napisał(a) LRobert » 04.08.2009 21:10
Zapomniałem. UWAGA UWAGA ZAGADKA
Ilu Egipcjan potrzeba aby opróżnić ciężarówkę z ziemią?
Rozwiązanie w dalszej części relacji.
Woka niestety drogo
przynajmniej prównując do wcześniejszych podróży. 12.000 za 2 osoby dorosłe i dziecko 12 lat. Na szczęście syn dopiero w sierpniu kończy 12 więc miał 50 % zniżki na wszystko.
Mieliśmy tylko jeden droższy wyjazd z żoną, ale za niego nie płaciliśmy.
Oczywiście można siedzieć dwa tygodnie w hotelu, ale wtedy zoszczędzone pieniądze musiałbym wydać na lekarza i wyszłoby to samo
Zresztą jechać tam po to by siedzieć w hotelu to według mnie nie ma sensu. Jeszcze mi się przypomniało, że w hotelu zamieszkiwało sporo gości z Rosji. Zresztą animatorkami były dziewczyny z Rosji i Ukrainy.
Jednak chyba spróbuję najpierw opisać niedzielną wycieczkę po Hurghadzie. Na szczęście za nią nie płaciliśmy bo mieliśmy ją gratis. Piszę na szczęście bo nic ciekawego. Obejrzeliśmy meczet z zewnątrz bo nie wolno było wchodzić.
Najciekawszy z całęj wycieczki był nasz rezydent, który sporo ciekawych rzeczy opowiadał. On był muzułmaninem. Na wycieczce do Kairu mieliśmy przewodnika koptyjskeigo. Ciekawe, że ich relacje na temat współżycia Chrześcijan i Muzułman trochę się różniły. Ciekawe czemu.
No może nie tylko, ale ogólnie wyscigowy objazd po mieście taki sobie. Byłiśmy w barze z fajkami wodnymi. Większość próbowała. Mnie jakoś to nie posmakowało. Małe akwarium pozwoliło zobaczyć trochę rybek.
A kuku
Z tarasu gdzie paliliśmy fajkę zrobiłem trochę zdjęć.
Mielismy na przykład obejrzeć kościół koptyjski, ale akurat go zburzyli i budowali od początku i zobaczyliśmy tylko nowe fundamenty.
Byliśmy też oczywiście jak na większości wycieczek w sklepie - tym razem z papirusami. Zakupilismy sobie piramidy. To tyle z oglądanie miasta przez szybę autobusu. Ciekawiej miasto wygladało wieczorem na samodzielnym naszym wyjeździe. Reszta relacji później. Tym razem chyba wreszcie kolej na "dziwną pustynię".