cd.
Barwnych obrazków nie brakuje, żal ich nie pokazywać więc:
Niektóre (ale zdecydowana większość) Cześków przychodzi na targ z dwoma tykwami zboża, butelką tłuszczu, wiaderkiem bananów.
Handel.
Idą tak niekiedy kilka dni aby cosik sprzedać, po czym zakupują jakieś niezbędne artefakty
Te patyczki w ustach to ichniejsze szczoteczki wraz z pastą do zębów
Czesie żują odpowiednie gałązki drzew które wzmagają wydzielanie śliny, która oczyszcza zęby z resztek pokarmowych. Dodatkowo działają wybielająco na zęby, zapobiegają chorobom dziąseł oraz odkładaniu się próchnicy i płytki nazębnej.
Próbowałem oczywiście - bez smaku
Czasem trzeba sobie rączką (paluszkiem) pomóc
młody wojownik
ploty, ploty, ploty
Z takim bagażem Czesiowa pójdzie czasem kilka dni do swej wioski
Bardzo popularny widok
To nie gender
W Etiopii jak i innych pobliskich krajach jeżeli mam przyjaciela z którym na przykład wybieram się na piwko, łapiemy się za rączki i idziemy do baru.
Cieplutko 46 stopni w cieniu. Johny padł
To też tłuszcz zmieszany z różnymi kawałkami różnokolorowych skał
Tutaj widać jak Czesio w rączce trzyma krzesełko.
Jest to krzesełko a wieczorem poduszka - Czesio kładzie na tym głowę i zasypia.
Czesie-pasterze którzy idą na kilka tygodni z bydłem w busz zabierają ze sobą do jednej ręki kij (laskę do obrony, odganiania węży) i do drugiej właśnie to krzesełko.
Spotkałem raz jednego. Wypasał z setkę kózek.
Najbliższa kałuża oddalona była o co najmniej dzionek drogi.
Czesio-pasterz pyta mnie oczywiście czy mam cosik do picia.
Podałem mu butelkę wody. Wypił łapczywie.
Pytam go dlaczego nie nosi z sobą bukłaka jakiegoś?
A po co?... pyta, przecież Ty masz - stwierdza logicznie
Jego logika jakoś mnie już nie zaskakuje
Po kilku dobrych minutach przekonuję go iż woda jest mu niezbędnie potrzebna, ba przyznaje mi jeszcze rację iż do jego dalszej egzystencji dwu litrowa coca cola również jest niezmiernie potrzebna.
Po odrobinie łiskacza otrzymuję jego stołeczek i dozgonna przyjaźń
Gość.
na targu można i krówkę zakupić
i garnek
cdb.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie, ponadto zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny!