jaceek1 napisał(a):Znalezione na stronie NFZ
"Ambulatoryjna opieka specjalistyczna, leczenie szpitalne:
Maksymalna kwota do zapłaty z tytułu współpłacenia nie może przekroczyć 60,13% podstawy budżetowej (która w 2015 r. wynosi 3.326 HRK) lub 2000 HRK. Najniższa kwota do zapłaty z tytułu współpłacenia wynosi 10 HRK."
Tutaj całość https://www.ekuz.nfz.gov.pl/wypoczynek/ ... /chorwacja
walp napisał(a):Gdyby komuś z Bydgoszczy bądź okolic zależało na szybkim otrzymaniu kart EKUZ, to proszę udać się do oddziału osobiście,
bo w tym roku obsługa wniosków wysłanych mailem trwa bardzo długo.
Ja wysłałem maila 18.05 i dzisiaj usłyszałem, że zrealizowali dopiero podania, które wpłynęły przed 16.05.
juveadamo napisał(a):walp napisał(a):Gdyby komuś z Bydgoszczy bądź okolic zależało na szybkim otrzymaniu kart EKUZ, to proszę udać się do oddziału osobiście,
bo w tym roku obsługa wniosków wysłanych mailem trwa bardzo długo.
Ja wysłałem maila 18.05 i dzisiaj usłyszałem, że zrealizowali dopiero podania, które wpłynęły przed 16.05.
W Nowym Sączu za to ekspresowo zrobili. Mail wysłany 7 czerwca a 12 czerwca listonosz przyniósł. Trochę byłem zaskoczony, że tak szybko
juveadamo napisał(a):W Nowym Sączu za to ekspresowo zrobili. Mail wysłany 7 czerwca a 12 czerwca listonosz przyniósł. Trochę byłem zaskoczony, że tak szybko
Asiar napisał(a):Nie wiem jak było w poprzednich latach, bo nie musiałam korzystać z pomocy medycznej w Cro. W tym roku, mając kartę Ekuz, zglosiłam się do ambulatorium i za przepłukanie oka, bo pod powiekę wgryzł mi się kamyczek, zapłaciłam 320 kun. To na 100 % nie było ambulatorium prywatne. No i byłam zdziwiona, bardzo bardzo. Pani wyjaśniła mi, ze w tym roku jest tak, bo ktoś czegoś nie podpisał. Dała mi rachunek z poleceniem zgloszenie tego potem w kraju do NFOZ. Więc jeśli kogoś dopadnie coś, to niech ma ze soba gotówkę. Może nie napisałam niczego rewelacyjnie nowego, a może tak nie wiem, bo mi sie nie chce dziś grzebać w forum Buziaki
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne