JackDaniels;) napisał(a):Zwyciężyła polytyka BRAWO!!!
Lednice napisał(a):W przypadku Ukrainy, Australii i Rosji głosy jury i głosy publiczności niewiele się różniły,
piosenki z tych 3 krajów docenili zawodowcy i tzw. zwykli słuchacze
Szpak jest specyficzny, jego piosenka to nie jest odkrycie Ameryki, delikatnie nazywając i po prostu muzycznie jest tam, jak to oceniło jury, nie czarujmy się
Ale WIELKIE BRAWA DLA NIEGO, że potrafi swoją słabą piosenkę "sprzedać"
Umie robić show
Jest dobrze
Lednice napisał(a): Co do polityki, to powtarzam, że piosenki Ukrainy i Rosji były bardzo dobrze oceniane przez jury i publiczność, a nie przez polityków
romuald22 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ja tego występu tak na sportowo nie odbieram i nie porównuję.
Całkiem możliwe, że w następnej edycji już Australii nie będzie - no chyba, że jej piosenka wygra w Konkursie
Ponoć jakby Australia wygrała to i tak następny konkurs muszą zorganizować w Europie.
Do sportu,a konkretnie piłki nożnej porównałem bo 8 (słownie - osiem) przyklejonych wątków w Hyde Parku wisi o piłce nożnej. Uznałem, że nawiązanie do nich będzie w tej sytuacji zrozumiałe.
Co do muzyki to dla mnie ogólnie kiepsko. Ci co mnie znają to wiedzą, że rockową duszę mam. Więc zachwycony ostatnimi występami nie jestem. A nasz przedstawiciel - Pan Szpak - maluje sobie paznokcie. Może to i w muzyce mało istotne, że ktoś ma inne przekonania seksualne niż ogólnie przyjęte ale nie podoba mi się, że ktoś taki nasz naród reprezentuje.
Żeby nie było to lubię Judas Priest, a tam wokalistą jest gej i nie przeszkadza mi to. Ale Halford nie jest reprezentantem mojej ojczyzny nigdzie. Tylko ja mogę go sobie wybrać...
nowotarżanin napisał(a):Lednice napisał(a): Co do polityki, to powtarzam, że piosenki Ukrainy i Rosji były bardzo dobrze oceniane przez jury i publiczność, a nie przez polityków
Jednak się z Tobą nie zgodzę, Rosjanin otrzymał od widzów 361 pkt, a Ukrainka 323 pkt, to polityczne głosowanie m.in. polskiego jury dało zwycięstwo Ukraince, gdyby liczyły się tylko głosy widzów zdecydowanie wygrałby Rosjanin a Michał Szpak byłby na trzecim miejscu, zwyciężyła nie muzyka a polityka i rusofobia, szkoda
anakin napisał(a):Brawo dla Szpaka.
Wpływ na głosowanie fahofcuf miał żaden, a trzecie miejsce wśród słuchaczy mówi samo za siebie.
Ciekaw jestem czy Rosja pojedzie na Ukrainę...
Szkoda, że to szambo dociera powoli wszędzie...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko