napisał(a) _Rafi_ » 02.01.2013 15:03
Byłem z żoną dokładnie miesiąc temu w Sharm w hotelu Grand Plaza i szczerze polecam.Wygrzać się w zimie (było 30stopni) rewelacja.Rafy coś pięknego ,życie podwodne to taka Chorawacja razy klika razy ,czyli snorkowanie wskazane. Ktoś pisał o dzieciach ,że nie bardzo ,a u mnie wręcz zachwycone w wersji all - kiedy chciały brały sobie napoje z automatu,frytki,kurczaczki na przekąski,pizze, owoce itp. bez ograniczeń , mieliśmy bezpłatne 3 restauracje do wyboru w formie all,żadnej walki o jedzenie nie było i wszystkiego do oporu -ciasta ,owoce,drób,mięso i różne egipskie wynalazki,a przy basenach kucharz smarzył przekąski jak w KFC -frytki, hamburgery,kurczaczki.Teraz żona nie ważne gdzie ,ale chce jechać w opcji all,bo dopiero mówi że odpoczęła od garów ,sprzątania itp. teraz mam problem z Cro.W pokojach codziennie sprzątane i pościel wymieniana. w 4osoby kosztowało nas 6tys. na 8dni .Podróż mało męcząca 4000km w 4 godz. samolotem. Moja żona była pierwszy raz na wczasach all inclusive i pierwszy raz samolotem,bo strasznie się bała i teraz ma porównanie zdecydowanie na plus. Dla samego przeżycia czegoś innego ,innej kultury polecam. Acha i w hotelu którym byliśmy, piliśmy wszystko z lodem,żona myła zęby wodą z kranu,ja się w basenie wody opiłem i nikt z nas ani wogóle nie słyszałem,żeby ktoś faraona złapał. Można wykupić niedrogą wycieczkę całodniową Safari i poznać pustynie,kultury,pojeździć na wielbłądach,zjeść obiad u beduinów itp . Dodam,że woda w morzu była cieplejsza niż w basenie i temperatura na początku grudnia była podobne do tej w czerwiec-lipiec w Cro.