Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Egipt, Hurghada 2014

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 15.06.2015 14:19

Ta łódka jest nawet bardzo duża, w tej dziurze leżała sobie w częściach :roll: , musieli się trochę napracować żeby to tak ładnie poskładać :lol:

wykorzystałam zdjęcie z netu
łódka.jpg
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 15.06.2015 23:57

Następna wycieczka była już zaplanowana, miała być krótka i niemęcząca :D

Safari, czyli poszukiwanie wioski beduińskiej, herbatka z tubylcami, przejażdżka na wielbłądach, kozy, węże, kotki, pieski :wink:

Przewodnik wywiązał nam piękne nakrycia głowy i przegonił pod górkę :roll: :oczko_usmiech:

1.jpg

cóż my tu mamy, krajobrazy pustynno kamieniste

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

krótki odpoczynek

8.jpg

karawana czeka :oczko_usmiech: , tylko coś tyłkami się poodwracały zwierzaki :roll: :mrgreen:

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

14.jpg

sama jazda all inclusive, trochę buja, gorzej się z tego złazi, bo cholerstwo klęka na pierwsze przednie :evil: :oczko_usmiech: :mrgreen:

15.jpg

17.jpg

piesek pustynny :)

18.jpg

19.jpg

opuncja figowa

20.jpg
Ostatnio edytowano 16.06.2015 11:25 przez renatalato, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 16.06.2015 08:51

Te te z długimi uszami to egipskie koty czy coś? :roll:

edit:

.......aaaaaa pieski , teraz doczytałem. :D

...........ale ładnie na tej pustyni... :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 16.06.2015 15:00

Ciąg dalszy z pustyni

domek, M-2 :oczko_usmiech:

2.JPG

sjesta :wink:

3.JPG

gady były za szybą, :D słabe fotki :roll:

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 16.06.2015 22:44

Żółw się schował do swojego domku i nie miał zamiaru stawać na ściance :roll: :lool:

21.jpg

22.jpg

te to ciągle głodne :wink:

23.jpg

24.jpg

jeszcze jedna atrakcja, szczególnie dla młodej :wink: mogła pokręcić kierownicą :oczko_usmiech:

25.jpg

26.jpg
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 16.06.2015 22:49

maniust napisał(a):Te te z długimi uszami to egipskie koty czy coś? :roll:

edit:

.......aaaaaa pieski , teraz doczytałem. :D

...........ale ładnie na tej pustyni... :D

Ładnie, ładnie, ale ciepło trochę :oczko_usmiech: , pijesz mnóstwo wody i oczywiście pot płynie strumieniami :devil: :lool:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.06.2015 04:12

. . . bo człowiek nie wielbłąd i napić się musi :roll:

Pięknie tu u Ciebie i upalnie tak , że po zimne piwo do lodówki musiałem iść :mrgreen:
Archeolodzy w dalszym ciągu szukają nosa sfinksa , a przecież każde dziecko nawet wie , że Obeliks schował go pod spodem :roll: :lol:

Pozdrawiam
Piotr
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 17.06.2015 10:13

piotrf napisał(a):. . . bo człowiek nie wielbłąd i napić się musi :roll:

Pięknie tu u Ciebie i upalnie tak , że po zimne piwo do lodówki musiałem iść :mrgreen:
Archeolodzy w dalszym ciągu szukają nosa sfinksa , a przecież każde dziecko nawet wie , że Obeliks schował go pod spodem :roll: :lol:

Pozdrawiam
Piotr

Ależ Piotrze, o tej porze po zimne piwo :wink: :oczko_usmiech:

Przez te chłody, to zdecydowałam się na wspominki :wink: zdjęciowe, trochę temperatura się podnosi :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 17.06.2015 11:00

Tworzenie arcydzieła :wink: z kolorowego piasku :D, atrakcja polega na tym że możemy zobaczyć jak wygląda proces tworzenia dziełaarcy :oczko_usmiech: :mrgreen:

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

17.JPG

już to mam :lol: zapłaciłam i pojedzie ze mną do Polski :D

18.JPG
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 17.06.2015 12:10

Renata, a wzięłaś węża do ręki :wink: :lool:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 17.06.2015 13:17

fiolek napisał(a):Renata, a wzięłaś węża do ręki :wink: :lool:

Aś ciekawa jaka :wink: :oczko_usmiech:

Do ręki nie brałam :twisted: , ale pogłaskałam :wink: :mrgreen: :oczko_usmiech:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 18.06.2015 10:07

renatalato napisał(a):
fiolek napisał(a):Renata, a wzięłaś węża do ręki :wink: :lool:

Aś ciekawa jaka :wink: :oczko_usmiech:

Do ręki nie brałam :twisted: , ale pogłaskałam :wink: :mrgreen: :oczko_usmiech:

:wink: :lool:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 18.06.2015 11:12

Witaj Renatko! :D
Widziałem, że "ktoś" relacjonuje Egipt ale nie zaglądałem - bo po co? Kurort oglądać? Przecież teraz tam prawie wojna i mało kto wyjeżdża poza resort...
Ale jak zobaczyłem, że to Twoja relacja i jeszcze na dodatek z całą masą niesamowitych ujęć, to szybko nadgoniłem zaległości i zostaję....
W Egipcie nie byłem i w najbliższym czasie chyba nie będę - Małżonka jest na NIE (bo samolot... terroryści... "zemsta faraona itp...) :( A mnie samego nie puści :lol: )
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 18.06.2015 12:16

Bartek1977 napisał(a):Witaj Renatko! :D
Widziałem, że "ktoś" relacjonuje Egipt ale nie zaglądałem - bo po co? Kurort oglądać? Przecież teraz tam prawie wojna i mało kto wyjeżdża poza resort...
Ale jak zobaczyłem, że to Twoja relacja i jeszcze na dodatek z całą masą niesamowitych ujęć, to szybko nadgoniłem zaległości i zostaję....
W Egipcie nie byłem i w najbliższym czasie chyba nie będę - Małżonka jest na NIE (bo samolot... terroryści... "zemsta faraona itp...) :( A mnie samego nie puści :lol: )

Witaj Bartku, no dotarłeś prawie na koniec, ale została jeszce jedna wycieczka :lol: i jakieś podsumowanie myślę że napiszę :roll: chociaż marny ze mnie pisarz :oczko_usmiech:
Ja osobiście zapierałam się rękami i nogami przed urlopem w Egipcie :oczko_usmiech: , szczególnie bałam się zamknięcia w ośrodku i przed oczami miałam wojsko, policję i karabiny :roll: :mrgreen:
Chciałam zobaczyć tą zabytkową kupę gruzu :wink: , ale znajoma była w 2013 roku i niestety wycieczki do Kairu i Luksoru były odwołane :cry: , nam się udało mogliśmy jeździć do miasta i na wycieczki :D .
Tylko w Kairze spotkaliśmy wojsko przy muzeum.

Acha, do zemsty faraona byliśmy przygotowani :lol: , ale nic takiego nas nie spotkało :oczko_usmiech: i całe szczęście bo nie wyobrażam sobie jakby mnie to cholerstwo złapało w autokarze, lub na łodzi :wink: :mrgreen:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 18.06.2015 12:39

Takie dzieło można było kupić na ulicy w Hurghadzie za połowę ceny, jak mnie pamięć nie myli to z oglądaniem na pustyni było 5 na ulicy 3 dolary, bez targowania :? :mrgreen:

19.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Afryka

Egipt, Hurghada 2014 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies