Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nie ma co liczyć ze będzie taniej w najbliższym czasie, 4,25 to 20 gr taniej niż przed rokiem, myślę że do połowy lipca nie zejdzie, wcześniej może się trafić jakaś drobna korekta, ale to jeden-dwa dni. (wróżbita Maciej )
walp napisał(a):A jednak mogłem przypuścić szturm na kantor, kiedy było po 4,18. A teraz co? 6,5 grosza na 1 euro w plecy. Poczekam, najwyżej nie pojadę.
Pewnie, czekaj i odkładaj... za rok będziesz miał więcej kasy a jak tak poodkładasz kilkanaście / kilkadziesiąt lat to w końcu coś kupisz i pojedziesz na swoje .
Ja też czekam do samego końca z kupnem Euro. Chodź ostatnio jak przeliczam to złotówka wymieniana na kunę w Chorwacji wcale nie wychodzi gorzej. Jestem ciekaw dokładnie ile kosztuje w kantorze Kuna. Bo Hrvatski Bank ma ceny uśrednione