Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziewicza wyspa

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karolina Nowakowska
Globtroter
Dziewicza wyspa

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 19.04.2006 12:36

Hej kochani polecam wszystkim lubiącym ciszę spokój, piekne widoki, czyste morze i pyszne jedzonko wakacje u Ante na wyspie Prvic Luka. Jest cudownie na wyspie można znaleźc zakątek gdzie będziecie tylko sami- jak mam doła to wspominam!!! -gorąco polecam więcej na www.wakacjewchorwacji.com :lol:
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 19.04.2006 12:52

Witam
Na stronie internetowej nie ma informacji o cenach ?
Głównie interesuje mnie lipiec.
Pozdrawiam
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 19.04.2006 13:26

Jak to nie ma informacji!!!!! właśnie to wyciełam z tej strony:

"Mamy do zaoferowania trzy apartamenty w okresie od początku czerwca do końca września.

Apartament numer I- największy mogący pomieścić od 4 do 6 osób składa się z dwóch sypialni, łazienki, holu, kuchni z pełnym wyposażeniem. Kuchnia połączona jest z tarasem z widokiem na morze. Cena apartamentu wynosi od 55do 60 euro za dobę.

Apartament numer II- mniejszy mogący pomieścić od 2 do 4 osób składa się z : jednej sypialni, holu, łazienki, kuchni z pełnym wyposażeniem i małego balkoniku z widokiem na morze. Cena wynosi od 35 do 45 euro za dobę.

Apartament numer III- w cenie od 25 do 30 euro to wygodny dwuosobowy pokój z łazienką, wyposażony w lodówkę i telewizor.

Zapewniamy także naszym gościom wyżywienie- dwa posiłki dziennie. Śniadanie i obiadokolację w cenie 15 euro od osoby.
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 19.04.2006 13:28

OK juz widze dzięki
Mag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mag » 19.04.2006 15:43

Witam

Dobrze zrozumiałem, że nie można się tam poruszać samochodem??

Pozdrawiam
Mag
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 19.04.2006 16:11

TAK TA WYSPA NIE WIE CO TO SAMOCHODY A JEŚLI MASZ OCHOTE TO W CIĄGU 3GODZIN MOŻESZ JĄ OBEJŚĆ ZNAM TEZ TAKICH CO JĄ OPŁYWAJĄ- jest super jeśli lubisz naturę i spokój.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.04.2006 16:44

Witam Będąc w Vodicach wypożyczyłem małą łódeczkę i popłynąłem z żoną na wycieczkę. Opłynęliśmy też tę wysepkę, faktycznie urokliwa. Zacumowaliśmy i wyszliśmy na brzeg, cisza, spokój i całkowite bezludzie.
Pozdrawiam
Piotrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrys » 19.04.2006 17:34

Nie powiem, wszystko to brzmi interesująco, jednakowoż mam małe pytanko. :?: Przyjeżdżam z Polski w samochodem pełnym bambetli i co dalej? Rikszą? :wink: Gdzie mam zostawić samochód? W którym porcie? I czy jest tam więcej apartamentów?

Pozdrowienia.
P.
Karolina Nowakowska
Globtroter
To jest proste

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 20.04.2006 13:57

Parking dla samochodów znajduje się w porcie w Sibeniku. Wszystkie rzeczy zabierasz ze sobą na prom, nie ma rzadnej dodatkowej opłaty za Ilość!!!więc spokojnie! Tam to jest zupełnie normalne wszystko co jest na wyspie trzeba przewieźć promem począwszy od papieru toaletowego a skończywszy na meblach i materiałach budowlanych. Chyba że stać Cię na wynajęcie wodnej taksówki lub łodzi. Na wyspie jest oczywiście dobrze zaopatrzony sklep, i trzy restauracje, a dodatkowo zawsze możesz wrócić jeśli się ze wszystkim nie pomieścisz. Na wyspie napewno wyjdą po Ciebie Twoi gospodarz i pomogą wszystko zabrać do kwatery a na promie pomorze kapitan-oni są bardzo mili. Ja spędzałam urlop u Ante i Ani (www.wakacjewchorwacji.com) ale tam prawie każdy ma pokoje do wynajęcie tylko niestety nie ma z nimi kontaktu na odległośc, a że pani Ania jest Polka to można wcześniej rezerwować i nie jechać w ciemno. Pozdrawiam
Piotrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrys » 20.04.2006 20:00

Do Karoliny
Dzięki z informacje. Nie mogę chyba czytać Twoich postów, bo zaczynam się zapalać do pomysłu spędzenia tam wakacji (planowałem z rodziną raczej Primosten). Trochę niepokoi mnie to zostawianie samochodu na parkingu w Sibeniku (sam biedaczek w obcym mieście,na z pewnością płatnym parkingu :cry: ) i konieczność płacenia za prom za każdym razem, gdy będę chcial korzystac z rozkoszy cywilizacji.
Czy pamiętasz może ile kosztuje prom?
Niestety w galerii na stronie właścicieli apartamentu jest mało zdjęć samej wyspy i jej plaż. Czy możesz ją szczerze polecic rodzinie z dziećmi,do plażowania i nurkowania?

Pozdrawiam
P.
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 20.04.2006 22:28

Piotrys napisał(a):Trochę niepokoi mnie to zostawianie samochodu na parkingu w Sibeniku (sam biedaczek w obcym mieście,na z pewnością płatnym parkingu :cry: ) i konieczność płacenia za prom za każdym razem, gdy będę chcial korzystac z rozkoszy cywilizacji.
Czy pamiętasz może ile kosztuje prom?

I ja przyłączam się do tych pytań.
To że samochód będzie w obcym mieście to nic, to że będzie sam - nie będzie sam :)
A jak stanie obok niego jakaś slicznotka na czterech kołach to i samochodzik będzie zadowolony. Oby tylko nie chciała się za mocno do niego przytulać :):):)

Oczekując na odpowiedx pozdrawiam :)

.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.04.2006 22:55

No tak do końca to ta wyspa taka dziewicza nie jest:

http://www.photocroatia.com/GALLERY/pho ... 49&u=931|1
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 21.04.2006 12:40

Po pierwsze drogi Januszu linki, które wysłałeś prezentują zdjęcia wyspy od strony gdzie znajduje się osada i zabudowania a większa część wyspy jest jednak dzika i "dziewicza", same skały lasy piniowe, pagórki ale dzięki za te stronki.
Po drugie Mirku 109 właścicielka z tego co wiem mieszka w Andrychowie -to chyba twoje strony
Z tego co pamiętam koszt parkingu poza sezonem, czyli w czerwcu i wrześniu wynosi 10 kun za dobę, czyli około 7,8 złotych. W sezonie, czyli w lipcu i sierpniu opłata wynosi 20 kun - około 14złotych za dobę. Ale szczerze powiedziawszy byliśmy tam dwa tygodnie a zapłaciliśmy tylko za pięć dni bo nikt tego nie sprawdzał- samochodzik miał się bardzo dobrze. Prom kosztował też nie wiele bo ok 10kun dorośli a dzieci 4,5.
Mnie też to na początku przerażało ale póżniej okazało się że wycieczka promem to największa atrakcja dla mojego dziecka. Ja tam wypoczywam wspaniale- jeśli macie małe dzieci to problemem mogą być ostre strome skały i jeżowce. Ale jest też równa plaża żwirowa, lepsza dla dzieci. Jeśli chodzi o nurkowanie to choć samie nie pływam idealnie -wyłowiłam takie skarby i muszle których wszyscy mi zazdrościli. Nurkując możesz zobaczyć ławice kolorowych ryb, kraby, rozgwiazdy, strzykwy, wodne krowy oraz inne stwory, a przy odrobinie szczęścia także ośmiornicę(szczególnie wieczorem).
Ja tam odpoczywam idealnie choć wcześniej byłam na Krku i też było fajnie więc decyzję podejmujcie sami. :lol: Pozdrawiam.
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 02.05.2006 22:49

Osobiście uważam, że dużo zależy od atmosfery jaka panuje w danym miejscu-moja gospodyni jest Polką więc zawsze jest raźniej i można się w każdej sprawie dogadać i poradzić. :roll:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.05.2006 20:07

http://www.tomic.netfirms.com/gal/PrvicLukaH.htm

Karolina .. jezeli Ty to nazywasz "dziewiczą" wyspą to chyba ... sam nie wiem co napisać. Moim zadniem, użycie słowa "dziewicza" oznacza totalne bezludzie. Na zdjęciach widać sporo zabudowań. Można było napisać... wyspa mało popularna, mało odwiedzana, zapomniana.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne