magdalena_r napisał(a):Dziękuję. A miałeś "przyjemność" korzystać z polisy?
anakin napisał(a):...
A tak na marginesie, jak ktoś narzeka na polską służbę zdrowia..........nie życzę bliższego kontaktu z europejską..
Tam jest dopiero dżihad...
sdolas napisał(a):Ja tam żadnych problemów nie zauważyłem, opisywałem w tym wątku, trafiłem na super pomoc w zakresie EKUZ ( stan zapalny uniemożliwiający chodzenie). Karta EKUZ załatwiła wszystko. Z mojej strony był tylko konieczny dojazd.
I nie chcę nikomu niczego wmawiać
Sama EKUZ wystarczyła ... i tyle
sdolas napisał(a):Napisałem za wczasu bo już nie jeden na mnie "usiadł", że jaki to ja nieodpowiedzialny, czytaj głupi, że tylko z EKUZ jadę, że jak to można bez dodatkowego ubezpieczenia jechać....
Może dlatego że mnie potraktowano bardzo dobrze to twierdzę że można, a nawet więcej, większość polis to tylko niezła umiejętność ubezpieczalni do wyciągania kasy z naszych kieszeni.
Mało osób widzi w tym dublowanie opłaty za niemal to samo.
Złamania i operacji nie zazdroszczę i zdrowia życzę.
sdolas napisał(a):Napisałem za wczasu bo już nie jeden na mnie "usiadł", że jaki to ja nieodpowiedzialny, czytaj głupi, że tylko z EKUZ jadę, że jak to można bez dodatkowego ubezpieczenia jechać....
Może dlatego że mnie potraktowano bardzo dobrze to twierdzę że można, a nawet więcej, większość polis to tylko niezła umiejętność ubezpieczalni do wyciągania kasy z naszych kieszeni.
sdolas napisał(a):Może dlatego że mnie potraktowano bardzo dobrze to twierdzę że można, a nawet więcej, większość polis to tylko niezła umiejętność ubezpieczalni do wyciągania kasy z naszych kieszeni.
AniaJ. napisał(a):To mam nadzieję, że w moim pierwszym też tak szybko im pójdzie. ..
Wniosek złożony mailem 27.07 do mazowieckiego NFZ.
Chwilę później dostałam wiadomość (z Siedlec), że o wysyłce powiadomią, ale w sezonie wakacyjnym trwa to co najmniej 14 dni roboczych (!). I że jeśli czas do wyjazdu jest krótszy niż 30 dni to powinnam udać się do oddziału, bo karta prawdopodobnie nie dotrze na czas.
Wysyłka InPostem.
Miałam nadzieję uniknąć wycieczki na Chałubińskiego...narazie czekam, ale jeśli do 10.08 karta nie dotrze, to niestety trzeba będzie się pofatygować...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne