janniko napisał(a):Ale generalnie jest coraz lepiej i mam nadzieję, że w końcu się opamiętają i nastawią się turystycznie bardziej pod zachód i że przegonią to moskiewsko-syberyjskie towarzycho...pozdro
janniko napisał(a):10 euro to mi nie szkoda, ale faktycznie tak przesiąkli ostatnio tym rusko-mafijnym klimatem, że mam wątpliwości czy te pieniążki będą pożytecznie użyte... he he.. Niestety nie mamy na to wpływu i jeśli chcemy pobyć w tym pięknym kraju, to trza płacić i tyle. W końcu to nie majątek. A myślicie z nasze podatki to są tak wspaniale i pożytecznie rozdysponowane? Pragnę wątpić!
A co do cen to się nie zgodzę. Czarnogóra jest znacznie tańsza od Chorwacji. I proponuję jechać bardziej w stronę Ulicinj niż przebywać w okolicy Budwy.
Ale faktem jest, że są niestety wciąż jeszcze daleko do tylu pod względem czystości, higieny sanitariów itp. A na to akurat ma wpływ nadmierna obecność ruskiego tałatajstwa. Burżujom nowobogackim z Rosji to nie przeszkadza, bo oni u siebie mają taki syf i burdel, że to co jest w Czarnogórze wydaje im się super luksusowym porządeczkiem...
pozdro
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe