Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2008

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.05.2008 22:57

I przebili Anglików :wink:

Natomiast wszystkich w głosowaniu przebiła Słowenia :wink: :wink: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.05.2008 23:05

Białoruś poszła w ślady Słowenii :wink:
- tak w ogóle to głosownie jak zwykle "geograficzno-polityczne" :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.05.2008 23:11

wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 24.05.2008 23:11

Janusz Bajcer napisał(a): - tak w ogóle to głosownie jak zwykle "geograficzno-polityczne" :roll:

Tak - czyli okazuje się,że faktycznie nie mamy sąsiadów :(
ahmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ahmed » 24.05.2008 23:11

Polacy w Eurowizji jak zwykle albo na szarym końcu albo poza finałem, tylko Edyta Górniak dawno temu coś tam potrafiła wyśpiewać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.05.2008 23:44

Na temat głosowania się nie wypowiadam, gdyż od czasu wprowadzenia takiego systemu liczenia głosów, jest co rok to samo. Do starego sposobu nie ma najmniejszych szans powrotu - wiadomo pieniądze.
Jednak najsmutniejsze jest to o czym wspomniał Wojan - nie mamy sąsiadów i kolegów nawet do takiej zabawy jak ta, co dopiero więc mówić o rzeczach i sprawach poważniejszych.
Zresztą Francuzi chyba też nie mają. Szkoda tego Tellier'a.

Muzycznie było o wiele lepiej niż w roku ubiegłym. Nawet BiH przestaje już drażnić po trzech przesłuchaniach :wink:. Chorwacja wcale nie miała złego utworu, ale raczej pasował on na przegląd kapel tramwajowych i podwórkowych... i oczywiście piękna Jelena i "Oro" - mój numer jaden po Mariji Šestić i "Rijece bez imena" z ubiegłego roku.

Do zobaczenia w Moskwie :wink:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 25.05.2008 06:26

Serbia i Rosja tak obstawiałem przed głosowaniem,głosowanie jak co roku wiadomo kto na kogo,dobrze że trochę naszych wyjechało na wyspy,nasza piosenka niezła ,wokalistka żeby była trochę ładniejsza.
Chorwacki utwór,przeciętny nic szczególnego.Za rok Moskwa.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 25.05.2008 07:21

Piosenka Dimy była jedną z moich ulubionych więc nie obraziłam się bardzo na to zwycięstwo :lol: Oczywiście wolałabym widzieć zwycięską Serbię no ale trudno. I tak nie było tak źle :devil: . Sporo dobrych piosenek w czołówce :D
Mnie się chorwacka piosenka podobała chociaż miała bardzo fatalne opinie :D Może i Kraljevi ulice nie pasowali na ten festiwal ale wolę już słuchać na Eurowizji tego typu muzyki niż heavy metalu :roll:
Czyli za rok komentujemy Eurowizję z Moskwy :mrgreen:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.05.2008 08:30

Naljepszy byl '' Kalashnikov '' Gorana , a na drugim miejscu '' Oro '' Jeleny . :wink: Brawo Serbia . :D
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 25.05.2008 08:38

A przed "Kalashnikovem" jeszcze "Gas gas" :mrgreen: Kapitalny kawałek :lool: Severina chyba to śpiewa na nowej płycie :?:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.05.2008 08:56

Szkoda tylko , że nie było więcej Gorana :(
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 25.05.2008 16:09

Jak ja za Goranem nie przepadam to faktycznie te wczorajsze kawałki były super i aż się prosiło o więcej :idea: Ja bardzo jeszcze ubolewam że Željko nie zaśpiewał ani jednej swojej piosenki :(
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 27.05.2008 08:19

1 utwór fantastyczny: BiH, i dwa bardzo dobre: Francja i Turcja.
Żadna z tych piosenek nie miała raczej szans na zwycięstwo na takim konkursie.
Zwycięzca - moim zdaniem mega kiepścizna - a już Pluszczenko na lodzie to wielka wiocha. Proponuję aby w przyszłym roku wokół naszego reprezentanta jeździł Kubica albo w stronę publiki serwowała Radwańska (dla przypomnienia naszym przyjaciołom możemy również podesłać Kozakiewicza który w pięknym geście pozdrowi widzów).
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.05.2008 09:35

Laka był rzeczywiście fantastyczny... To, co z jego repertuaru udało się jeszcze posłuchać w necie, kojarzy mi się z naszym "Pogodno". Dla mnie rewelacja! Zwariowałam, oszalałam...
Dużo pozytywnej energii, zabawa słowem, rewalacyjna stylizacja... Stylistyka, która (przynamniej moim zdaniem) " w jakiś sposób" bliska jest poetyce "Nadrealistów" (grupa bośniackich artystów skupionych wokół Branka Đurića, od połowy lat 80-tych do początku 90-tych tworzących kultowy program "Top Lista Nadrealista").
Pozdrawiam
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 27.05.2008 13:28

No to Kaśka (jeżeli mogę się tak do ciebie zwracać) wnioskując z twojego opisu, poza samą formą i muzyką które mnie urzekły mają jeszcze coś ciekawego do przekazania - swietnie. Tylko w takim razie skąd się znalezli na eurowizji ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Eurowizja 2008 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone