W moim przypadku proces wyglądał tak:
- Wysłanie wniosków e-mailem: 13 lipca
- Wydanie kart: 25 lipca
- Wysłanie kart: 27 lipca
- Dostarczenie kart przez pocztę: 1 sierpnia
NFZ w Krakowie. Więc faktycznie więcej niż 14 dni może zająć.
jotusia napisał(a):W Poznaniu ostatnio dostałam od ręki. A teraz się zastanawiam, czy jest sens to brać, jak mam komercyjne ubezpieczenie?
jotusia napisał(a):A teraz się zastanawiam, czy jest sens to brać, jak mam komercyjne ubezpieczenie?
jotusia napisał(a):A teraz się zastanawiam, czy jest sens to brać, jak mam komercyjne ubezpieczenie?
Brutaka napisał(a):Czy dalej masz dylematy odnośnie sensu dodatkowego ubezpieczenia zdrowia lub życia swojego oraz swoich najbliższych?
Koszt takiego ubezpieczenia, który daje niewspółmierny komfort psychiczny korzystania z wymarzonego urlopu z szerokim wachlarzem ochrony i wszelakich świadczeń to jeden wypad do chorwackiej konoby dla 4-osób więc odpowiedz sobie sam czy jest sens oszczędzać?
walp napisał(a):Ja zrozumiałem, że jotusia zastanawia się nad kartami EKUZ, ponieważ ma komercyjne (dodatkowe) ubezpieczenie,
a nie nad sensem wykupienia tego dodatkowego właśnie.
Ja zrozumiałem, że jotusia zastanawia się nad kartami EKUZ, ponieważ ma komercyjne (dodatkowe) ubezpieczenie,
a nie nad sensem wykupienia tego dodatkowego właśnie.
jotusia napisał(a):Tak dokładnie o to mi chodziło. Mam dodatkowe ubezpieczenie (nie wyobrażam sobie go nie mieć, tym bardziej, że miałam za granicą kryzysowe sytuacje zarówno ze sobą, jak i dzieckiem). To nie podlega dyskusji. Zastanawia mnie tylko, czy to EKUZ mi potrzebne. Musiałabym się po nie z dwójką dzieci tarabanić specjalnie, mieszkam blisko, ale jednak pod Poznaniem, więc to jest trochę problematyczne. Stąd moje pytanie. PZU rozlicza wszystko bezgotówkowo(tak mi powiedziano na infolinii, czy to prawda-wyjdzie w praktyce), ale rozliczanie rachunków nie jest dla mnie też problemem (stoczyłam już tyle walk z różnymi ubezpieczalniami, że mam wprawę). W Turcji EKUZ nie obowiązywała, więc nie było dylematu, ale pomoc wyglądała tak, że wystarczył telefon i albo lekarz przyjeżdżał, albo taksówka nas wiozła do kliniki.
jotusia napisał(a): Zastanawia mnie tylko, czy to EKUZ mi potrzebne. Musiałabym się po nie z dwójką dzieci tarabanić specjalnie, mieszkam blisko, ale jednak pod Poznaniem, więc to jest trochę problematyczne.
jotusia napisał(a):Mam tak samo, ale odwrotnie (czyli bez EKUZ) mi się zdarzało.
anakin napisał(a):...
Na szczęście dodatkowo posiadam ubezpieczenie Warta Travel Plus.
Zobaczymy jak to się skończy, niemniej jednak nikt mnie nie przekona do rezygnacji z dodatkowego .
Koszt 158,00 zł za 43 dni.
magdalena_r napisał(a):Ja zawsze nas ubezpieczam dodatkowo w PZU (polisa Wojażer).
Ale w tym roku zaczęłam się zastanawiać nad wyborem odpowiedniej polisy.
Możecie z doświadczenia poradzić, który ubezpieczyciel jest najbardziej rzetelny?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne