Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziurki... czyli Brač i Istria 2015

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Dziurki... czyli Brač i inne zakamarki 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 20.11.2015 19:39

Janusz Bajcer napisał(a):wiem. wiem :lol: jak ktoś jest Mikro ... nie może mieć Marko :oczko_usmiech:

No rzeczywiście... żadnego Marko nie mam... :|
ale za to ma jednego Makro... - syn mi wyrósł już na 182 cm, a jeszcze nie skończył... :mrgreen: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.11.2015 20:14

Wystąpiła literówka - miało być makro.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 21.11.2015 00:04

No proszę,tu tyle słów na mój temat :D a ja nie jestem na bieżąco.... :twisted:
:wink:
TL fajna jest... 8)
Dla Was póki co dodatkowo szczęśliwa - wystarczyło mieć przy sobie marchewkę lub jabłko ... :oczko_usmiech:
Mnie w Cro, w różnych miejscach nieustannie prześladuje pełzające gadostwo... :? osiołka bym oswoił i dosiadł... :mrgreen:
Widoki z wakacyjnej hawiry zwalają z nóg... 8)
:smo:
Dzieciaki po pierwszych zabawach z gumiakiem nabrały doświadczenia,to teraz pewnie poproszą o mały silniczek .... :oczko_usmiech:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 21.11.2015 10:11

CROberto napisał(a):No proszę,tu tyle słów na mój temat :D

Weźnieprzesadzaj... :roll:
:mrgreen: :wink:
a ja nie jestem na bieżąco.... :twisted:

Zmień bossa. :mrgreen:
osiołka bym oswoił i dosiadł... :mrgreen:

8O 8O
Braveheart normalnie...
Dzieciaki po pierwszych zabawach z gumiakiem nabrały doświadczenia,to teraz pewnie poproszą o mały silniczek .... :oczko_usmiech:

Jasne, może jeszcze jakiś żagielek do kompletu?... :roll:
Albo najlepiej od razu katamaranik kupię... 8)

Miło, że zaglądasz :smo:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 22.11.2015 00:38

Mikromir napisał(a):.....

Jakbym był Braveheart to.... boss by mi z ręki jadł.... :oczko_usmiech:

Btw.
Żagiel mnie nie rusza.... :-| ale jak nabędziesz katamaranik , to daj cynk na pw... :mrgreen:
Jak tylko wchodzę na croplę to zaglądam z przyjemnością... :D
:smo:
Leniwiec1982
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leniwiec1982 » 22.11.2015 20:37

No miejsce zacne, ale miał bym więcej pytań i do tego co mi napisałaś na PW ale nie mam uprawnień żeby odpisać, wiec czy możesz mi na PW maila podać, będę wdzieczny
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 22.11.2015 21:29

Dzikie / zdziczałe osły szwendają się tu i tam

Jeden z takich, majestatycznym krokiem "przeciął" nam drogę, gdy pierwszego dnia pobytu, po nieprzespanej nocy, zmierzaliśmy do Povlji.

Obrazek

Nie wiem dlaczego, ale do dzisiaj mamy wrażenie, że patrzył na nas z politowaniem :?.
rochu69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rochu69 » 23.11.2015 10:26

W Povlji nie byłem ,ale na Braću już (albo tylko) dwa razy,w przyszłym roku trzeci raz (najprawdopodobniej) ale chętnie poczytam,pozdrawiam.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.11.2015 15:03

rbandula napisał(a):Jeden z takich, majestatycznym krokiem "przeciął" nam drogę, gdy pierwszego dnia pobytu, po nieprzespanej nocy, zmierzaliśmy do Povlji.
...
Nie wiem dlaczego, ale do dzisiaj mamy wrażenie, że patrzył na nas z politowaniem :?.

