Krzychooo napisał(a):
A pod tym to, Ani, mógłbym się podpisać wszystkimi członkamianakin napisał(a):Generalnie to wygrała świetna piosenka ukraińska a nijaka rosyjska przegrała.
Gdyby to nie był sakrazm to byś mógł....
Lednice napisał(a):Nie ma to żadnego znaczenia, bo ewentualne głosy negatywne są rozbite na przeszło 20 innych piosenek
Ludzie w takich konkursach ZAWSZE głosują na kogoś, kogo lubią
Lednice napisał(a):bo ewentualne głosy negatywne są rozbite na przeszło 20 innych piosenek
anakin napisał(a):Krzychooo napisał(a):
A pod tym to, Ani, mógłbym się podpisać wszystkimi członkamianakin napisał(a):Generalnie to wygrała świetna piosenka ukraińska a nijaka rosyjska przegrała.
Gdyby to nie był sakrazm to byś mógł....
romuald22 napisał(a):
Czyli wg Ciebie Eurowizja to konkurs nie na najlepszą piosenkę tylko konkurs na kogoś kogo lubię.
A ja np: nie lubię Szpaka ale na niego zagłosowałem. Mogłem - bo zrobiłem to zza granicy. No i co?
romuald22 napisał(a):Tadeuszu Lednice czy Ty kiedyś miałeś do czynienia z metodami analiz statystycznych? Czy tylko z filozofią?
Lednice napisał(a):Ale to już problem dla psychologów
Krzychooo napisał(a):Sarkazm z Twojej strony, z mojej nie . Naprawdę kawałek Jamali mi się podoba, sorry... Mało eurowizyjny, ale to tylko zaleta, wszak nie od dziś wiadomo, że Eurowizja to królestwo kiczu i schlebianie niewyszukanym gustom.
Krzychooo napisał(a): Na tym tle ukraińska propozycja wyróżnia się, oczywiście moim zdaniem. Dopuście, proszę, i taką możliwość. Nie wszyscy głosowali z pobudek politycznych, artystyczne walory także mogły mieć znaczenie.
gusia-s napisał(a):W naszym kraju jakby nie było sukces Michała przechodzi w większych mediach bez echa . Z krajowych mediów została mu TVP i imprezy przez nią firmowane - coś tu jest nie tak.
No oczywiście, ekipa TVN24 czekała na niego na lotnisku, szkoda że tylko po to aby jak te hieny do czegoś się dowalić potem.tyniolek napisał(a):Szpak pierwszego wywiadu po powrocie udzielił dla TVNu i sam przyznał "po prostu jestem z TVNu". ..
nowotarżanin napisał(a):Bo z tego "festiwalu kiczu" za sprawą jury zrobił się festiwal sympatii politycznych
Vjetar napisał(a): Nie tylko za sprawą jury ale także i uczestników (państw).
Tak było też wcześniej chociażby protesty Grecji przeciwko uczestnictwu Turcji czy Tango podczas wojny na Falklandach.
Lednice napisał(a):Powtarzam raz jeszcze : jury było za Australią, nie za Ukrainą
To są fakty
Proszę nie tworzyć mitów i bajek oraz teorii spiskowych o złym jury
Głosowała publiczność i jury z przeszło 40 państw, żadna z piosenek nie została poparta przez bezwzględną większość jury lub publiczności
Ukraina wygrała zgodnie z regulaminem, takie są zasady konkursu, jak komuś się one nie podobają, to w nim nie powinien startować
Powtarzam: nie było obowiązku głosowania na Rosję, przegrywać też trzeba umieć, a nie ciągle beczeć i szukać wroga
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko