Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer napisał(a):Jeszcze nie dziś ale w Portugalii wystąpi Franka
Frankę trochę znam z CRR - ładna djevojka.
Szkoda, że piosenka po angielsku. Wykonawcy z krajów byłej Jugosławii, najczęściej wykonywali piosenki w językach narodowych, ale po ostatnich konkursach widać, że to się zmienia.
To że ta piosenka nie weszła to finału ...... no to powiem szczerze ogromne zdziwienie ....... Nie mówie ze była na wygranie tego konkursu - ale ta pierwsza 10-tka powinna być.
układy, układziki, polityka itd .....
Jestem też zaskoczony że Rosja nie weszła , bo piosenka była niezła.
A co niektóre euro-songi - to szkoda gadać ..............
A ja się nie dziwię. Jak usłyszałam górne dźwięki, to musiałam zmienić kanał, tak Szwed źle śpiewał, że słuchać się nie dało. W radiu brzmi to zdecydowanie lepiej.
Oj tak , nasz reprezentant dał ciała jak dawno nikt ... masakra. Nie przeszliśmy całkowicie sprawiedliwie, wokalista strasznie fałszował i nie dawał rady tych wyższych dźwięków. To nie jego tonacja, piał jak chłopiec z mutacją. Na preeliminacjach krajowych śpiewał trochę niżej i nie było tego złego aż tak słychać. Wizualnie też wyszło głupkowato, Gromee imitował tego węgorza jakby coś wciągnął
Kawałek ten widzę jako fajny podkład do wakacyjnych filmików z Cro
W preeliminacjach bardziej podobał mi się Happy Prince i to jego wolałabym na reprezentanta
Ogólnie w tym roku kiepskie kawałki były, w pierwszym półfinale gdzie startowała Cro to już szczególnie, dlatego bardzo mnie zdziwiło, że Franka nie weszła , gdyż na tle innych była całkiem ok .