Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzisiaj wróciłem z Dalmacji - 24 godziny jazdy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
camel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) camel » 13.08.2005 09:38

cześć.Czemu uważasz, że zwiedzanie od Splitu do Puli to błąd?
camel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) camel » 13.08.2005 09:38

cześć.Czemu uważasz, że zwiedzanie od Splitu do Puli to błąd?
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 13.08.2005 10:33

Stacja napisał(a):Gaz tankowałem w Czechach i starałem się przejechać Austrię ponieważ z forum wynika ,że jest tylko w Grazu . Ze stacjami tak jest ,że niby są , ale zawsze musisz zjechać aby zatankować czasami nawet wychodzi to 50 km.
Ja dostałem na stacji mapkę i tankowałem na stacjach w Dubrowniku , Baska Voda , kilka stacji miałem z Zadarze , ale trzeba by zjechać z autostrady , a to był klopot , na zaznaczonej stacji w Ogulinie nie było gazu , natomiast za tą miejscowością był ale jadąc z Polski , tylko nie mogłem zawrócić. Stacje przeważnie czynne do 19 tylko te przy autostradzie non-stop . Czasami mijasz stację z napisem LPG Plin , zacierasz ręce a tam nie ma jeszcze zbiornika na gaz , wszystko w budowie.
Jeśli chodzi o nocleg w Czechach to było to nad jeziorem , jakiś kurort , zaraz skoczę po mapę i odpiszę , na rachunku mam napisane "Obec Pasohlavky ATC Merkur tel. 519 42 77 14
Pzdr

drogowskazy do stacji z gazem do samochodów oznaczone są jako AUTOPLIN i mają narysowany samochodzik ze "szlauchem" :D...
Stacja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stacja » 13.08.2005 15:05

Poprostu lubię palmy i bardziej pasuje mi klimat Dalmacji, może to subiektywne odczucie , ale na Istrii wszystko wydawało mi się mało egzotyczne , a szok przeżyłem na kampingu w połowie Istrii , gdzie był ogromny moloch , kilka drzewek i tłumy jak na koncercie . Mimo ,że było już późno w pośpiechu uciekłem stamtąd i zabłądziłem. Jadąc na chybił trafił serpentynami droga kończyła się .....kampingiem .Trafiłem na wspaniały teren otoczony z trzech stron wodą , gdzie można było wybrać sobie plażę zależnie od zainteresowań . Była to Sv. Marina . I był to jedyny pozytywny akcent jaki spotkał mnie na Istrii. W przyszłym roku mam już zaplanowane - Orasac i może jakaś wyspa w tamtym rejonie. Dziko , mało ludzi , rozgwiazdy, kraby , to są moje klimaty. Ale oczywiście każdy lubi co innego i bardzo dobrze ,bo jest co opowiadać po powrocie.
Pozdrawiam
maczos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maczos » 15.08.2005 11:40

super...dzięki Stacja i Janusz Bajcer.... wszystkie info napewno się przydadzą....pozdrawiam :)
szczypas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczypas » 19.08.2005 12:12

wspomne tylko ze gazowi fascynaci w czechach i cro leją gaz nei do odciecia ale walą ile wlezie...

potem mi w samochodzie wychodizłu jakies dziwne normy spalania,,,

u nas leją na 80% a u nich ILE WLEZIE!!!
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dzisiaj wróciłem z Dalmacji - 24 godziny jazdy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone