napisał(a) aneta_jacek » 19.05.2006 08:08
Moje 3 grosze, subiektywnie,
Dla mnie Finowie to kicz totalny ( mówie o stroju). Ja sie pośmiałam i tyle.....
weszły do finału cienkie piosenki ( typu Armienia, Turcja ) , nie weszła za to Kate Ryan co wydaje mi sie szokujące. Kate słychać w każdej dyskotece i ma na koncie wiecej przebojów niż połowa występujących w finale razem. Zaśpiewała gorzej niz na płytach ale dla mnie był to pewniak - ona jechała tam żeby wygrać.
Wg mnie głosuje się na słabsze piosenki - one nie robią potem konkurencji reszcie tych które juz sa w finale.
A tak w ogóle - co drugi występ to przewaga formy nad treścią, kicz niestety ( popatrzcie na Portugalie, Islandie - żenada ). Co do Polaków - piosenka była dobra, minusem jest to że wiele osób "zielonego" ma serdecznie dość, za dużo szymu wokół ciąży kolejnej pani jego życia, za mało dobrej muzyki. Ale jednak żal że nie weszli bo piosenkę mieli dobra, tylko że raz już w kilku jezykach śpiewali i pomysł był "odgrzewany" po raz kolejny.
Szkoda że Słoweniec nie zapśpwał w swoim jezyku ( "srce od kristala" ) brzmiało o niebo lepiej po słoweńsku. Po angielsku wyszła zwykła niezauważalna przyśpiewka. Błąd Sloweńców że nie wysłali Saszy z Mandoliną ( wtedy by sie działo
)
Wizualnie pięknie wyglądali Bośniacy i Hari choć muzyka nie dla mnie, nie moje klimaty ....ale pomysł z rozgwieżdzonym niebem był jednak super.
Chorwatka póki co robi zamieszanie głównie nagraniami erotycznymi ze swoim udziałem w niemieckiej prasie. Dobrze że chociaż tym bo "Afrika - paprika" to kolejny niewypał.
Moich "faworytów" juz nie ma , ide do knajpy w sobote na piwko zamiast siedzieć przed TV.
Czekam aż Polska wyśle kogoś formatu Edyty Górniak, moze kiedyś ...