Jak lepiej placic za kempnigni/noclegi. Na stronach www wszystkie ceny sa w euro. Mialem w planach wziac tylko kuny czy moze euro tez jest wskazane?
pzdr
sooobi napisał(a):Jak lepiej placic za kempnigni/noclegi. Na stronach www wszystkie ceny sa w euro. Mialem w planach wziac tylko kuny czy moze euro tez jest wskazane?
pzdr
miru71 napisał(a):No i oczywiście tam gdzie jest taka możliwośc to płac kartą. Wychodzi jeszcze taniej - sprawdziłem osobiście i robię tak od wielu lat.
Można też wybierac kuny z bankomatu. Wychodzi troszkę drożej niż wymiana z euro na kuny w kantorze, ale nie nosisz przy sobie dużej gotówki.
Tutaj jest dyskusja dotycząca płatności kartą. Myślę, że tobie też się przydadzą te informacje: forum/viewtopic.php?t=19807
Napisałem tam to:
"Właśnie wróciłem z Chorwacji. Płacąc jakąkolwiek kartą bez względu na bank który ją wydał nie jest pobierana żadna prowizja. Inaczej jest z wybieraniem gotówki z bankomatu. Ja zawsze biorę euro i oprócz tego dwie karty ( Visa Classic i Electron) które są przypisane do tego samego konta.
W większości przypadków wymieniam euro na kuny (710kun za 100euro) w kantorach i po dzisiejszym kursie euro (ok. 3.36zł.) wychodzi to 0,473 groszy za 1 kunę.
Wybrałem w Cro 800 kun dla porównania ile to wyjdzie po przeliczeniu na złote i potrąceniu prowizji. Całkowity koszt razem z prowizją to 0.505 grosza za 1 kunę. Mam konto w BZWBK.
Jak jest lepiej zdecydujcie sami.
Pozdrawiam."
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne