napisał(a) numenius » 21.07.2015 10:13
Onlyhope napisał(a):numenius napisał(a):
Co do wrocławskiego NFZ, wysłałem wnioski mailem chyba 7-go lipca, 17-go dzwoniłem (rano). Kobieta odpisała mój nr telefonu, imię. Około 15-tej oddzwoniła inna kobieta i potwierdziła mi, że 17-go wysłano do mnie karty listem poleconym.
Do dziś od 7 lipca nie dostałam karty wysyłając wniosek e-mailowo 6 lipca przed południem, dodzwonienie się do nich graniczy z cudem od 2 h zajęte ...
Dzwoń na ten stacjonarny, nie na infolinię. Najlepiej po 12-13-tej, podobno jest wówczas trochę luźniej.
Monia.B napisał(a):jak chcę wysłać zgłoszenia przez ePUAP to mam problem, nie mogę wpisać ani wybrać Państwa przy swoim adresie, jest błąd-próbowałam w różnych przeglądarkach.
Czy można wysłać wnioski na jakiegoś maila po prostu? chodzi o Warszawę. Jestem poza miastem więc sama nie mogę pójść, tylko droga internetowa
pyt.nr.2 - czy dołączaliście RMUA do każdego wniosku? co w przypadku dzieci?
strasznie to wszystko pokręcone ;/
Nie wiem, jak jest w Słoicy, ale we Wrocławiu nie ma możliwości złożenia wniosku on-line wypełniając go na stronie. Trzeba pobrać wniosek, wypełnić go, podpisać, zeskanować i wysłać skan jako załącznik.
Ja nie załączałem żadnych dokumentów, ani teraz, ani poprzednio. Wskazujesz (wpisujesz) we wniosku, kto zgłosił np. dzieci do ubezpieczenia i tyle. Trzeba uważać z odpowiednim zaznaczeniem formy odbioru kart (osobiscie, poczta itd.).