Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2004 - obstawiamy?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 18.06.2004 20:50

Drogi Remusie, Drogi Sniperze :!: :lol:
Pozwólcie że rozsądzę wasz akademicki spór :!: :lol:

Otóż żaden z was nie ma racji moim skromnym zdaniem bo problem leży w tym że Chorwaci sami sobie sprokurowali tą sytuację po której Francuzi wyrównali; najpierw obrońca niefrasobliwie podał do bramkarza a później ten niefrasobliwie wybił piłkę prosto w Żabozjada zamiast gdzieś na bok.
No i do tego ten drewniany Mornar w ostatniej minucie z 5-ciu metrów nie umiał trafić na 3:2... :wink:
Pozdrowionka
Wracam na mecz Włochy - Szwecja (póki co Makarony nieźle grają)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 18.06.2004 20:59

niezawodny napisał(a):(...)Wracam na mecz Włochy - Szwecja (póki co Makarony nieźle grają)

Wspomniane Makarony miewają dwa warianty gry:
1. Cały mecz bronić się i... w ostatnich minutach podłożyć się na jakiegoś karniaczka.
2. Jak już strzelą - to potem baaardzo się ślimaczą z grą - czyli "oby do końca".
Chyba że ostatnio zmienili taktykę :wink:
P.S: Panowie! Przyjmijmy, że tej ręki Trezeguet nie było, OK? :wink:
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 18.06.2004 21:14

P.S: Panowie! Przyjmijmy, że tej ręki Trezeguet nie było, OK?

być była ale.....wynik przyklepany i próżne żale

trza kciuki trzymać za Hrvatów coby Angoli poskromili

Pzdr
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 18.06.2004 21:33

Dla mnie to Chorwacja wygrała i tyle, a ten sędzia to albo ślepiec albo drukarz
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 18.06.2004 21:53

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ :!: :!: :!:
Złoty chłopak rodem z Bałkanów bohaterem wieczoru :!:

Raz już o to pytałem ale zero odpowiedzi było; skąd on jest :?:
Czy to aby nie jest Hrvat przemalowany na Szweda :?:

Może jakiś CRO-znawca wyczyta to z jakiegoś chorwackiego portalu... :?:

P.S.
A Mornar to powinien sobie codziennie z rana puszczać tego gola Zlatana na video... 8O
BigJar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigJar » 18.06.2004 22:07

a to ja napisał(a):
niezawodny napisał(a):(...)Wracam na mecz Włochy - Szwecja (póki co Makarony nieźle grają)

Wspomniane Makarony miewają dwa warianty gry:
1. Cały mecz bronić się i... w ostatnich minutach podłożyć się na jakiegoś karniaczka.
2. Jak już strzelą - to potem baaardzo się ślimaczą z grą - czyli "oby do końca".
Chyba że ostatnio zmienili taktykę :wink:
P.S: Panowie! Przyjmijmy, że tej ręki Trezeguet nie było, OK? :wink:

8O Zgadzam się w zupełności :!:
ale dzisiaj im się nie udało :!:
jak ten "Szwed" to strzelił ... skubany :!: :!:
Kitora
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitora » 19.06.2004 00:22

HRVATSKA,HRVATSKA,HRVATSKA! Szkoda dwóch straconych punktów w meczu z Francją. Mornar strasznie przestrzelił . Bardzo denerwował mnie Szpakowski który ewidentnie dopingował Zabom. W meczu z Anglia wszystko jest otwarte .
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 19.06.2004 00:52

Fakt..... Szpakowski w swoich wywodach był........niesmaczny (żeby nie powiedzieć przydupas żabojadów)

Rozbawiła mnie informacja jaką podał ...a mianowicie:

...źle się dzieje w zespole chorwackim, nie ma tam atmosfery, znane są powszechnie animozje pomiędzy zawodnikami Hajduka i Dynama......

ha ha ha 2 z Hajduka jest w reprezentacji ale z Dynama ???? chyba że chodziło mu o te ukraińskie Dynamo
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 19.06.2004 04:52

niezawodny napisał(a):ZLATAN IBRAHIMOVIĆ Raz już o to pytałem ale zero odpowiedzi było; skąd on jest :?:

Zlatan Ibrahimović ur. 3 października 1981 w Malmö.Ojciec Sefik [Bośniak] ,matka Jurka [Chorwatka]
Kitora
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kitora » 19.06.2004 11:25

Bruno małe sprostowanie : w reprezentacji Chorwacji jest tylko jeden piłkarz aktualnie grający w Hajduku - Mato Neretljak. Wielu z piłkarzy reprezentacji grało bądź w Hajduku ( Mornar, Srna, Rapaić , Tudor) bąź w Dinamie ( Sokota , Olić ) .Liga chorwacka jak wiadomo nie jest najsilniejsza i wszyscy wyjechali na Zachód. Cześć z piłkarzy w ogóle nie grało w Chorwacji np. Dado Prso . Pozdrawiam wszystkich trzymających kciuki za "Szachownicę"
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 19.06.2004 11:43

