Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2007

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.05.2007 08:42

Przeszły moje wszystkie trzy typy :mrgreen:
1. Bułgaria (the best)
2. Serbia
3. Węgry

:papa:

P.S. Żeby Polskę murzyn reprezentował :?: 8O 8O 8O porażka :x
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2007 08:46

:wink: Orzesz Ty "zielony" rasisto :wink: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 11.05.2007 08:56

:lol: To samo stwierdziłam jak zobaczyłam ten "zespół" :evil: Naprawdę nie ma u nas normalnie śpiewających utalentowanych ludzi ??? 8O
Przecież to żenada była :roll:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 11.05.2007 08:59

Leszek Skupin napisał(a):[b][i][color=green]Przeszły moje wszystkie trzy typy :mrgreen:

No to chociaż jeden zadowolony :lol: Moje nie wszystkie przeszły :( Oprocz bałkańskich tylko Białoruś :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.05.2007 09:05

Janusz Bajcer napisał(a)::wink: Orzesz Ty "zielony" rasisto :wink: :lol:

Staram się nie być rasistą, vokal niczego sobie, ale żadnej wagi nie przywiązałem do tego, że to Polacy... na dodatek śpiewali po Angielsku :x spójrz na Serbię Molitva Mnie to poruszyło :D albo na Bułgarię. Nosz ten dziki taniec z bębnami... był .... no niesamowity i sceneria z ogniem - to mój typ nr 1 :!: Nie jest to mój typ muzyki (który pewno znasz jak chadzasz do pewnego wątku muzycznego ;)), ale klimat stworzyli niesamowity.
A Węgrzy, mimo, że po angielsku pokazali jak się powinno grać Bluesa, mam do vokalistki tylko jeden żal :(. Nie pozwoliła wybrzmieć solówce gitarowej :( dlatego dopiero na 3 miejscu :(.

Pozdrav :papa:
Ostatnio edytowano 11.05.2007 12:14 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2007 09:22

Lesiu - z tym rasistą to jak wiesz - żart był :wink:

Reniu - utalentowani artyści w Polsce są, ale jak wiesz - wszystkiemu winny jest sposób wyłania reprezentanta na Eurowizję czyli audiotele.
W inny krajach było różnie albo też audiotele albo jury.
Trudno powiedzieć jaki sposób lepszy.

http://eurowizja.com.pl/polskie_preselekcje/
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 11.05.2007 09:35

A może szanujący się artysta wiedząc na czym Eurowizja polega nawet się nie pcha w preselekcje :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2007 09:42

Pewnie tak - ale festiwal jest i pewnie będzie dalej .
Cho0ć tam jak słychac - każdy śpiewać może , trochę lepiej lub gorzej :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.05.2007 09:44

Janusz luuuuz - wiem że to był żart ;)
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 11.05.2007 12:06

Leszek Skupin napisał(a):spójż na Serbię Molitva

ojj co racja to racja,
zakochałam się w tej piosence :D
piękna, piękna, piękna!

ps. Leszku, nie będę się czepiać co do 'spójż', ale jak Rich tu wpadnie, to może być z tobą źle :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.05.2007 12:15

Tak rzadko popełniam błędy, że ten jeden raz chyba mi wybaczycie :P

P.S. Już poprawiłem ;)
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 11.05.2007 18:56

dla mnie Chorwacja w tym roku to żenada, jak można śpiewać baby, how much I love you, how much I need you...pachnie jak nic jakimś kiepskim cro-disco...o nas to szkoda słów...niech już lepiej jeździ ten zielony czy czerwony Wiśniewski (nawet odniosłem wrażenie, że Chorwaci nieco nas skopiowali starając się nagrać coś w kilku językach...). Ten gość przynajmniej ma ekspresję...ponadto, chyba warto zmienić system głosowania, jakoś za bardzo to polityczne...
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 11.05.2007 19:25

RobCRO napisał(a):dla mnie Chorwacja w tym roku to żenada, jak można śpiewać baby, how much I love you, how much I need you...pachnie jak nic jakimś kiepskim cro-disco...o nas to szkoda słów...niech już lepiej jeździ ten zielony czy czerwony Wiśniewski (nawet odniosłem wrażenie, że Chorwaci nieco nas skopiowali starając się nagrać coś w kilku językach...). Ten gość przynajmniej ma ekspresję...ponadto, chyba warto zmienić system głosowania, jakoś za bardzo to polityczne...

O ! I z tą petycją trzeba by do szefów tego nieszczęsnego festiwalu wystąpić :lol:
Co do naszych i ... naszych zgadzam się w 200 % :(
radiol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radiol » 11.05.2007 21:28

eurowizja to najwiekszy festiwal kiczu ,tak zwana cepelia :o
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 12.05.2007 08:22

Ale kiedyś tak nie było :( Piosenki były ładne , śpiewane w ojczystych językach - to był prawdziwy konkurs :)
Póki co - czekam niecierpliwie na występ Mariji Šestić i reprezentantów ... Rumunii 8O :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka