Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euro ponad 4 zł !

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.02.2009 16:56

Lubuszanin napisał(a):
tgniw napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):tgniw Tobie też przypominam regulamin, w postach należy stosować polskie znaki, chyba że ktoś pisze z zagranicy i brak mu polskiej klawiatury.

Pisze z komorki, w ktorej mam zainstalowana przegladarke, ale nie mam W PRZEGLADARCE polskich liter.

A pisałem, że ten punkt regulaminu jest nieco...niedopieszczony.

W akcji BYKOM STOP pisze:
"Świata nie zbawimy, ale namawiając i przekonując użytkowników na naszych stronach, blogach czy forach dyskusyjnych, może uda się nawrócić chociaż kilka osób. Dla ratowania ojczystego języka, dla uświadamiania młodzieży. Jeśli nie macie takich wielkich ambicji, to pomyślcie choćby o naszych oczach, aby nie były kaleczone milionami błędów"
i dlatego przypominam o tym nie po raz pierwszy i nie ostatni.

Ostatecznie polskie literki, jak ktoś ich nie ma można wybaczyć, ale inne zasady pisowni powinno się przestrzegać.

Jeszcze jeden cytat z BYKOM STOP
"Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony!"
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.02.2009 17:05

piotrulex napisał(a):
tgniw napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):tgniw Tobie też przypominam regulamin, w postach należy stosować polskie znaki, chyba że ktoś pisze z zagranicy i brak mu polskiej klawiatury.

Pisze z komorki, w ktorej mam zainstalowana przegladarke, ale nie mam W PRZEGLADARCE polskich liter.

Januszu nasz litosciwy

golasy juz tak maja ze ani gaci na tylku ani kresek na opalonym ciele czy na klawiaturze :D

Wszedłem na chwilkę na forum NNS :wink:
Poczytałem kilka postów i widzę, że większość naturystów jednak pisze z "ogonkami" :lol:
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 18:25

Janusz Bajcer napisał(a):Wszedłem na chwilkę na forum NNS :wink:
Poczytałem kilka postów i widzę, że większość naturystów jednak pisze z "ogonkami" :lol:

Drogi Januszu!

A czy wchodząc na NNS zastosowałeś się do panującej tam niepisanej zasady, i przed wejściem zdjąłeś z siebie ubranie? :D ;)
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 18.02.2009 19:59

:D
a wracając do tematu.
W środę cyt.:"Rząd rzucił na rynek euro z funduszy UE. Złoty umacnia się"

a teraz patrzą na to co działo się ostatnio z euro muslę że osłabienie złotego to było mistrzowskie działanie rządu oczywiście kosztem społeczeństwa. Było to celowe działanie aby móc na tym zarobić. Euro zalegające w banku sprzedano po wysokim kursie:D i zarobili Ci co mieli:D
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 18.02.2009 20:09

Niestety nie jestem optymistą co do kursu złotego. Myślę ,że wakacje czekają na za 4,40-4,60 za EUR i 1 kuna za około 60 gr.
Wakacje zdecydowanie będą droższe niż w zeszłym roku ale żyje się tylko raz. Najwyżej nie wyremontuje się łazienki albo nie kupi telewizora no nie?
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 20:14

Ja gorąco zachęcam do dyskusji - nawet w odrębnym wątku, jak spędzić wakacje w Chorwacji taniej?

Wyżej napisałem kilka swoich propozycji. Miałem i nadal mam nadzieję na giełdę pomysłów - jak obnizyć koszty wakacji w Chorwacji?

Nie ma co biadolić nad kursem euro bo i tak mamy na niego niewielki wpływ. Bo co ma być to będzie.
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 18.02.2009 20:35

a ja jestem przekonany ze dobije do 4.00 zł +- 0,10.
Drugi raz społeczeństwo nie da sie nabrać .
Ciekaw jestem jak duże rezerwy euro wyprzedali.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 18.02.2009 20:40

tgniw napisał(a):Ja gorąco zachęcam do dyskusji - nawet w odrębnym wątku, jak spędzić wakacje w Chorwacji taniej?

Jest już podobny wątek forum/viewtopic.php?t=19738&postdays=0&postorder=asc&start=0 :wink:
mariusz 69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz 69 » 18.02.2009 20:52

j_w napisał(a):a ja jestem przekonany ze dobije do 4.00 zł +- 0,10.
Drugi raz społeczeństwo nie da sie nabrać .
Ciekaw jestem jak duże rezerwy euro wyprzedali.

Zobaczymy w ciągu kilku dni jak będzie się utrzymywał kurs ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.02.2009 20:54

tgniw napisał(a):

Drogi Januszu!

A czy wchodząc na NNS zastosowałeś się do panującej tam niepisanej zasady, i przed wejściem zdjąłeś z siebie ubranie? :D ;)

Przepraszam za małe OT ale muszę odpowiedzieć :lol:
O niepisanej zasadzie nie wiedziałem, ale gdybym zdjął ubranie w domu przed komputerem, żona pewnie zadzwoniłaby po lekarza psychiatrę :wink: :lol:
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 20:55

jorgus111 napisał(a):
tgniw napisał(a):Ja gorąco zachęcam do dyskusji - nawet w odrębnym wątku, jak spędzić wakacje w Chorwacji taniej?

Jest już podobny wątek forum/viewtopic.php?t=19738&postdays=0&postorder=asc&start=0 :wink:

Serdecznie dziękuję jorgus111 :)
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 21:21

Janusz Bajcer napisał(a):
tgniw napisał(a):

Drogi Januszu!

O niepisanej zasadzie nie wiedziałem, ale gdybym zdjął ubranie w domu przed komputerem, żona pewnie zadzwoniłaby po lekarza psychiatrę :wink: :lol:

Skąd ten pesymizm? A może byłoby inaczej np tak, że ona by się do Ciebie dołączyła? ;)

A tak na serio - my naturyści spostrzegani jesteśmy przez osoby postronne jako hm... dziwacy, może nawet dewianci.
Natomiast dla nas naturyzm jest aseksualny. Jest formą relaksu mającą zapewnić maksymalne odprężenie fizyczne i psychiczne. Oczywiście w sytuacjach gdy ubiór jest zbędny i przeszkadza, a więc podczas plażowania, korzystania z saun i basenów.

Dla osób, które nie są naturystami ubiór na plaży niespecjalnie przeszkadza. Może nawet nie przeszkadza wcale. Natomiast dla naturysty jest to taka sama przyjemność jak dla tekstylnego chodzenie w lecie w futrze - tak w lecie naturystę kąpielówki uwierają i przeszkadzają.

Aby zrozumieć jeszcze lepiej co jest fascynującego w naturyźmie muszę się odwołać do Twoich doświadczeń kulinarnych. Czy jadłeś kiedyś np. Truflę? Konkretnie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Trufla_(grzyb)
To dopóki nie spróbujesz to nie przekonasz sie jaki to wyjątkowy przysmak.

Z naturyzmem jest identycznie - dopóki nie spróbujesz i nie zastosujesz się do reguł naturyzmu (tzn. pozbędziesz się wstydu, odruchu podziwiania i oceniania ludzkich ciał, reakcji seksualnych a następnie osiągniesz maksymalne odprężenie fizyczne i psychiczne), to nie zrozumiesz czym jest naturyzm :)

A naturyzm jest to forma wypoczynku polegająca na przebywaniu nago w celu osiągnięcia maksymalnego odprężenia fizycznego i psychicznego w sytuacji gdy ubiór jest zbędny i przeszkadza.

A piszę to gdyż jest to przykre gdy osoby niezorientowane traktują naturyzm w najlepszym razie jako dziwactwo. Nawet jeżeli czynią to nieświadomie :)

Pozdrawiam serdecznie! :)
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 19.02.2009 08:10

tgniw napisał(a):

Drogi Januszu!

Januszu :wink:
:arrow: robiąc OT można nie trzymać "tą flaszkę" w ręku?
Chyba że jest to wynikiem "choroby filipińskiej"
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.02.2009 08:15

piotrulex napisał(a):
Januszu nasz litosciwy

golasy juz tak maja ze ani gaci na tylku ani kresek na opalonym ciele czy na klawiaturze :D

Wszedłem na chwilkę na forum NNS :wink:

1. euro spada
2. ja ogonkow nie stawiam nigdzie, na nns tez nie, gdyz najzwyczajniej nie moge. domowego kompa nie wlaczam bo nie mam w nim netu a laptok taki dosc okrojony i wyspecjalizowany :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.02.2009 08:54

j_w napisał(a):Januszu :wink:
:arrow: robiąc OT można nie trzymać "tą flaszkę" w ręku?
Chyba że jest to wynikiem "choroby filipińskiej"

Flaszka w ręku będzie trzymana jeszcze przez miesiąc, informowałem o tym w odpowiednim wątku. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Euro ponad 4 zł ! - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone