Dziurki... czyli Brač i inne zakamarki 2015
Piotruś przełknął ostatni kęs lekko tylko przesolonego kurczaka, westchnął i utkwił wzrok gdzieś w oddali... Rozparty wygodnie na balkonowym krześle siedział przez chwilę nieruchomo z twarzą pozbawioną jakiegokolwiek wyrazu, kontemplując, jak mniemałam, majestatyczne zbocza Biokova opadające z wdziękiem do modrego Jadranu...
Nic, zupełnie nic nie zapowiadało bluźnierczych słów, które za chwilę miały paść z jego ust...
___________________________________________________________________________________
Wybaczcie – to będzie kolejna relacja z Bračem w roli głównej, okraszona na dodatek kawałkiem Istrii. Oczywiście mogłam wybrać na wakacje jedną z całej masy mniej popularnych wysp – zaszyć się na Silbie, przetestować Molat czy Žirje, albo utknąć gdzieś na jednej z ponad 650 bezludnych wysepek Chorwacji – tylko po co?... Owczym pędem wybrałam Brač – i fajnie było.
Po co ta mało odkrywcza relacja, której miało nie być?
Jesień przyszła i potrzebna mi długoterminowa kuracja na małe i większe smuteczki. Poza tym w taki deszczowy, pochmurny listopadowy dzień jak dziś po prostu miło powspominać wakacyjne słońce i ciepło – zwłaszcza w tak wybornym towarzystwie...
Zatem zapraszam...
Spis treści:
Podróż 1 i 2
Zatoka Tičja Luka
Co można robić nad zatoką Tičja Luka
Trzy drogi do Povlji
Povlja 1, 2, 3!
Vidova Gora
Pustinja Blaca
Splitska
Selca
Sumartin