Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziś EUROWIZJA!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.05.2016 22:09

Nie mogło być inaczej. :)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 12.05.2016 22:11

romuald22 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):No i jest Szpak w finale :lol: :idea:

No i Australia w Euro... :D

A bo to tak prawie jak Austria :wink: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2016 22:18

romuald22 napisał(a):

Ktoś tak zdecydował >>> https://pl.wikipedia.org/wiki/Australia ... _Eurowizji
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.05.2016 22:24

Janusz Bajcer napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Ktoś tak zdecydował >>> https://pl.wikipedia.org/wiki/Australia ... _Eurowizji

Ależ Januszu wiem o tym. Ale tak czy siak jest to dla mnie śmieszne...
Dlaczego do Mistrzostw Europy w piłce nożnej nie można byłoby dopuścić Zanzibaru albo Brazylii ??? :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2016 22:27

Dla mnie nie śmieszne, jest konkurencja. :lol:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.05.2016 22:33

Janusz Bajcer napisał(a):Dla mnie nie śmieszne, jest konkurencja. :lol:

No to Polska powinna wystartować w najbliższym Pucharze CONCACAF...
Żeby była konkurencja.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2016 22:53

Ja tego występu tak na sportowo nie odbieram i nie porównuję.
Całkiem możliwe, że w następnej edycji już Australii nie będzie - no chyba, że jej piosenka wygra w Konkursie :oczko_usmiech:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.05.2016 23:22

Janusz Bajcer napisał(a):Ja tego występu tak na sportowo nie odbieram i nie porównuję.
Całkiem możliwe, że w następnej edycji już Australii nie będzie - no chyba, że jej piosenka wygra w Konkursie :oczko_usmiech:

Ponoć jakby Australia wygrała to i tak następny konkurs muszą zorganizować w Europie.
Do sportu,a konkretnie piłki nożnej porównałem bo 8 (słownie - osiem) przyklejonych wątków w Hyde Parku wisi o piłce nożnej. Uznałem, że nawiązanie do nich będzie w tej sytuacji zrozumiałe.

Co do muzyki to dla mnie ogólnie kiepsko. Ci co mnie znają to wiedzą, że rockową duszę mam. Więc zachwycony ostatnimi występami nie jestem. A nasz przedstawiciel - Pan Szpak - maluje sobie paznokcie. Może to i w muzyce mało istotne, że ktoś ma inne przekonania seksualne niż ogólnie przyjęte ale nie podoba mi się, że ktoś taki nasz naród reprezentuje.
Żeby nie było to lubię Judas Priest, a tam wokalistą jest gej i nie przeszkadza mi to. Ale Halford nie jest reprezentantem mojej ojczyzny nigdzie. Tylko ja mogę go sobie wybrać...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2016 23:31

romuald22 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ja tego występu tak na sportowo nie odbieram i nie porównuję.

Ponoć jakby Australia wygrała to i tak następny konkurs muszą zorganizować w Europie.
Do sportu,a konkretnie piłki nożnej porównałem bo 8 (słownie - osiem) przyklejonych wątków w Hyde Parku wisi o piłce nożnej. Uznałem, że nawiązanie do nich będzie w tej sytuacji zrozumiałe.

Przeszkadza Ci to przyklejenie :?: - bo mnie nie :oczko_usmiech:
Cztery wątki niebawem będą czasowo odklejone :idea:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.05.2016 23:34

Janusz Bajcer napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Przeszkadza Ci to przyklejenie :?: - bo mnie nie :oczko_usmiech:

Są też wątki o piłce siatkowej czy piłce ręcznej. Dlaczego nie są aż tak wyróżnione ???

Pisałem już o tym kiedyś ale bez efektu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2016 23:39

Na dobranoc :lol:

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.05.2016 23:46

Janusz Bajcer napisał(a):Na dobranoc :lol:

Jeżeli to ma być odpowiedź na pytanie które zadałem post wyżej to...
Panie Januszu traktujmy się poważnie skoro zabrał Pan w tej dyskusji głos.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.05.2016 07:45

romuald22 napisał(a): Może to i w muzyce mało istotne, że ktoś ma inne przekonania seksualne niż ogólnie przyjęte ale nie podoba mi się, że ktoś taki nasz naród reprezentuje.

A niby dlaczego?
Powinien wystąpić gość w koronie cierniowej, trzymający w ręce reklamówkę z "Biedronki"?
Oczywiście stopy odziane w skarpetki, obligatoryjnie w kubotach...

Jak dla mnie Szpak wymiótł wczoraj wszystkich. :mrgreen:
Myślałem, że jeszcze Legolas z Białorusi awansuje, ale niestety się nie udało, bo awansowała pani z Belgii, która oprócz wyglądu nie zaprezentowała nic.No ale ja się tam nie znam, więc może jednak zasłużenie..... :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.05.2016 07:46

romuald22 napisał(a):... Pan Szpak - maluje sobie paznokcie. Może to i w muzyce mało istotne, że ktoś ma inne przekonania seksualne niż ogólnie przyjęte ale nie podoba mi się, że ktoś taki nasz naród reprezentuje ...

romuald22 napisał(a):... Żeby nie było to lubię Judas Priest, a tam wokalistą jest gej i nie przeszkadza mi to. Ale Halford nie jest reprezentantem mojej ojczyzny nigdzie. Tylko ja mogę go sobie wybrać...

No nie wierze ... obcokrajowca lubisz mimo, że jest gejem i przyznajesz się do tego publicznie a jednocześnie wstydzisz się za Michała że reprezentuje nasz kraj? tylko dlatego że maluje paznokcie i wg Ciebie to oznacza, że jest innej orientacji?
To takie typowo "polskie" bym powiedziała.

Ja bym się wstydziła gdyby reprezentowało nas jakieś beztalencie. W polskich eliminacjach faworytką była Margaret, na którą tak wielu stawiało, tylko się okazało że ona na żywo śpiewać po prostu nie umie. Pozostali kandydaci z preselekcji krajowych to przepraszam ... ale śpiewające dzieciaki z tych programów tv lepszy poziom wokalny mają.

Michała wybrali widzowie i jego fani ... chłopak ma talent i mocny głos, jest bardzo młody jeszcze, eksperymentuje z wyglądem, stylem muzycznym też ... może odbiega od utartych kanonów ale nie da mu się zarzucić braku talentu i wrażliwości artystycznej. Prezentował nas godnie, bez sztucznych ogni, wybuchów i dymów na scenie oraz innych udziwnień.

Nie oceniajmy ludzi po wyglądzie pliss :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2016 08:02

anakin napisał(a):Myślałem, że jeszcze Legolas z Białorusi awansuje, ale niestety się nie udało:

A chciał wystąpić nago
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dziś EUROWIZJA!!! - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone