Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Čeka mene morska vila, Rogoznica moja mila..."

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 20.08.2011 12:40

weldon, fakt, ludziów tam mnóstwo było, najwięcej chyba rodaków naszych...
Ale na razie te tłumy jeszcze uroku miasteczku nie odebrały. Choć mnie sprowokowały do spacerów o dość nietypowej, jak na wakacje, porze :mrgreen: .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.08.2011 13:08

A tam nietypowej.

Teraz mniej, ale poprzednio lubiłem chodzić brzegiem, patrzeć jak ta zatoka pomiędzy Lozicą i Superine wyłania się z cienia.

Zresztą nie bywałem sam. Miejscowi wyciągali sieci, wypływali na morze, goście nie tylko spacerowali, biegali, ale było sporo siedzących na brzegu z kubkiem kawy, zapatrzonych na Lukvenjak.

To był jedyny moment, kiedy można było zdjęcia bez ludzi porobić i w ciszy pokontemplować widoki.

W tym roku, do grona miłośników Rogoznicy, dołączyła moja małżonka, więc to grono bywalców się rozszerza :D
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 20.08.2011 13:53

weldon napisał(a):To był jedyny moment, kiedy można było zdjęcia bez ludzi porobić i w ciszy pokontemplować widoki.

O, to, to :mrgreen: .

No dobra, to żeby nie było, że tak tylko gadamy, to jakiś króciutki odcinek dodam ;) .

Głównym celem tegorocznego pobytu było wylegiwanie się niczym jaszczurka na plaży. Pogoda sprzyjała, bo prócz upalnego słoneczka zafundowała nam bardzo przyjemny wiaterek, który bardzo umilał pobyt na plaży :) . Tradycyjnie korzystałyśmy z leżaczków, zgodnie stwierdzając, że nasze stare kości nie nadają się, żeby je obijać na kamyczkach. No i tak sobie leżałyśmy wgapiając się w wodę...

Obrazek

Obrazek

i leżałyśmy...

Obrazek

Czasem obracałyśmy się na drugi bok...

Obrazek

Czasem, oślepiona słońcem, robiłam zdjęcie zupełnie innemu obiektowi niż planowałam :mrgreen: .

Obrazek

Koleżanka w trosce o zdrowie zakrywała się parasolką, ale wobec "małej bory" (by tubylcy :mrgreen: ) parasolka została poddana ;) .

Obrazek

Popołudniami zwykle wiało mocniej i fale się tworzyły, niemal jak na Bałtyku.

Obrazek

Obrazek

Ostatecznie po całym dniu leżenia tradycyjny spacer do centrum, a po drodze - taki oto widoczek na starówkę.

Obrazek
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 21.08.2011 17:20

och :roll: właśnie przed chwilą wróciłam wraz z rodzinką z Rogoźnicy :D
Było cuuuuudnie i urokliwie :D
Pozdrawiam
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 23.08.2011 11:00

Siadam i ja :D Też wróciliśmy 21.08 nad rane z Rogoźnicy, gdzie trafiliśmy zamiast na Losnij :oops: Ale to opowieść na inną porę.
Czekam na więcej :papa:
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 24.08.2011 08:45

Witajcie szczęśliwcy :) . Widzę, że w tym roku Rogoźnica szalenie popularna :) . Ciąg dalszy będzie, ale chwilowo warunków nie mam do pisania, więc trochę cierpliwości.
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 24.08.2011 11:44

Morgana, poleżę na plaży z Tobą :lol:

Tylko relacje trzymają mnie przy życiu, jeszcze 17 DDW, czy ja dożyję??
Dzięki takim widoczkom jak Twoje dożyję :wink:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 24.08.2011 23:01

Aguha napisał(a):Morgana, poleżę na plaży z Tobą :lol:

Tylko relacje trzymają mnie przy życiu, jeszcze 17 DDW, czy ja dożyję??

Jeżeli można , poleżę z Wami :D też mam jeszcze " trochę " do wyjazdu
A plaża ( i nie tylko ) - piękna

Pozdrawiam
Piotr
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 30.08.2011 23:36

No, trochę to trwało, ale jestem z dalszym ciągiem :) . Za zainteresowanie uprzejmie dziękuję i zazdroszczę tym, co dopiero czekają na wyjazd :P .
Pisać za dużo dziś nie będę, tylko wam pokażę cudne widoki :P . Pewnego pięknego dnia, wkurzona tym, że zdjęcia fajnego się zrobić nie da, bo ciągle jakiś element tłumu włazi mi w kadr, postanowiłam coś z tym zrobić. Budzik na 6.30 i dawaj na wycieczkę pieszą po miasteczku :mrgreen: . Pomysł okazał się znakomity. Rogoźnica niedługo po wschodzie słońca była piękna, cicha i spokojna. Poszczególnych fotek opisywać nie będę, kto był i łaził, to pewnie pozna :D , a kto nie był, niech żałuje :P . Po wycieczce świeży kruh smakował bosko, a odpoczynek na plaży był faktycznie do odpoczywania :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym miejscu zawsze widziałam tłumy, jak nie turystów, to weselników :D ... A tu miło, sennie... No ale też godzina mocno poranna, co widać na załączonym obrazku :mrgreen: .

Obrazek

Obrazek

Za kościółkiem trafiłam na miejscowy cmentarz, tradycyjnie chyba "z widokiem" na morze...

Obrazek

Obrazek

...oraz na kota ;)

Obrazek

Kotów, jak na Chorwację przystało, było oczywiście więcej, ale ten był wyjątkowo uprzejmy w temacie pozowania ;) . Pozostałe albo foszyły i kota ogonem odwracały :P , albo poruszały się wokół konobowych stolików z taką prędkością, że nie nadążyłam fotografować :mrgreen: .
Roxi
Koneser
Re: "Čeka mene morska vila, Rogoznica moja mila..."

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.08.2011 05:48

morgana napisał(a):Chyba sama potrzebuję, żeby ją napisać i tak porządnie się z wakacjami pożegnać

Witam :)
Ja też tak traktuję relacje. Jak już czuję, że ogarnia mnie tęsknota i oglądam w kółko fotki z Cro, to wiem, że czas zabrać się za pisanie relacji.

Serdecznie pozdrawiam
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 06.09.2011 08:38

I ja też zasiadam, a żem wrócił z Rogoźnicy to miło mi będzie powspominać razem z Tobą :D, napisz jeszcze dokładnie w jakim okresie byłaś, z tego co widzę to byłaś u Klisovica
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 07.09.2011 08:57

kaja45, witam :) . Owszem, byłam tamże, po raz drugi z rzędu zresztą. Jakoś mi przypadło do gustu otoczenie :) . A byłam od 6 do 13 sierpnia.

Widzę po wpisach, że moje wrażenie tam, na miejscu, że Rogoznica szalenie popularna wśród Polaków, było trafne :) .

Niestety, z przytupem zaczęła się praca, więc chwilowo nieco czasu mi brakuje. Ale postaram się w najbliższych dniach wkleić kolejną część tej minirelacyjki :D .
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 07.09.2011 10:37

Ja wróciłem z Rogoźnicy dopiero 5 dni temu, ale potwierdzam, że w porównaniu do roku poprzedniego rodaków tam przybyło. Ale co tam ten rok... najważniejsze, że w przyszłym też tam będę :D
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 07.09.2011 10:51

Ja byłem od 23 lipca do 9 sierpnia, w pierwszym tygodniu mojego pobytu więcej było Czechów i Słowaków, następne tygodnie to już dominacja Polaków :D
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 09.09.2011 22:21

:D moje spostrzeżenia co do nacji w Rogoźnicy, to w porównaniu do ubiegłego roku o 200% więcej rodaków, a byłam od 10-22 sierpnia.
To był mój drugi pobyt w miasteczku i przyznam, że przypadło mi ono do gustu,
można znaleźć intymne miejsce do plażowania :wink:

pozdrawiam i oczekuję kolejnych wspomnień :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży