Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

...Ekspresówką przez Alpy...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cayman
Croentuzjasta
...Ekspresówką przez Alpy...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 22.06.2006 11:14

Witam, czy ktoś jechał drogą ekspresową S6 przez Alpy, odbija od A2 i wiedzie do Klagenfurtu w sumie trochę na skróty...zastanawiam sie na tą trasą tak żeby było inaczej niż zwykle :)...
mkz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkz » 22.06.2006 12:13

Jechalem w zeszlym roku ale do Grazu i dalej do Sloweni. Kilka lat temu calą trasą. Droga ekspresowa omija juz Semmering (jak jechalem po raz pierwszy to tam byl kawalek po drogach lokalnych) wiec od zjazdu z A2 jest już doprowadzona co najmniej do Judenburgu. Ten nowy kawalek w okolicach Semmering bardzo malowniczo poprowadzony z paroma tunelami. Trasa b. przyjemna o znacznie mniejszym nateżeniu ruchu. Za Judenburgiem niestety ekspresowka sie kończy (chyba że cos dobudowali ale atlas o tym milczy) i jest calkiem dobra droga jednopasmowa choc dosyć kreto i górzysto, za to fajne widoczki - mnie sie podobalo :-) . Później kawalek przed Klagenfurtem jest znowu 2 pasy. Droga wiedzie do centrum i tak jechalem na Loibl - pewnie można próbować objechać autostradami ale nie chcialo mi sie kluczyć - nie bylo specjalnie problemów z korkami
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 22.06.2006 12:15

forum/viewtopic.php?t=11346

Tu masz podobny temat
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 22.06.2006 12:38

niezawodny napisał(a):https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11346

Tu masz podobny temat

Dzięki ale niezupełnie o to mi chodziło, drogą przez LoiB jechałem już dwa razy jednak do Klagenfurtu A2 z Wiednia (w nocy), tym razem przez Wiedeń planuję jechać bladym switem więc dla urozmaicenia chciałbym zmienić trasę Wiedeń - Klagenfurt i pojechać S6...POZDRAWIAM
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 22.06.2006 19:47

Wg mojej mapy ekspresówka jest do Judenburga, a potem już od St. Johann, czyli zwykłej drogi jest tylko 57 km.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone