana, popchnalem go na ziemie i skoczylem dziadowi na klatke piersiowa jedna noga i w nogi! I to nie wyglada jak film SF, tak wyglada zycie.
A i tak najskuteczniejszymi bronmi na ulicy sa:
-palka teleskopowa
-gaz paralizujacy.Najlepszy jakis nielegalny z rosji ktory paralizuje na 30 minut, gosc ma slinotok, galki chca mu wyjsc z orbit i nie moze kontrolowac zwieraczy a wiec sra i leje w ubranie o tak!
-pistolet hukowy
-pistolet gazowy
-kastet
-szybkie bieganie
Oto przepis na udane starcie na ulicy
adjos
Euzebio
A było to tu:
http://www.lekka.pl
(trzeba wybrać "forum-sport-sztuki walki"
a może to ten sam "nasz" euzebiusz