Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eco podatek i opłata rejestracyjna

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Eco podatek i opłata rejestracyjna

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2011 22:03

Ze strony apartamentów na KRK:
Opłata rejestracyjna 3,00 EUR / jeden raz na osobę.
 Eko-podatek musi zostać zapłacony 0,15 EUR za osobę za dzień, dzieci do lat 12 nie płacą podatku ekologicznego.

To jakas nowa moda czy nowe przepisy?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2011 14:44

Myślę, że nie. Na Pagu też to płaciłem. Eko-podatek to chyba takie ichnie klimatyczne, no a rejestracja, to rejestracja - jakaś opłata za wypełnienie papierów itp...
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 30.05.2011 16:12

hepik napisał(a):Ze strony apartamentów na KRK:
Opłata rejestracyjna 3,00 EUR / jeden raz na osobę.
 Eko-podatek musi zostać zapłacony 0,15 EUR za osobę za dzień, dzieci do lat 12 nie płacą podatku ekologicznego.

To jakas nowa moda czy nowe przepisy?

W okolicach Trogiru ta opłata wynosi 0,85 EUR/osobę/dobę.
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 30.05.2011 19:51

Myślę, że klimatyczne jest wszędzie, tylko czasami jest zawarte w cenie wynajmu apartamentu a innym razem funkcjonuje jako osobna opłata.
Co do opłaty rejestracyjnej, to 2 lata temu korzystałem w Primosten z usług agencji pośredniczącej w wynajmie apartamentów i pobierali ode mnie taka opłatę w wysokości 7 kun za osobę.
olaf555
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olaf555 » 04.06.2011 09:45

Tak jak w Polsce, w miejscowościach, które mają walory klimatyczne jest opłata klimatyczna....a miejscowości, które nie mają takich walorów wymyśliły sobie zgodnie z wszelkimi możliwymi ustawami opłatę miejscową:)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne