Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Espresso

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 20.02.2007 21:17

To prawda. Jest to BARDZO smaczna kawa. Polecam.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.02.2007 00:58

Torcida1 napisał(a):To prawda. Jest to BARDZO smaczna kawa. Polecam.

Eeeee... Może jest i smaczna, ale tylko NAMIASTKA kawy...
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 21.02.2007 06:26

Jak każda rozpuszczalna brrrrrr
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 21.02.2007 08:48

Najlepszą kawę w Chorwacji parzyła moja szwagierka Jelena / niestety zmarła w ubiegłym roku/. Ilekroć przyjeżdżam do Sibenika/ 3-4 razy w roku/, próbuję kawy wg Jej przepisu, parzę ją w tym samym tygielku, ale to już nie ten sam smak...
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 21.02.2007 10:31

a co to wogole jest namiastka:w/g slownika jest to artykuł zastepujacy produkt otrzymywany z surowcow oryginalnych,produkt zastepczy,surogata:(materiał ,produkt zastepczy zblizony w swoich podstawowych własciwosciach do artykułu zastepowanego wytwarzanego z surowcow naturalnych)namiastka kawy,herbaty,miodu,skóry,miłosci..itp
:) :)
Nie jestem uzalezniona,od kawy,czy arabika :) jest namiastka?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.02.2007 11:00

petris napisał(a):a co to wogole jest namiastka:w/g slownika jest to artykuł zastepujacy produkt otrzymywany z surowcow oryginalnych,produkt zastepczy,surogata:(materiał ,produkt zastepczy zblizony w swoich podstawowych własciwosciach do artykułu zastepowanego wytwarzanego z surowcow naturalnych)namiastka kawy,herbaty,miodu,skóry,miłosci..itp
:) :)
Nie jestem uzalezniona,od kawy,czy arabika :) jest namiastka?

Tak jak sztuczne jajka w różnych produktach spożywczych. Odpowiedz sobie sama. Smacznego.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 21.02.2007 11:02

Bardzo dobra kawe parzy najsympatyczniejsza dziewczyna ze Splitu Bozenka. :)
Pozdrowienia :)

Ciagnac temat namiastek. :roll: :) czy jajka,mleko ze sklepu-?tak mowia moje wnuki ,czy jajka i mleko, prosto jak to sie mowi od krowy i kury-tak samo z arabika. :) Mam arabike prosto z krzaka i arabike ze sklepu ktore jest tu namiastka???

Nie wiem jak mowic ,gdy nimi czestuje?
Czy poprostu czekac jak pochwala. :)

i jeszcze jedno co to sa sztuczne jajka i kto wynalazl taki asortyment?
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 21.02.2007 11:42

Fakt, jest to problem, napić się dobrej kawy.
Tylko, że każdy z Nas inaczej określi pojęcie dobrej kawy.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.02.2007 12:17

klopot napisał(a):Fakt, jest to problem, napić się dobrej kawy.

No właśnie :) W pierwszym poście tego wątku padło jasno sprecyzowane pytanie o espresso :)

Kto nie wie, o jaką kawę chodzi - niech przeczyta WYJAŚNIENIE.

Sztuczne jajka Petris - to jajka w proszku. Tak jak Nescafe.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 21.02.2007 14:19

Pierwszy raz takie prawdziwe espresso piłem będąc w Hiszpanii. Najpierw, po podaniu duże rozczarowanie, jak ja się tego napije, potem nie mogliśmy z żoną nachwalić się: dobre, aromatyczne, stawia na nogi, szkoda tylko, że niedużo.
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 21.02.2007 14:23

A ja mam to szczęście, że mogę taką kawkę pić codziennie, Szef miał gest i kupił do biura porządny ekspress (porządnie kosztował) oraz kawę w ziarnach, robię pyk i mam espresso. :wink:
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 21.02.2007 15:07

Kwa rozpuszczalna to może i namiastka, jednak należy pamiętać, że nie zawsze możemy mieć prawdziwą kawę.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 21.02.2007 15:20

Plumek napisał(a):

No właśnie :) W pierwszym poście tego wątku padło jasno sprecyzowane pytanie o espresso :)

jajka w proszku-sama nazwa wskazuje ,ze nie jest to sztuczne jajko -(może ktoś wreszcie wynajdzie subsytut jajka ,(i to bedzie namiastką,)-tylko jajko naturalne, organiczne w proszku. :roll:

Może zaczniemy dyskusje co było pierwsze jajko czy kura :lol: :lol:

ale czy to wazne jeden lubi matke drugi córkę

po prostu kawoszom smacznego :) Ja natomiast uwielbiam bardzo mocna dobra herbate i tu by była dopiero dyskusja ,odmian herbaty bardzo dobrej, bardzo drogiej jest mnustwo.Po prostu to zależy od naszych kubkow smakowych. :) Ja tez nie kubie kawy rozpuszczalnej. :(
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.02.2007 17:49

petris napisał(a):
Plumek napisał(a):

jajka w proszku-sama nazwa wskazuje ,ze nie jest to sztuczne jajko -(może ktoś wreszcie wynajdzie subsytut jajka ,(i to bedzie namiastką,)-tylko jajko naturalne, organiczne w proszku. :roll:

Może zaczniemy dyskusje co było pierwsze jajko czy kura :lol: :lol:

ale czy to wazne jeden lubi matke drugi córkę

po prostu kawoszom smacznego :) Ja natomiast uwielbiam bardzo mocna dobra herbate i tu by była dopiero dyskusja ,odmian herbaty bardzo dobrej, bardzo drogiej jest mnustwo.Po prostu to zależy od naszych kubkow smakowych. :) Ja tez nie kubie kawy rozpuszczalnej. :(

No właśnie :) Może wrócimy do sedna wątku? Które to sedno tkwi w chorwackim espresso...
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 21.02.2007 22:11

Plumek napisał(a):
Sztuczne jajka Petris - to jajka w proszku.

Petris czy Ty przed nami coś ukrywasz? :wink:
P.S
Najlepsza espresso jest na placu Pigalle .Hasło; nestcafe.Odzew; sztuczne jajka Petris. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone