napisał(a) Karolina Nowakowska » 21.04.2006 12:40
Po pierwsze drogi Januszu linki, które wysłałeś prezentują zdjęcia wyspy od strony gdzie znajduje się osada i zabudowania a większa część wyspy jest jednak dzika i "dziewicza", same skały lasy piniowe, pagórki ale dzięki za te stronki.
Po drugie Mirku 109 właścicielka z tego co wiem mieszka w Andrychowie -to chyba twoje strony
Z tego co pamiętam koszt parkingu poza sezonem, czyli w czerwcu i wrześniu wynosi 10 kun za dobę, czyli około 7,8 złotych. W sezonie, czyli w lipcu i sierpniu opłata wynosi 20 kun - około 14złotych za dobę. Ale szczerze powiedziawszy byliśmy tam dwa tygodnie a zapłaciliśmy tylko za pięć dni bo nikt tego nie sprawdzał- samochodzik miał się bardzo dobrze. Prom kosztował też nie wiele bo ok 10kun dorośli a dzieci 4,5.
Mnie też to na początku przerażało ale póżniej okazało się że wycieczka promem to największa atrakcja dla mojego dziecka. Ja tam wypoczywam wspaniale- jeśli macie małe dzieci to problemem mogą być ostre strome skały i jeżowce. Ale jest też równa plaża żwirowa, lepsza dla dzieci. Jeśli chodzi o nurkowanie to choć samie nie pływam idealnie -wyłowiłam takie skarby i muszle których wszyscy mi zazdrościli. Nurkując możesz zobaczyć ławice kolorowych ryb, kraby, rozgwiazdy, strzykwy, wodne krowy oraz inne stwory, a przy odrobinie szczęścia także ośmiornicę(szczególnie wieczorem).
Ja tam odpoczywam idealnie choć wcześniej byłam na Krku i też było fajnie więc decyzję podejmujcie sami.
Pozdrawiam.