Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DZIWNA PARA-PRIMOŠTEN I SUTIVAN 2018

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
su-petar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) su-petar » 22.12.2018 21:52

travel napisał(a):jakbym była sama . A ja lubię być sama .... na trochę :mrgreen:
Jak w piosence Myslovitza:

Uwielbiam ten kawałek - I nawet kiedy będę sam. Nie zmienię się, to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja wybrałem sam. Wiesz, lubię wieczory. Lubię się schować na jakiś czas. :D
Śliczne kolorki na Twoich zdjęciach są, tych pięknych stron :D . Pod koniec tegorocznego uropu zastanawiałem się z żoną na plaży w Mircy, gdzie spędzimy kolejny. I po bardzo krótkiej chwili zdecydowałem, że ponownie na Braču. Tu odpoczywam, tu widzę piękno natury, architektury, no i jeszcze są miejsca, w których można pobyć samemu i spojrzeć w niebo (ale na Bračkie drzewa, to jakoś nie mam ochoty wchodzić :D ).
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 23.12.2018 11:50

su-petar napisał(a): I po bardzo krótkiej chwili zdecydowałem, że ponownie na Braču. Tu odpoczywam, tu widzę piękno natury, architektury, no i jeszcze są miejsca, w których można pobyć samemu i spojrzeć w niebo (ale na Bračkie drzewa, to jakoś nie mam ochoty wchodzić :D ).

Widzę że jest nas więcej, mamy z żoną dokładnie takie samo podejście, jedźmy tam gdzie nam dobrze a na Braču jest :mrgreen:

W międzyczasie po walkach z opanowaniem youtube, poskładałem filmik z dojazdem na Plażę Izy. Udanej przejażdżki :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 23.12.2018 17:23

su-petar napisał(a):
travel napisał(a):jakbym była sama . A ja lubię być sama .... na trochę :mrgreen:
Jak w piosence Myslovitza:

Uwielbiam ten kawałek - I nawet kiedy będę sam. Nie zmienię się, to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja wybrałem sam. Wiesz, lubię wieczory. Lubię się schować na jakiś czas. :D
Śliczne kolorki na Twoich zdjęciach są, tych pięknych stron :D . Pod koniec tegorocznego uropu zastanawiałem się z żoną na plaży w Mircy, gdzie spędzimy kolejny. I po bardzo krótkiej chwili zdecydowałem, że ponownie na Braču. Tu odpoczywam, tu widzę piękno natury, architektury, no i jeszcze są miejsca, w których można pobyć samemu i spojrzeć w niebo (ale na Bračkie drzewa, to jakoś nie mam ochoty wchodzić :D ).

Witaj w Klubie :D
Trzeba korzystać z tych wspaniałości dopóki nie połknie ich komercja :roll:

AdamZ napisał(a):W międzyczasie po walkach z opanowaniem youtube, poskładałem filmik z dojazdem na Plażę Izy. Udanej przejażdżki :papa:

Fajny filmik , ale na te plaże trzeba jeździć na autonogach wtedy w pełni docenia się piękno otoczenia. :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 23.12.2018 17:28

KOCHANI !

W Boże Narodzenie życzę Wam czarodziejskich chwil,ciepłej rodzinnej atmosfery,uśmiechów, zdrówka,pyszności na stole,cudownych prezentów i spełnienia marzeń a także wyjątkowego Sylwestra i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku. :papa: :papa: :hearts: :hearts:
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 23.12.2018 17:55

Dziękuję i wzajemnie zdrowia, pomyślności i spełnienia planów życzę :)
Zdążyłem jeszcze na szybciora poskładać ujęcia z samej plaży tak na rozgrzewkę. :hut:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 23.12.2018 18:16

AdamZ napisał(a):Dziękuję i wzajemnie zdrowia, pomyślności i spełnienia planów życzę :)
Zdążyłem jeszcze na szybciora poskładać ujęcia z samej plaży tak na rozgrzewkę. :hut:

Dziękuję, to najpiękniejszy prezent na święta .... aż mi łzy w oczach... :hearts: :(
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 23.12.2018 18:47

Cieszę się że mogłem sprawić odrobinę radości :mrgreen:
Polecam Bywalcom chwilę relaksu na tej plaży :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 28.12.2018 20:21

[color=#408000]Święta zleciały a brzuch został :lol: [/color]

Wśród prezentów ,które znalazłam pod choinką szczególnie ucieszyło mnie kilka chorwackich smakołyków :hearts: :
-zioła dalmatyńskie
-oliwa z Ložišće
-figi w czekoladzie
-kapary w occie winnym
-tapenada z czarnych oliwek

20181228_185345.jpg

Produkty te można zamówić w Polsce - chętnym wyślę namiary na priv.

Jednak oliwa z Ložišće nie jest tak dobra jak oliwa Zlato Moje ,którą kupiłam w tym roku w Sutivanie :?
20181228_190753.jpg

Dzień dziewiąty cd

Ok. 16 małż wrócił głodny i zachwycony z nurkowania .
Okazało się ,że baza nurkowa z Supetaru swoją łódź trzyma w marinie w Milnej 8O , dlatego eskapada dość długo trwała.
Małżowi nie tylko spodobało się Ložišće ale i nie brana przeze mnie pod uwagę Milna. Wkrótce ją odwiedzimy.

W apartmanie zjedliśmy szybki obiadek złożony z jajecznicy - taki szczyt kulinarnej finezji :lol:

A wieczorem.... poszliśmy odkrywać kolejne zaułki Sutivanu:
120.JPG

121.JPG

122.JPG

126.JPG

i kolejne moje zdjęcie autorstwa małża z cyklu : "żebyś nie mówiła, że nie masz żadnych zdjęć" :
124.JPG

po drodze ściągamy kota z dzwonnicy:
127.JPG

128.JPG

129.JPG

Okolice hotelu Lemongarden:
131.JPG

130.JPG

134.JPG

Każę małżowi wleźć na murek , z którego rano robiłam zdjęcia hotelowego ogrodu :mrgreen: :
133.JPG

Potem sprawdzamy co można kupić w sutivańskim konzumie. Sklep jest daleko i jest słabo zaopatrzony .To samo można kupić w bliżej położonym Studenacu na końcu palmowej alei.

Jest już po 19 i wszystko zaczyna nabierać ciepłych barw:
135.JPG

136.JPG

137.JPG

Kota cień:
139.JPG

Moja ulubiona aleja:
140.JPG

141.JPG

142.JPG

144.JPG

145.JPG

Magiczny wieczór :hearts: :
147.JPG

149.JPG

150.JPG

151.JPG

153.JPG

155.JPG

156.JPG

157.JPG

158.JPG

159.JPG

160.JPG

161.JPG

162.JPG

:papa: :papa: :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.12.2018 20:53

Pięknie wyszła wieczorna "Moja" "Twoja" ulubiona aleja :hearts:
Widziałam ją tylko w dzień ale to wystarczyło, by stała się moim ulubionym miejscem na całej wyspie :)

Mikołaj wspaniałomyślny :) choć ja na swojego też nie narzekam i pozwolę się pochwalić prywatną uliczką jaką mi podarował na chwilę przed świętami.
Tu zawsze mam wolny stolik na lampkę wina, kawę czy na co tam jeszcze przyjdzie ochota ;) No i te bungewile :hearts:
IMG_20181202_142502-750x1000.jpg
IMG_20181202_140026-486x648.jpg

:oczko_usmiech:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 28.12.2018 21:19

gusia-s napisał(a):Pięknie wyszła wieczorna "Moja" "Twoja" ulubiona aleja :hearts:
Widziałam ją tylko w dzień ale to wystarczyło, by stała się moim ulubionym miejscem na całej wyspie :)

Mikołaj wspaniałomyślny :) choć ja na swojego też nie narzekam i pozwolę się pochwalić prywatną uliczką jaką mi podarował na chwilę przed świętami.
Tu zawsze mam wolny stolik na lampkę wina, kawę czy na co tam jeszcze przyjdzie ochota ;) No i te bungewile :hearts:
:oczko_usmiech:

Piękne miejsce, pewnie gdzieś na Istrii :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.12.2018 22:20

Szczerze to nawet nie wiem, bo to nie z własnych zbiorów ale też mi się kojarzy z Istrią ale i z wyspą Krk :)
A tak się prezentuje bez ściemy ;) Stół i krzesła trochę z innej bajki :oops: ale na razie musi być :mrgreen:
IMG_20181228_205023-750x1000.jpg

Już nie śmiecę :)
Czekam na cd...
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 29.12.2018 15:47

gusia-s napisał(a):Szczerze to nawet nie wiem, bo to nie z własnych zbiorów ale też mi się kojarzy z Istrią ale i z wyspą Krk :)

Już nie śmiecę :)
Czekam na cd...

Super :!: Zawsze chciałam mieć taką fototapetę z uliczką, ale miejsca brak :(
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 29.12.2018 15:55

Zdjęcia palm w okolicach hotelu Lemongarden i alei palmowej wieczorową porą,
jak piękne pocztówki :hearts:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.12.2018 11:38

Habanero napisał(a):Zdjęcia palm w okolicach hotelu Lemongarden i alei palmowej wieczorową porą,
jak piękne pocztówki :hearts:

Te palmy przyciągały mnie jak magnes ( tak samo jak Split :mrgreen: )
dlatego jeszcze kilka palmowych zdjęć będzie w tej relacji :papa:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 31.12.2018 19:37

travel napisał(a): Moja ulubiona aleja

Piękna aleja :hearts:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

DZIWNA PARA-PRIMOŠTEN I SUTIVAN 2018 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone