Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dziwne pyatnie ... Czarnogóra , dostęp do morza...

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 20.03.2009 14:39

Witam , podróżników

Mam pytanie , gdzie w Czarnogórze szukac 'campingu" z lagodnym zejściem do morza ?? Nie ukrywam że jestem osoba niepełnosprytną ;) i tak np okolice Dubrovnika byly dla mnie dość niewygodne chociaż w Kupari bylo ok , troche sie obawiam Czarnogóry :/ od tej strony może polecicie jakiś camping od którego do morza nie prowadzi "tysiąc " schodów ;)
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 21.03.2009 00:02

krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.03.2009 00:31

W Czarnogórze byłem, ale nie na cempingach, może tu więcej Ci powiedzą.

http://www.mojebalkany.com/forum/index. ... cd32b483fb

:D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.03.2009 08:49

BB84

W CG jest kilka miejscowości, w których są campy bez większych stromizm i w miarę blisko plaży.
Wystarczy dobrze przeszukać sieć (Google - camp Montenegro lub Crnogora)
Np. w miejscowości Utjeha, która leży ok. 20 km za Barem w stronę Ulcinj.
Są tam chyba dwa lub trzy campingi. Na pewno jeden z nich zupełnie blisko plaży (bez stromego wejścia).
pozdro
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 21.03.2009 09:35

Buljarica-polecam,szeroka plaża łatwy dojazd, dojście. No i oczywiście Utjeha, mniejsza plaża-polecam przed lub po sezonie-extra, camping obok-bardzo dobre warunki. Byłam, polecam :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.03.2009 09:26

wiolak3 napisał(a):Buljarica-polecam,szeroka plaża łatwy dojazd, dojście. No i oczywiście Utjeha, mniejsza plaża-polecam przed lub po sezonie-extra, camping obok-bardzo dobre warunki. Byłam, polecam :papa:

Popieram koleżankę, zresztą na avatorku koleżanki widać, że było tam fajnie, miło, radośnie, dyskretnie i beztrosko. Popieram koleżankę Wiolak mocno.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 22.03.2009 10:54

darek1 napisał(a):
wiolak3 napisał(a):Buljarica-polecam,szeroka plaża łatwy dojazd, dojście. No i oczywiście Utjeha, mniejsza plaża-polecam przed lub po sezonie-extra, camping obok-bardzo dobre warunki. Byłam, polecam :papa:

Popieram koleżankę, zresztą na avatorku koleżanki widać, że było tam fajnie, miło, radośnie, dyskretnie i beztrosko. Popieram koleżankę Wiolak mocno.

Hiii, dokładnie jak kolega pisze-tak było :wink: , mimo, że to Riwiera Francuska, nie Czarnogórska :lool: Plaża w Buljaricy jednak wielkością nie ustępuje :D :D
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 29.03.2009 13:18

wiolak3 napisał(a): No i oczywiście Utjeha, mniejsza plaża-polecam przed lub po sezonie-extra, camping obok-bardzo dobre warunki. Byłam, polecam :papa:

wiolak3 - czy byłabyś tak miła i napisała mi coś o miejscowości Utjeha, ktoś mi ją poleca i właśnie się zastanawiam czy wybrać się do Czarnogóry, czy też kolejny raz do Cro. Z góry dziękuję.

Mój e mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 30.03.2009 17:01

dzięki za wskazówki :)
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 06.04.2009 08:03

Osobiście mi się na Buliaricy nie podobało-ogólne wrażenie to brud i ubóstwo. :evil:
Zrezygnowaliśmy z noclegu tam i zatrzymaliśmy się na dłużej w Utjeha,na czystym i ładnym campie :D -ok 50 m od plaży(bez schodów).
Z tej miejscowości dojeżdzaliśmy do tych wszystkich pięknych miejsc w okolicy.Od 1 lipca co roku jest czynna na plaży dyskoteka i jest głośno,ale nas już tam nie było.Przenieśliśmy się nad Zatokę Kotorską niedaleko Herceg Novi,camp taki sobie,ale nie było najgorzej,aby tam też wszystko pooglądać.
Potem zawędrowaliśmy do Żabljaka-w góry-(tam campy są czyste i fajne)gorąco wszystkim polecam trasę na Bobotov Kuk-przecudowne widoki(szłam tą krótszą trasą z przełęczy Dobro do.Tak pięknych gór jak Czarnogórskie przekładańce nie widziałam nigdy w życiu.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 06.04.2009 09:30

w Ulcinij masz chyba 14-kilometrową Wieliką Plaże piaszczysta
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 06.04.2009 09:55

Tak ale piach jest szaro-brązowy.
Wolę kamyczki.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 06.04.2009 10:21

AgaBor napisał(a):Tak ale piach jest szaro-brązowy.
Wolę kamyczki.
coo...?? szary to może, ale brązowy..?? Wielu pisało że syf na tych plazach a bylismy tam 2 razy i czystość w normie.. Co innego po drodze do plaży, przewalające się smieci z kontenerów rozwalały jeszcze świnie w poszukiwaniu resztek. Ogólnie chyba po weekendzie brud jest i tego się ukryć nie da.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 06.04.2009 10:45

Jeżeli masz problem z poruszaniem się to nie schody będą problemem na czarnogórskich kempingale ale to że nie są one dokumentnie przystosowane dla osób niepełnosprawnych.

Co do Buljaricy i kempingu - do plazy jest płasko i plaza długa, da się uciec od tłumu ale będzie problem ze znalezieniem miejsca w cicszej i czyściejszej części kempu. W tej młodziezowej w toaletach i nie tylko jest taki syf ze załatwić się trzeba chodzić w kaloszch albo w krzaki, no i te toalety - z wózkiem sobie nie wyobrażam

W Utjeha jest trochę czyściej, kempingów jest kilka ale za to na plazy co noc dyskoteka która słychać.
Trochę o tym pisałem:
forum/viewtopic.php?t=10592&postdays=0&postorder=asc&start=24

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 88&v=2&s=0

Jeżeli jedziesz do Czarnogóry na kamping to raczej celuj w Ada Bojana
- jedyny ciwilizowany kemp w MN, choć ze 3 razy droższy niż inne

Obrazek

Z tego co wiem to od 3 lat jest tam też część tekstylna wiec masz wybór
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 28.04.2009 16:55

hej , dzieki za kolejne podpowiedzi , na szczęście chodze o własnych siłach ze schodami też sobie radzę jednak sa one dość uciążliwe dlatego w miarę możliwości staram się unikać :)
Mam nadzieję że skozystam z informacji jeszcze nie wiem czy w tym roku bo coraz bliżej jest Grecja ale jak zwykle zdecyduje sie pare dni przed albo w trasie ;)
Następna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies