Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dziwny mail

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawekk
Croentuzjasta
dziwny mail

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 24.04.2004 21:28

Otrzymałem z adresu adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl maila o nazwie "udokumentowac.pif" i treści "Podobac sie przeczytac ten udokumentowac" oraz zawierającego załącznik.
Trochę boję się go otworzyć ponieważ wyskakuje ostrzeżenie, że może on zawierać wirusa.
Były wśród Was osoby, które też otrzymały takiego maila ?
A może był ktoś odważny i nie bał się go otworzyć ?
Końcówka "hr" w adresie wskazuje na jego chorwackie pochodzenie.
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 24.04.2004 21:53

niestety dostałem tego maila z różnych adresów w ostatnich dniach chyba ze 100 razy, oczywiście nie otwierałem...
pozdr
gripen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gripen » 24.04.2004 22:01

Ja pół godziny temu (22:22) dostałem już drugi raz maila z takim tytułem, tylko że z polskiego serwera. To pewnie znowu jakiś robak albo wirus który sam rozsyła zainfekowane wiadości. Ja maile niewiadomego pochodzenia od razu usuwam.

pzdr

gripen
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 24.04.2004 22:14

Ja też dzisiaj dostałem wiadomość od jakiegoś Jarka ale otrzymałem ją nie bezpośrednio tylko poprzez niniejszy serwis Cro.pl (taki mail na priv).
Wiadomość brzmiała , że mam wcisnąć ctrl+L i wpisać jakiś adres to będę sobie mógł posłuchać radia :-)
W związku z faktem iz jestem od kilkudziesięciu już lat szczęśliwym posiadaczem radioodbiornika typu klasycznego nie skorzystałem z oferty lecz zamiast ctrl+alt wcisnąłem na radyjku klawisz ON i posłuchałem sobie Trójki , a na klawiaturze klawisze Shift+delete i usunąłem tego maila.

Pozdrawiam , Jacek
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 25.04.2004 06:48

To jest spam :!:
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 25.04.2004 06:52

slawekk napisał(a):Otrzymałem z adresu adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl maila o nazwie "udokumentowac.pif" i treści "Podobac sie przeczytac ten udokumentowac" oraz zawierającego załącznik.

Załącznik do wiadomości e-mail "udokumentowac.pif" jest zainfekowany wirusem W32.Netsky.X@mm
Informacje o tym wirusie uzyskasz w każdej encyklopedii wirusów dobrego programy anty :wink: lub on-line na stronach producentów programów antywitusowych.
Końcówka ".hr" jest nieistotna. Internet jest międzynarodowy :wink: Wirus może przyjść skądkolwiek... :?
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 26.04.2004 08:25

oooo i ja tez dostalem :(
ale szybko dostal kopa do kosza :)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 26.04.2004 09:52

No tak!
I znowu tylko ja nie dostałem... :cry:

Ale za to dostałem kupę innych... :wink: :wink: :wink:

J. :D

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone