te kiero napisał(a):majkik75 napisał(a):
na przejazd przez most na Lefkadę
Uczenie się ostatnio jest w modzie na Cro.pli, to się nauczyłem, że jest most ruchomy na Lefkę, jeśli było to gdzieś opisywane to mi umknęło, GM nie podaje tego, ale ludzikiem nie chodziłem w tamtym rejoniemajkik75 napisał(a):- [b]dzwonimy do ubezpieczyciela - mieliśmy podany tel na umowie wynajmu auta
- w międzyczasie gorąca linia z Aramis, co mamy zrobić. Przecież musimy mieć sprawne auto bo to jest podstawa naszej "egzystencji" na wyspie. Nie chce spędzać urlopu z obawą ciągle o to czy odpalę i dojadę na plażę, czy z niej wrócę No a jeśli tak, to podstawią nam inne auto ? Na razie dostajemy informację, że mamy jechać wymienić aku i zobaczymy co to da. Laweciarz nam wskazuje potencjalne miejsca gdzie mogą mieć i mamy jechać. I nie gasić auta. A, OK, dobre rady to jego hobby
Dla mnie szok i zaskoczenie, zawsze pytałem o taką sytuację kiedy wynajmowałem auta i była mowa, że dzwonię do RENTowni, a oni już ogarniają temat, tzn podstawiają inny samochód. Nie wyobrażam sobie, żebym kupował Aku, chyba tylko wtedy gdyby sytuacja się mocno przedłużała i chciałbym już cieszyć się urlopem w pełni.
No i kwestia zapisów w umowie wynajmu...
No tak, ten most, jest ruchomy. W dość specyficzny sposób, bo oba pomosty mostu się podnoszą a sam most obraca się wokół własnej osi ustawiając się wzdłuż kanału i wtedy przepuszcza łodzie
No widzisz ... Dobrze, że mieliśmy pełne ubezpieczenie, bo jak nam potem już powiedzieli, bez tego byśmy płacili też za laweciarza i jego obsługę ... No i właśnie, lepiej było wziąć sprawy w swoje ręce, niż czekać na inny samochód. Poza tym; ciekawe ile byśmy mieli czekać na inny samochód ... ? Była niedziela, może by podstawili w poniedziałek, ale to też nie jest nic pewnego. W obcym kraju "dochodzenie" swoich racji nie jest takie łatwe i proste
pozdrawiam, Michał