Mato Neretljak 03.06.1979 Hajduk Split
Milan Rapaic 16.08.1973 Hajduk Split

czyli dwóch ....albo Onet do d.... :D :D
Pzdr
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 19.06.2004 13:22

VC4R napisał(a):
niezawodny napisał(a):ZLATAN IBRAHIMOVIĆ Raz już o to pytałem ale zero odpowiedzi było; skąd on jest :?:

Zlatan Ibrahimović ur. 3 października 1981 w Malmö.Ojciec Sefik [Bośniak] ,matka Jurka [Chorwatka]

Vaald!
Czułem że się odezwiesz i rozpoznasz temat! Na ciebie zawsze można liczyć - w zasadzie to Ty powinieneś mieć mojego nicka :lol:

I oczywiście czułem że w żyłach (i tętnicach) Zlatana płynie krew z "szachownicą" - to po imieniu a po nazwisku to przeczuwałem ten "Bosanski Liljan" - dobrze mówię?
Bo Zlatan to jest imię słowiańskie (chorwackie?) a nazwisko Ibrahimivić (od Ibrahima) ewidentnie muzułmańskie - taka mała analiza detektywistyczna :lol:

P.S.
Zgadzam się z przedmówcami że Szpakowski to g...o wie o piłce a chorwackiej w szczególności. Po co on właściwie został odkopany?
On to się zna tylko na Legii W-wa....(bez urazy dla sympatyków CWKS) :wink:
Już lepszy byłby Janek Tomaszewski z jego nieśmiertelnym komentarzem:
"Jeśli chodzi o zdolności manualne ręka nigdy nie dorówna nodze" :lol:
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 19.06.2004 13:37

można być Cro-maniakiem ale nie oszukujmy się Chorwaci nie prezentują piłki godnej mistrzów Europy. generalnie poziomem tych mistrzostw jestem troszkę rozczarowany. mało jest pięknych spotkań, u zawodników widać brak świeżości, zmęczenie sezonem. nadzieja na ładniejsze mistrzostwa wróciła mi po spotkaniu Włochy - Szwecja. a jeszcze jeśli chodzi o chorwatów to z francuzami jeszcze jeszcze ale to co pokazali w meczu ze szwajcarami to była rozpacz.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 19.06.2004 13:57

marc napisał(a):można być Cro-maniakiem ale nie oszukujmy się Chorwaci nie prezentują piłki godnej mistrzów Europy. generalnie poziomem tych mistrzostw jestem troszkę rozczarowany. mało jest pięknych spotkań, u zawodników widać brak świeżości, zmęczenie sezonem. nadzieja na ładniejsze mistrzostwa wróciła mi po spotkaniu Włochy - Szwecja. a jeszcze jeśli chodzi o chorwatów to z francuzami jeszcze jeszcze ale to co pokazali w meczu ze szwajcarami to była rozpacz.

Kraczesz kolego! :lol:
Chciałbym żeby taką "rozpacz" choć raz na Euro pokazali moi rodacy :oops:
A co do Chorwatów to wg mnie to jest nowa-młoda drużyna, która dopiero się buduje i rozkręca z meczu na mecz.
Nie ma w niej na razie takich gwiazd jak jeszcze niedawno; Szuker, Prosinecki czy Boban ale liczy się serce do walki a tego Chorwatom absolutnie odmówić nie można. Myślę że w meczu o wszystko a Anglią, niezależnie od wyniku też pokażą to "waleczne serce" - trzymam za nich kciuki
Nie zgadzam się także z Tobą co do poziomu Euro. Takie mecze jak Włochy-Szwecja, Francja-Anglia, Włochy-Dania (pomimo 0:0) no i oczywiście Francja-Chorwacja to były naprawdę wielkie widowiska a ten turniej się dopiero rokręca...
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 19.06.2004 14:03

marc napisał(a): generalnie poziomem tych mistrzostw jestem troszkę rozczarowany. mało jest pięknych spotkań, u zawodników widać brak świeżości, zmęczenie sezonem. nadzieja na ładniejsze mistrzostwa wróciła mi po spotkaniu Włochy - Szwecja.

Zgadzam się w zupełności.Ale trzeba zwrócić uwagę,że w europejskich reprezentacjach to właściwie nie ma - no , może jedyny Zidane - wirtuozów piłki nożnej . Na Starym Kontynencie króluje taktyka,która zabija piękno gry i pozostawia mało miejsca na improwizację i popisy techniczne , a to one są okrasą meczów . Coraz więcej jest "maszyn" do realizacji celów taktycznych np. Duńczycy,Anglicy,Niemcy czy też większość Francuzów,Włochów , a więc drużyn nadających ton Europie.
No cóż , ale na ładne mecze , to chyba poczekamy do MŚ ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

EURO 2004 - obstawiamy? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone