Rozejrzyjmy się więc Można fajnie zaparkować
Zakotwiczyć
Plaża tłoczna ale kolor wody absolutnie obłędny
Rozejrzyjmy się więc Można fajnie zaparkować
Odległości nie, ale czasowo długo, dla mnie zbyt długo jak na dojazdy do plaż. Wyjazd na zwiedzanie to co innego, mogę i 3h jechać, ale nie na plażę. Na plażę max 20, przy ekstra plaży 30 min (ekstra czyli tylko dla mnie).majkik75 napisał(a):piekara114 napisał(a):I to jest to co mnie do Lefkady zniechęca....majkik75 napisał(a):Od Agios Nikitas jest około 30km czyli prawie 1h drogi samochodem.
No ale dlaczego? Przecież to nie są jakieś ogromne odległości ... Dla mnie nie jest to problem. Przecież jak się jest gdzieś to nie tylko zwiedza się to co jest pod nosem ale też trzeba czasem dojechać ...
pozdrawiam, Michał
piekara114 napisał(a):Odległości nie, ale czasowo długo, dla mnie zbyt długo jak na dojazdy do plaż. Wyjazd na zwiedzanie to co innego, mogę i 3h jechać, ale nie na plażę. Na plażę max 20, przy ekstra plaży 30 min (ekstra czyli tylko dla mnie).
wiola2012 napisał(a):Na Lefkadzie nie ma wiele do zwiedzania. Tam się jedzie dla koloru wody i widoków.
Próbowałeś oddać na zdjęciu ogrom i wysokość skały, ale tego się nie da ująć . Choćbyś się nie wiem jak starał, to tego nie pokażesz. Ani nikt inny
Ktoś kto nie był, powie „ No ładnie, fajne widoczki , ładny kolorek”, ale dopiero na miejscu można poczuć to całym sobą.
My z Vasiliki nie mielismy daleko do Porto Katsiki, około 20 km, może mniej. I jesli chodzi o samo plażowanie , to były przyjemniejsze plaże ( z darmowymi parkingami i wówczas prawie bezludne), ale widokowo, to chyba jeszcze żadna jaką widziałam, tej nie przebije .
Tuti napisał(a):...Widzę że deptałem po twoich ścieżkach . My byliśmy od 21 sierpnia, Lefkada nas zauroczyła, co do plaż, to na Porto Katsiki było sporo ludzi ale nie aż tyle, za to na Kathismie tłok jak w Rzymie. W wodospadzie faktycznie mało wody ale kąpiel zaliczyłem, super rześka woda w takie upały i po spacerku Piękne zdjęcia. Pozdrawiam.
Nefer napisał(a):Te klify robią ogromne wrażenie .
dangol napisał(a):Przepiękne zdjęcia !!!
Najbardziej podoba mi się ta zatoczka z dużymi skałkami w wodzie, chociaż kolory morza świetne są wszędzie, nawet w pobliżu tłumów na plaży.
wiola2012 napisał(a):Widać tutaj to zastawione i pokiereszowane poręcze na mostku. Nie wiem, może to po tym trzęsieniu ziemi kilka lat temu ...
Myślałam, że już je naprawili. Nie spieszy im się
Kapitańska Baba napisał(a):Ta woda jest absolutnie obłędna! Jak ja kocham te błękity