gerry napisał(a):Witam! Dziś rano wróciłem! Byłem pierwszy raz i było fantastycznie. Do cro jechałem przez barwinek, koszyce, budapeszt i potem juz split i makarska. Mieszkałem niedaleko Makarskiej, w Podgorze. To piękna miejscowość, plaże niezatłoczone i bardzo mili ludzie, morze bardzo czyste i ciepłe. Wybrałem się też na wycieczke statkiem po wyspach i na Bol. Odwiedziłem też Makarską i Baska Woda. Masta wspaniałe ale zatłoczone plaze i ludzie lezący praktycznie na chodnikach Jeden dzień poświeciłam na zwiedzanie Dubrownika a jeden Spiltu. Powrót przez BiH. Nie polecam tej drogi nikomu... (zwłaszcza że jest już nowa autostrada) Mozna się przestraszyc zniszczonych wiosek i podziurawionych domów Droga wąska, zatłoczona i masa patroli za krzakami z radarami. Czekam na pytania i pozdrawiam wszystkich! P.S. Za rok jade znowu!!
janek451 napisał(a):Gerry, napisz coś więcej na temat przejazdu przez BiH, w drugiej połowie
sierpnia wybieram sie do Cro, i planowałem przejazd przez Bośnie.Ale twoja wstawka nie jest zachęcająca.Pozdrawiam
Sławomir Wocial napisał(a):polecam trasę przez BIH jest widowiskowa, szczególnie dolina rzeki Vrbas i Neretva, drogi jakościowo lepsze niż w Polsce chociaż to oczywiście nie autostrada i nikt nie śmignie 120, ale jeśli chce się zobaczyc cały urok BIH to właśnie szybka jazda jest niewskazana
i nie ma się czego bać!
Sławomir Wocial napisał(a):polecam trasę przez BIH jest widowiskowa, szczególnie dolina rzeki Vrbas i Neretva, drogi jakościowo lepsze niż w Polsce chociaż to oczywiście nie autostrada i nikt nie śmignie 120, ale jeśli chce się zobaczyc cały urok BIH to właśnie szybka jazda jest niewskazana
i nie ma się czego bać!
Sławomir Wocial napisał(a):gerry wybrałeś beznadziejną trasę nie jeżdzi się przez Sarajevo ale przez Banja Lukę a wjazd do BIH przez Okucani
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi