Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2006

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.03.2006 14:48

Jolanta Michno napisał(a): Szkoda, że tym razem Chorwacja nie zagłosuje na Serbię i Czarnogórę, a Serbia na Chorwację...

Oj szkoda :( Będzie mi tego bardzo brakowało 8O . Nie wyobrażałam sobie że może nie być w tym roku na Euro serbskiej piosenki :( A jednak ... :cry:
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 22.03.2006 15:30

Niestety Drusi...tak to jest jak polityka wchodzi w kulturę.
I jednej piosenki o naszych klimatach mniej.
A co do faworyta..to ja jestem w dalszym ciągu za Lejlą
Pozdrawiam Jarek
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.03.2006 16:21

Nie lubię polityki :evil: Przez bzdurne potyczki zostajemy pozbawieni strawy duchowej :(
U nas głosy byłyby podzielone :lol: - po równo :D jedno by oddało głos na Bośnię , drugie na Serbię :mrgreen: Niestety chorwacka piosenka w tym roku ... :roll: No to teraz będzie bez podziałów :lol: - Lejla - nr 1 :D
Bo w to że wejdzie do finału chyba nikt nie watpi ? 8)
A może Anzej Dezan ze Słowenii zaśpiewa swoją piosenkę po serbsku ? :idea: Jest taka wersja :nice: Ale ...chyba nie :( poleci pewnie jak większość po angielsku :roll:
Majestro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majestro » 22.03.2006 16:27

drusilla napisał(a):Nie lubię polityki :evil: Przez bzdurne potyczki zostajemy pozbawieni strawy duchowej :(
U nas głosy byłyby podzielone :lol: - po równo :D jedno by oddało głos na Bośnię , drugie na Serbię :mrgreen: Niestety chorwacka piosenka w tym roku ... :roll: No to teraz będzie bez podziałów :lol: - Lejla - nr 1 :D
Bo w to że wejdzie do finału chyba nikt nie watpi ? 8)
A może Anzej Dezan ze Słowenii zaśpiewa swoją piosenkę po serbsku ? :idea: Jest taka wersja :nice: Ale ...chyba nie :( poleci pewnie jak większość po angielsku :roll:

A czy ta Lejla to nie jest przypadkiem jakaś przeróbka tego świetnego "kawałka" Erica Claptona pod tym samym tytułem :?: :?: :?: :wink:

A poza tym, to cała formuła Eurowizji jest beznadziejna... chociaż ostatni raz oglądałem go rok po występie Edyty G. :oops: :oops: :oops:
To wolę już Sopot albo Opole :wink: bo w Kołobrzegu już chyba nie ma Festiwalu piosenki "radzieckiej" lub "żołnierskiej" :evil: :twisted: :evil:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.03.2006 17:00

Majestro napisał(a):A czy ta Lejla to nie jest przypadkiem jakaś przeróbka tego świetnego "kawałka" Erica Claptona pod tym samym tytułem :?: :?: :?: :wink:

Ta "Lejla" nawet nie jest podobna do "Layli" Claptona :) Jest ... lepsza ! :devil:
Najlepiej sam posłuchaj i się przekonasz że to nie żadna przeróbka :D Jarek podał linka do piosenki :)
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 22.03.2006 18:21

Komu podoba się Lejla...
napewno spodoba się kompozycja Zeljko Joksimovica z 2004 roku:
Lane moje
jest na nostalgi w czterech wersjach- polecam
oto jedna z nich (był też cudny klip)

KLIKNIJ

Jarek
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 22.03.2006 19:07

Przesłuchałam :mrgreen: swego czasu wszystkie piosenki Zeljko i ... nie znalazłam ani jednej która by mi się nie podobała 8O Nieczęsto mi się to zdarza :lol: "Lane moje " powinno wtedy wygrać :twisted: Nie mam nic do Ruslanki ale Zeljko był lepszy !
Kristov
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kristov » 26.03.2006 02:00

Ta piosenka Severini "Moja stikla" nie jest najlepsza. Ale jak to sie mowi "lepsze to niz nic". Bo slyszalem, ze ponoc Serbia i Czarnogora w tym roku nie ma reprezentanta nr Eurowizję. Czy ktoś coś wie na ten temat? :)
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 26.03.2006 02:11

Kristov napisał(a):Bo slyszalem, ze ponoc Serbia i Czarnogora w tym roku nie ma reprezentanta nr Eurowizję. Czy ktoś coś wie na ten temat? :)

Ano wie. Na poprzedniej stronie mówiliśmy o tym.

Pozdrav
Jola
Kristov
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kristov » 26.03.2006 14:26

Aha, dzięki Jola. Nie przeczytałem uważnie :wink: Puno pozdrava!
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 29.03.2006 20:54

Posłuchałam sobie wyszystkiego co sie da .... sporo jest na oficjalnej stronce Eurowizji ... w moim przekonaniu i na "ucho" jak nie wygra Euro-Gwiazdka Kate Ryan ( swoja drogą ma fajne piosneki ) to będe zdziwiona.

Dalej podoba mi sie piosenka słoweńska Andrzeja D. ( choć szkoda ze nie będzie osławionej "mandoliny " ) i o dziwo na trzecie miejsce wsadzam Polskę.

Jeszcze norweska jest fajna i pewnie wskoczy spychajac zielonego i jego zbieraninę :))

Przy całej mojej sympatii dla muzyki chorwackiej - uwazam ze Severina z ta papryką to porażka :twisted:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 17.05.2006 15:25

Przypominam że jutro o 21 zasiadamy grzeczniutko przed telewizorkami, oglądamy półfinał i głosujemy na ... "Lejle "! :mrgreen:
A w sobotę ... powtórka :lol:
pozdrav :devil:
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 17.05.2006 15:52

:D :D :D
I zobaczymy jak nasze gusta wyglądają na tle całej Europy :lol: :lol: :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 17.05.2006 16:38

Pewnie się okaże że tylko my mamy gust :devil: a cała reszta Europy nie 8O Czyli ... jak zwykle ... normalka :sm: :lool:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 18.05.2006 22:33

Taaaaak 8O brak mi słów po prostu 8O Ponad półtorej godziny męczarni - oglądania panienek które jakby wyskoczyły z filmów najgorszego gatunku, naszej zielonej :twisted: szopki -pokazówki i ludzi w ogóle bez twarzy 8O :? żeby nareszcie uslyszeć coś pięknego , z klasą i na poziomie :D Z przyjemnością zagłosowałam :D :D :D Ale aż szkoda było takiego zespołu na dzisiejszy koncert. Poziom tragiczny :roll: - nie licząc kilku piosenek :D A stroje 8O
Pocieszam się że w sobotę usłyszymy lepsze piosenki - pomijając kilka półfinalistek 8O - dalej jestem w lekkim szoku że co niektórzy przeszli 8O Chyba mi tak zostanie :lol:
Anžej Dežan niestety zaśpiewał po angielsku :( - szkoda bo po słoweńsku piosenka brzmiała fantastycznie :evil:
Czyli w sobotę mamy powtórkę z rozrywki - Lejla po raz drugi ! :D
pozdrav :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka