Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Dziki" Kemping / Pole namiotowe [Lopar/Rab]

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ilsilencio
Autostopowicz
"Dziki" Kemping / Pole namiotowe [Lopar/Rab]

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ilsilencio » 04.02.2012 15:52

Witam!
Chcialbym uzyskac informacje na temat kempingow, lub miejsc gdzie mozna rozbic pare namiotow w tym konkretnym rejonie Chorwacji.
Z tego co szukalem w necie jest tam tylko bardzo komercyjny Camping San Marino, oraz Zidine, ktorego dokladnego polozenia nie moge zlokalizowac.

Zamierzamy ze znajomymi wyskoczyc w ten rejon w dluga majowke.
Najbardziej interesuje mnie cos nie-komercyjnego w okolicy plaz Sahara, lub Ciganka.

Jezeli niczego tam nie ma to rozpatruje mozliwosc rozbicia sie na samej plazy lub w jej bezposrednim sasiedztwie.
Czy ktos z Was byl tam moze?
Jest tam jakis camp, lub jak byscie widzieli namiotowanie na dziko w tym rejonie pare dni?

Pozdrawiam!
Konrad
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.02.2012 16:38

Witaj na forum ;)

Na dziko nie radzę - surowe mandaty. Są od tego autocampy, campingi przydomowe... wszędzie coś gdzieś znajdziesz, ale nie rozbijaj się na dziko.
jacek1965
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 04.02.2012 19:42

Witaj
Nie wiem czy to Ci coś pomoże. Na Rabie byłem 4 lata temu, miałem duże kłopoty ze znalezieniem kempingu.
Kemping w Loparze jak dla mnie był porażką. Namiotowe miasto przy osławionej piaszczystej plaży, która jak dla mnie była po prostu brudna i zatłoczona (byłem wówczas w sierpniu).
Zatrzymałem sie na jakimś małym przydomowym campie na jedną noc na końcu drogi prowadzącej przez Kampor. Jest tam taka dość duża zatoczka przy której była knajpka i ten mały kemping. Nie wiem jaka to miejscowość, nie pamiętam, próbowałem sprawdzić u wujka google ale na mapie tez nie ma tam żadnej dodatkowej nazwy. Kemping nie prezentował niczego ciekawego, byłem po prostu bez wyjścia.
Wydaje mi się, że w maju cena apartmanu nie powinna być powalająca. Mimo, że sam jestem zawsze zwolennikiem namiotu to po swoich doświadczeniach z Rabem tam raczej zaplanowałbym nocleg pod dachem.
Pozdrawiam
Jacek
Ilsilencio
Autostopowicz
Campsite ZIDINE [Lopar, Rab]

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ilsilencio » 17.03.2012 12:57

Jezeli ktokolwiek z forumowiczow wie COKOLWIEK o tym kempingu, bardzo prosze o udzielenie sie w tym watku.
Najbardziej zalezy mi na tym zeby zdobyc jakis aktualny kontakt mailowy, lub pomoc kogos kto moglby dokonac telefonicznej rezerwacji w jezyku Chorwackim :)
Oczywiscie jezeli ktos tam byl, byloby genialnie, bo chcialbym sie cokolwiek konkretnego na temat tego miejsca dowiedziec.
O co chodzi z informacja ze jest to "camp bez samochodow"? To znaczy ze gdzie nalezy zostawc swoj samochod, bo raczej piechota tam z Polski nie pojde ;)
Jedyne co udalo mi sie znalezc w necie to ten slideshow:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.03.2012 13:59

Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 25.03.2012 16:54

3 lata temu byliśmy w Starym Loparze i codziennie jeździliśmy na Cigankę. Raz poszliśmy plażować na lewo od parkingu nad zatokę Sice. Przy okazji trochę zwiedziłem kamp Zidine. Trudno zaparkować, samochody gości stały w krzakach. Kamp kameralny i bardzo zadrzewiony, zielony. Sporo młodzieży. Zatoka Sice jest moim zdaniem lepsza do kompieli niż Ciganka. Woda trochę głębsza, piasek, mało miejsca na plażowanie.
Przy okazji chciałbym zapytać bywalców czy znają ośrodek (pensjonat ?) po drugiej stronie zatoki Sice, na wprost Zidine. Nie znalazłem żadnych namiarów w internecie.

Powrót do Kempingi