joajer napisał(a):Paliwo nie jest drogie jak się ma oszczędne auto, gorzej jak się ma smoka...
Ja na szczęście nie mam smoka lecz ekonomiczne autko...Vw z 2003 roku z silnikiem 1. 2 więc nie jestem częstym gościem na stacji benzynowej...
joajer napisał(a):Paliwo nie jest drogie jak się ma oszczędne auto, gorzej jak się ma smoka...
alessandro1977 napisał(a):Za paliwo wczoraj płaciłem 4.09 zł co było dla mnie miłą niespodzianką...
Adam,K napisał(a):U nas już jakiś czas diesel kosztuje około 3,89, ale tak jak mówisz. Baryłka spadła ponad 100%, a paliwo 5%?
JacYamaha napisał(a):Adam,K napisał(a):U nas już jakiś czas diesel kosztuje około 3,89, ale tak jak mówisz. Baryłka spadła ponad 100%, a paliwo 5%?
Małe OT (więcej nie będę): tłumaczenie rzecznika Rafinerii Gdańsk-kupiliśmy po wyższej cenie i teraz mamy do tego dopłacać obiżając cenę ? Nie możemy działać na szkodę Spółki....
Pozdrawiam
Jacek
Adam,K napisał(a):OK. Ogólnokrajowe zapasy paliwa wystarczają na miesiąc czasu. To ile tego paliwa kupili?
Arek napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Za paliwo wczoraj płaciłem 4.09 zł co było dla mnie miłą niespodzianką...
Dzisiaj na Neste widziałem cenę ON 4,01zł/l. Do tego jeszcze dają 5 gr zniżki za płatność kartą. Cena paliwa poniżej czterech złociszy stała się faktem. Szkoda tylko, że jesteśmy robieni w konia przez producentów / dystrybutorów paliw - cena paliwa na stacjach jest nieadekwatna do ceny baryłki ropy, bo spada zdecydowanie wolniej niż powinna. Jak zwykle ktoś napycha kieszenie pieniędzmi kierowców.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne