Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziś EUROWIZJA!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 15.05.2016 05:54

Wygrała piosenkarka z Ukrainy dość przeciętnym utworem, no ale czy ten konkurs miał coś wspólnego z utworami muzycznymi, najlepiej świadczy o tym artykuł w Onecie cyt."Ukraina, a nie typowana na zwycięzcę Rosja. Przejmująca Jamala, a nie superprzebojowy Sergey Lazarev. Kraj, który opiera się agresji, a nie jest jej prowodyrem. Może i warto by było kwestie polityczne odłożyć na bok, ale też trudno nie zauważyć symbolicznego znaczenia tego zwycięstwa." Ten sposób myślenia prezentowali chyba polscy jurorzy przyznając Ukrainie 12 pkt. szkoda, że polityka zwyciężyła z muzyką :x
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2016 07:34

Według tego żiri Szpak na przedostatnim miejscu, według widzów na pudle! na 3 miejscu!
Niewielka różnica? :mrgreen: i niech ktoś mi powie że chodzi tu tylko o muzykę :lol:

Pierwszy i ostatni raz to oglądałem, miedzy żiri a głosami widzów przepaść... o czymś to świadczy :roll: dobrze że widzowie pokazali środkowy palec żiri i wskazali gdzie jest ich miejsce :P

Zwyciężyła polytyka BRAWO!!!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.05.2016 17:45

JackDaniels;) napisał(a):Zwyciężyła polytyka BRAWO!!!

Też to tak odebrałem. Jeszcze ta mapa z Krymem...

Jak gasiłem TV to Poland na przedostatnim miejscu.
Rano słyszę, że 8 pozycja i że sukces.
Jak tam się nie znam.
Nie oglądałem ani nie wysłuchałem ani jednej piosenki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2016 18:03

W przypadku Ukrainy, Australii i Rosji głosy jury i głosy publiczności niewiele się różniły,
piosenki z tych 3 krajów docenili zawodowcy i tzw. zwykli słuchacze :!: :!: :!:

Szpak jest specyficzny, jego piosenka to nie jest odkrycie Ameryki, delikatnie nazywając i po prostu muzycznie jest tam, jak to oceniło jury, nie czarujmy się :roll:

Ale WIELKIE BRAWA DLA NIEGO, że potrafi swoją słabą piosenkę "sprzedać" :!: :!: :!:
Umie robić show :D

Jest dobrze 8)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 15.05.2016 18:43

Już nie przesadzaj, że piosenka Szpaka była taka słaba.
Gdy by tak było, nie zajął by trzeciego miejsca wśród słuchaczy, aż tyle osób nie mogło by się mylić w swoim wyborze.
Popieram Jackdanielsa i Vietara, że robi się z tego konkurs piosenki politycznej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2016 18:50

Jak by była taka dobra, to by leciała cały czas w polskich rozgośniach komercyjnych 8)
A nie leci, bo to jest piosenka na show telewizyjny :roll:

Tym razem idealnie się wpasowano w gust wizualny publiczności przed telewizorami :D :wink:

Co do polityki, to powtarzam, że piosenki Ukrainy i Rosji były bardzo dobrze oceniane przez jury i publiczność, a nie przez polityków :roll:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 15.05.2016 19:07

Tylko, że nie wiadomo, kto wchodził w skład jury :?: :idea:
Gdy by nie ta duża różnica punktowa Australii i Ukrainy, a resztą wykonawców, po głosowaniu jury, różnie by to mogło być :roll:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 15.05.2016 19:14

Lednice napisał(a):W przypadku Ukrainy, Australii i Rosji głosy jury i głosy publiczności niewiele się różniły,
piosenki z tych 3 krajów docenili zawodowcy i tzw. zwykli słuchacze :!: :!: :!:

Szpak jest specyficzny, jego piosenka to nie jest odkrycie Ameryki, delikatnie nazywając i po prostu muzycznie jest tam, jak to oceniło jury, nie czarujmy się :roll:

Ale WIELKIE BRAWA DLA NIEGO, że potrafi swoją słabą piosenkę "sprzedać" :!: :!: :!:
Umie robić show :D

Jest dobrze 8)

Tadeusz , tak tylko przypomnę:
- dziś jest Niedziela , 15 maja, Roku Pańskiego 2016 - może ułatwi Ci to ponowne nawiązanie kontaktu z rzeczywistością.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2016 19:18

Wyraziłem swoją opinię i w przeciwieństwie do ciebie nie prowokuję, i nie szukam na forum rozróby :wink:
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 15.05.2016 19:43

Lednice napisał(a): Co do polityki, to powtarzam, że piosenki Ukrainy i Rosji były bardzo dobrze oceniane przez jury i publiczność, a nie przez polityków :roll:

Jednak się z Tobą nie zgodzę, Rosjanin otrzymał od widzów 361 pkt, a Ukrainka 323 pkt, to polityczne głosowanie m.in. polskiego jury dało zwycięstwo Ukraince, gdyby liczyły się tylko głosy widzów zdecydowanie wygrałby Rosjanin a Michał Szpak byłby na trzecim miejscu, zwyciężyła nie muzyka a polityka i rusofobia, szkoda :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2016 19:45

romuald22 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ja tego występu tak na sportowo nie odbieram i nie porównuję.
Całkiem możliwe, że w następnej edycji już Australii nie będzie - no chyba, że jej piosenka wygra w Konkursie :oczko_usmiech:

Ponoć jakby Australia wygrała to i tak następny konkurs muszą zorganizować w Europie.
Do sportu,a konkretnie piłki nożnej porównałem bo 8 (słownie - osiem) przyklejonych wątków w Hyde Parku wisi o piłce nożnej. Uznałem, że nawiązanie do nich będzie w tej sytuacji zrozumiałe.

Co do muzyki to dla mnie ogólnie kiepsko. Ci co mnie znają to wiedzą, że rockową duszę mam. Więc zachwycony ostatnimi występami nie jestem. A nasz przedstawiciel - Pan Szpak - maluje sobie paznokcie. Może to i w muzyce mało istotne, że ktoś ma inne przekonania seksualne niż ogólnie przyjęte ale nie podoba mi się, że ktoś taki nasz naród reprezentuje.
Żeby nie było to lubię Judas Priest, a tam wokalistą jest gej i nie przeszkadza mi to. Ale Halford nie jest reprezentantem mojej ojczyzny nigdzie. Tylko ja mogę go sobie wybrać...

Nie chcialem ogolnie komentowac twojego wpisu ale....

Miec dusze rockmana i przyczepiac sie do pomalowanych paznokci. Znakomite zestawienie.... przeciez make-up, manicure u rockman'ow to takie ''nietypowe''. Hipokryzja lvl. expert ;) bez obrazy oczywiscie, nie mam zamiaru w ten sposob ublizac ;)

Chcialbym zapytac czym sa ''inne przekonania seksualne niż ogólnie przyjęte''? wybacz ale powialo ''wysokim wykszatlceniem'' w tej wypowiedzi. Chyba nie do konca wiesz co piszesz, owszem moge sie mylic ale jednak... Moze zdradz mi gdzie ''przekonania seksualne sa istotne''? Nie chce wychodzic przed szereg, ale chyba miales na mysli preferencje seksualne a to juz calkiem inna sprawa w porownaniu do ''przekonan''.

''nie podoba mi się, że ktoś taki nasz naród reprezentuje.'' - moge zapytac kto bylby lepszy, albo kto osiagnal by lepszy wynik od Szpaka?

Szpak reprezentowal nas godnie, nie wywolal zadnych negatywnych emocji, ani skandalu. Sadze, ze te pomalowane paznokcie, dla wielu to jedyny punkt hejtu, ''dajcie psa a kij sie sam znajdzie''.

Poza tym, wszystkim ktorym cos nie pasuje proponuje najpierw wcielic sie w role geja z konserwatywnego kraju, gdzie zawisc jest chlebem powszednim dla krajan, a potem osiagnac to co M. Szpak. Od jakiegos czasu patrze na Polakow z boku i widze tylko zawisc i wieczny hejt.... moze dlatego do niczego konkrtnego jako Polacy nie dochodzimy. Sami siebie nie szanujemy wiec jak ma ktos inny nas szanowac. Na codzien przebywam wsrod ludzi o roznych narodowosciach, to co czesto slysze to smutek w ich wypowiedziach o Polakach, oni tez dostrzegaja nasz brak szacunku dla samych siebie.

A na koniec perelka. Sam osobiscie nie gustuje w muzyce M. Szpaka, on sam jako artysta tez mi sie nie podoba, bylem jednak na tyle fair, iz przeanalizowalem to co i jak robil, ile pracy wlozyl w to by jak najlepiej nas reprezentowac. Uwazam, ze powinnismy byc mu wdzieczni, bo odwalil kawal dobrej roboty.

Pozdrawiam wszystkich, prosze tego wpisu nie odbierac jako hejt, raczej jako inne spojrzenie i wymiane ''przekonan''.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2016 19:49

nowotarżanin napisał(a):
Lednice napisał(a): Co do polityki, to powtarzam, że piosenki Ukrainy i Rosji były bardzo dobrze oceniane przez jury i publiczność, a nie przez polityków :roll:

Jednak się z Tobą nie zgodzę, Rosjanin otrzymał od widzów 361 pkt, a Ukrainka 323 pkt, to polityczne głosowanie m.in. polskiego jury dało zwycięstwo Ukraince, gdyby liczyły się tylko głosy widzów zdecydowanie wygrałby Rosjanin a Michał Szpak byłby na trzecim miejscu, zwyciężyła nie muzyka a polityka i rusofobia, szkoda :(

Zgodze sie, postrzegamy Rosjan jaki i wielu innych obcokrajowcow przez prazmaty polityczne a to najgorsze co moze byc...

ESC juz dawno stalo sie polityczne i lapowkarskie nie wygrywa talent tylko polityka, bo liczy sie kasa...kasa,.... kasa.
Co do wystepu Sergeya to musze przyznac bardzo podobny do wystepu Mansa z zeszlego roku, niestety. Sam wokal b. fajny.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.05.2016 19:59

Brawo dla Szpaka.
Wpływ na głosowanie fahofcuf miał żaden, a trzecie miejsce wśród słuchaczy mówi samo za siebie.

Ciekaw jestem czy Rosja pojedzie na Ukrainę...
Szkoda, że to szambo dociera powoli wszędzie... :roll:
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 15.05.2016 20:10

anakin napisał(a):Brawo dla Szpaka.
Wpływ na głosowanie fahofcuf miał żaden, a trzecie miejsce wśród słuchaczy mówi samo za siebie.

Ciekaw jestem czy Rosja pojedzie na Ukrainę...
Szkoda, że to szambo dociera powoli wszędzie... :roll:

Jak ten konkurs był upolityczniony mogą świadczyć niektóre wypowiedzi polityków ukraińskich, Eurowizję 2017 chcą organizowć na Krymie, zapomnieli tylko, że Krym jest rosyjski :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2016 21:04

nowotarżanin Iwan znad rzeki Moskwa 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dziś EUROWIZJA!!! - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone