Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzikie plaże w okolicach Trogiru

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Angie
Odkrywca
Dzikie plaże w okolicach Trogiru

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 02.08.2006 13:37

Wybieram się w tym roku po raz pierwszy do Chorwacji. Na przełomie września i października będe w okolicach Trogiru (najprawdopodobniej Seget Donji lub Kastel Stari). Czy ktoś orientuje się czy na pieszo można dotrzeć do jakiejś malowniczej, dzikiej plaży ? A może można z Trogiru dostać się statkiem na jakąś mało obleganą wyspę i tam zneleźć taką plażę ? Chodzi mi o niezapomniane widoki, krystaliczną, błękitną wodę, skały itp.
Będę niezmiernie wdzięczna za wszelkie informacje i rady.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 02.08.2006 15:13

Jeżeli jedziesz na przełomie września i października to raczej nie będziesz miała problemu ze znalezieniem jakigoś urokliwej plaży (czytaj: plaży bez ludzi ;)). Aczkolwiek dziwi mnie trochę wybór miejsca... Krystaliczna woda raczej nie w Zatoce Kasteli i nie w okolicach Segetu (chociaż tam jest już lepiej)... W tym okresie mało oblegana będzie na pewno wyspa Ciovo i nie musisz się tam dostawać statkiem, tylko przejechać przez most :) Po drugiej jej stronie będziesz już miala znacznie czystszą wodę niż w Kasteli i w okolicach Segetu... no i dzikie plaże :)
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 02.08.2006 15:46

Tu masz jeszcze link do kilku zdjęć z tamtąd :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=12031&start=45
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 02.08.2006 16:44

Możesz też wybrać się do Slatiny (miejscowość na Ciovo w lewo po przejechaniu mostu) tam, gdzie kończy się asfalt jest wiele dzikich plażyczek, super miejsce dla tych, którzy lubią spokój. Polecam
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 03.08.2006 08:09

Aczkolwiek dziwi mnie trochę wybór miejsca... Krystaliczna woda raczej nie w Zatoce Kasteli i nie w okolicach Segetu.

Gdybym jechała na własną rękę wybór miejsca z pewnością byłby inny. Jadąc pierwszy raz do Chorwacji wolę jechać z biurem podróży, no i niestety tylko te miejsca są możliwe (głównie chodzi o finanse, które są ograniczone i musiałam poszukać tańszego wyjazdu). Trochę się rozejrzę i może za rok samodzielnie zorganizuję wyprawę w bardziej urokliwe miejsca.

Dziękuję za dobre rady. Na pewno skorzystam :D
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 03.08.2006 11:20

Angie napisał(a):Gdybym jechała na własną rękę wybór miejsca z pewnością byłby inny. Jadąc pierwszy raz do Chorwacji wolę jechać z biurem podróży, no i niestety tylko te miejsca są możliwe (głównie chodzi o finanse, które są ograniczone i musiałam poszukać tańszego wyjazdu).

Ło matko!!! Że niby w październiku tylko te miejsca są możliwe??? A to dobre!!! :lol: Wydaje mi się, że Twoje "biuro podróży" próbuje na siłę wcisnąć Ci tę wycieczkę... Lepiej dobrze poszukaj... Gwarantuje Ci, że znajdziesz coś lepszego za te same pieniądze ;)
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 03.08.2006 11:54

Ło matko!!! Że niby w październiku tylko te miejsca są możliwe??? A to dobre!!! :lol: Wydaje mi się, że Twoje "biuro podróży" próbuje na siłę wcisnąć Ci tę wycieczkę... Lepiej dobrze poszukaj... Gwarantuje Ci, że znajdziesz coś lepszego za te same pieniądze ;)

Wycieczkę miałam opłaconą zanim dotarłam do strony cro.pl, więc nazwy miejsc, które oferowało do odwiedzenia biuro podróży niewiele mi mówiły. Może po kilku wizytach w Chorwacji będę tak samo sprytna jak Ty (ale z pewnością nie będę naśmiewać się z niedoświadczonych, jadących po raz pierwszy). Na razie przecieram szlaki i zdobywam doświadczenie. Jeżeli miejsce, które odwiedzę okaże się błędnym wyborem ... no cóż człowiek uczy się na błędach.

Tymczasem zakończmy już tę polemikę, nie tak przecież powinna wyglądać rozmowa na forum, nie takie tematy powinno się poruszać. Chciałam uzyskać pewne informacje i je otrzymałam, za co serdecznie dziękuję.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 04.08.2006 08:56

Angie napisał(a):(...)Może po kilku wizytach w Chorwacji będę tak samo sprytna jak Ty (ale z pewnością nie będę naśmiewać się z niedoświadczonych, jadących po raz pierwszy). (...)

(...)Tymczasem zakończmy już tę polemikę, nie tak przecież powinna wyglądać rozmowa na forum, nie takie tematy powinno się poruszać. (...)

Hej, Pani Bufoniasta... A kto mówi o nabijaniu się z Ciebie :?: 8O Staram się pomóc, a nie wyśmiewać się z Ciebie i z miejsca do którego jedziesz :!: :evil: Duchem Świętym nie jestem, żeby wiedzieć, że już masz opłacony pobyt... Nie wynika to jasno z Twoich postów... Przyjąłem opcję, że jest biuro podróży, które stara się wcisnąć Ci tę wycieczkę, a Ty na forum zasięgasz języka, więc staram się "sprzedać" moją wiedzę najlepiej, jak potrafię, a nie nabijać się... Boże... Więcej luzu i mniej nerwów, kobieto :!: Jeżeli potrzebujesz ciepłych słów i pociechy, to powiedz, napiszę Ci coś takiego... Przecież na tym forum pomagamy sobie :wink:
Pozdrawiam i miłego dnia życzę! :)
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 04.08.2006 10:42

moondek napisał(a):Hej, Pani Bufoniasta... A kto mówi o nabijaniu się z Ciebie :?: 8O Staram się pomóc, a nie wyśmiewać się z Ciebie i z miejsca do którego jedziesz :!: :evil: Duchem Świętym nie jestem, żeby wiedzieć, że już masz opłacony pobyt... Nie wynika to jasno z Twoich postów... Przyjąłem opcję, że jest biuro podróży, które stara się wcisnąć Ci tę wycieczkę, a Ty na forum zasięgasz języka, więc staram się "sprzedać" moją wiedzę najlepiej, jak potrafię, a nie nabijać się... Boże... Więcej luzu i mniej nerwów, kobieto :!: Jeżeli potrzebujesz ciepłych słów i pociechy, to powiedz, napiszę Ci coś takiego... Przecież na tym forum pomagamy sobie :wink:
Pozdrawiam i miłego dnia życzę! :)

Bez komentarza ...

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone