Może niektórzy pamiętają moje dwie relacje... jedna z pierwszej podróży do Chorwacji w 2011 roku, druga z objazdówki po Europie. Od tego czasu byliśmy jeszcze 5x w ukochanej Chorwacji i zaliczyliśmy 5x mniejszych lub większych objazdówek po Europie. Miałem już nie wrzucać żadnych relacji, ale dni coraz krótsze i zimniejsze, więc może trochę się rozgrzejemy?
To może mała wstawka na zachętę...
Rekordowa wycieczka po Europie, w 19 dni pokonaliśmy 10'017 kilometrów. Przez alpejskie szczyty Szwajcarii, senne miasteczka Francji i zachodnie wybrzeże Hiszpanii oraz Portugalię dotarliśmy aż do Gibraltaru i Maroka. Powrót przez skaliste wybrzeże Morza Śródziemnego Francji i Włoch, aby dotrzeć do naszej ulubionej Chorwacji.
Podróż obmyślana i planowana dużo wcześniej. Jadą z nami nasi rodzice czyli podróż w cztery osoby. Trochę się obawiamy, ale oni chyba jeszcze bardziej, więc może jakoś wspólnie damy radę. Dotychczas kilka wyjazdów na wspólne wczasy było strzałem w dziesiątkę i teraz mamy nadzieję, że również tak będzie. Jedziemy Golfem V hatchback w wersji 3-drzwiowej czyli za wygodnie nie będzie, a dodatkowo bagaż trzeba ograniczyć do minimum. Wiele miejsc uzależnionych jest od pogody, ale ta na szczęście spisuje się doskonale, no może prawie.
Czy jest ktoś chętny wybrać się w taką podróż?