Cześć :D
Hmmm... rzeczywiście dziwnie spogląda... :? Może one tak z zasady witają turystów... same pewnie chciałyby uciec na zieloną Makarską Riwierę za kanałem, a nie mogą, a tu proszę, jakieś ofiary same się pchają do wyspiarskiego więzienia... :roll:
:oczko_usmiech:
Bardzo się cieszę, że zajrzałaś. Ciągle trzymam Twoje cenne PW i maile sprzed wyjazdu :wink: - dzięki! Ostatecznie, jak widać, wylądowałam przy Tičjej Luce, dom bardziej odpowiadał całej ekipie, ale na Puntę zajrzałam. :)

Jak było na pewnej łysej wyspie?... 8O :roll:
:oczko_usmiech:

rochu69 napisał(a):W Povlji nie byłem ,ale na Braću już (albo tylko) dwa razy,w przyszłym roku trzeci raz (najprawdopodobniej) ale chętnie poczytam,pozdrawiam.

Ależ Cię Brač wciągnął 8O
Zapraszam (choć byłam tam tylko raz...) :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 23.11.2015 22:45

:D oj, kusisz, kusisz...

Bardzo sympatycznie tu u Ciebie, nie sposób się nudzić...

:D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 24.11.2015 12:56

majeczka napisał(a):oj, kusisz, kusisz...

Daj się skusić... :oczko_usmiech:
Ja mam nadzieję kiedyś wreszcie dotrzeć na Twoją Korčulę.. :wink: ale niestety raczej nie w 2016... :(
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 24.11.2015 20:04

Mikromir napisał(a):Bardzo się cieszę, że zajrzałaś. Ciągle trzymam Twoje cenne PW i maile sprzed wyjazdu :wink: - dzięki!

Jestem od samego początku :D ! Mam nadzieję, że moje subiektywne wrażenia z Povlji choć trochę zachęciły Cię do odwiedzenia wyspy i tej sennej mieścinki :wink: .

Jak było na pewnej łysej wyspie?...

Jest mi łyso, że jeszcze parę lat wcześniej zarzekałam się, że moja noga nigdy tam nie postanie :? . Jechałam z duszą na ramieniu, no bo co można robić przez dwa tygodnie na tej kamiennej pustyni? I co? Wróciłam zauroczona, nie, zakochana :D (w wyspie oczywiście, a w plażach Bosany w szczególności!).
Dowód miłości? W przyszłym roku wracamy na Pag na tydzień :D . Potem Hvar (jeśli masz wrażenie, że podążamy Twoimi śladami, to ....... masz rację :o . Dziękuję za Twoje relacje, z których "ściągam" miejsca do odwiedzenia :D )
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.11.2015 13:58

rbandula napisał(a): Wróciłam zauroczona, nie, zakochana :D (w wyspie oczywiście, a w plażach Bosany w szczególności!).
Dowód miłości? W przyszłym roku wracamy na Pag na tydzień :D . Potem Hvar (jeśli masz wrażenie, że podążamy Twoimi śladami, to ....... masz rację :o .

No pięknie - Pag Cię zassał - już się nie wygrzebiesz... :roll: :?
Wiesz - jakoś mnie to nawet nie dziwi. :oczko_usmiech: Zawsze byłam miłośniczką plaż za Bošaną. :wink:

A Hvar - strzał w dziesiątkę. Tylko jak wytrzymać aż taaaki kontrast podczas jednych wakacji?... :roll: :wink:

Twoje wrażenia z Povlji były baaardzo zachęcające - a miasteczko mnie ogromnie zauroczyło. :D
Na Pagu takich nie ma... :wink:
:papa:
jacek1974
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1974 » 26.11.2015 23:29

Właśnie przeczytałem całą relację - w sierpniu chcemy jechać do Povlji - na razie mam dobrą ofertę z ap.Nada. Mikromir - proszę mi napisać czy byliście blisko tego domu - ze zdjęć widzę że chyba tak. A w ogóle bardzo Cię proszę o namiary na Wasze lokum na mój PRV: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam wszystkich cromaniaków ;-))
jacek1974
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1974 » 26.11.2015 23:32

do Admina

proszę przestawić godzinę serwera forumowego - niestety czas letni już się skończył
a propos - też bym wolał, żeby znowu było lato... ;-(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży