petris napisał(a):a co to wogole jest namiastka:w/g slownika jest to artykuł zastepujacy produkt otrzymywany z surowcow oryginalnych,produkt zastepczy,surogata:(materiał ,produkt zastepczy zblizony w swoich podstawowych własciwosciach do artykułu zastepowanego wytwarzanego z surowcow naturalnych)namiastka kawy,herbaty,miodu,skóry,miłosci..itp
Nie jestem uzalezniona,od kawy,czy arabika jest namiastka?
klopot napisał(a):Fakt, jest to problem, napić się dobrej kawy.
Tylko, że każdy z Nas inaczej określi pojęcie dobrej kawy.
Plumek napisał(a):klopot napisał(a):Fakt, jest to problem, napić się dobrej kawy.
No właśnie W pierwszym poście tego wątku padło jasno sprecyzowane pytanie o espresso
Kto nie wie, o jaką kawę chodzi - niech przeczyta WYJAŚNIENIE.
Sztuczne jajka Petris - to jajka w proszku. Tak jak Nescafe.
petris napisał(a):Plumek napisał(a):klopot napisał(a):Fakt, jest to problem, napić się dobrej kawy.
No właśnie W pierwszym poście tego wątku padło jasno sprecyzowane pytanie o espresso
Kto nie wie, o jaką kawę chodzi - niech przeczyta WYJAŚNIENIE.
Sztuczne jajka Petris - to jajka w proszku. Tak jak Nescafe.
jajka w proszku-sama nazwa wskazuje ,ze nie jest to sztuczne jajko -(może ktoś wreszcie wynajdzie subsytut jajka ,(i to bedzie namiastką,)-tylko jajko naturalne, organiczne w proszku.
Może zaczniemy dyskusje co było pierwsze jajko czy kura
ale czy to wazne jeden lubi matke drugi córkę
po prostu kawoszom smacznego Ja natomiast uwielbiam bardzo mocna dobra herbate i tu by była dopiero dyskusja ,odmian herbaty bardzo dobrej, bardzo drogiej jest mnustwo.Po prostu to zależy od naszych kubkow smakowych. Ja tez nie kubie kawy rozpuszczalnej.
Plumek napisał(a):
Sztuczne jajka Petris - to jajka w proszku.