Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dziesięć Dni w Dolomitach

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 15:29

janusz.w napisał(a):Z górskimi nałogami nie walczę, uległem im już dawno :lol:

Jak to dobrze nie być samemu na świecie :wink: :D
janusz.w napisał(a):Bałkany, to już nie bakcyl, a raczej uzależnienie :D którego niestety nie umiem z Dolomitami pogodzić :!:

Trochę wyrzeczeń to kosztuje, ale się da ... 8)
janusz.w napisał(a): Fata zapewne coś zaproponuje, a wtedy moje nieszczęsne :? kolano zostawię w domu...

Dobrze mówisz. Ja też zostawię te kontuzjowane części w domu i wtedy z nas z dwóch poskładamy jednego sprawnego :wink:
Byle w góry ...

Bałkańska opowieść ... ? Nie wiem. Muszę zapytać Wędrowca, co o tym myśli :wink:

Pozdrawiam.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 15:34

longtom napisał(a):... z dolomicką diaporamą ...

Była na miejscu wtedy i zawsze będzie na miejscu :)
Piękno jest poza czasem.
Zatem, jak tylko ten czas okiełznam, wyruszę nasycić się pięknem Milosa ... 8)

Pozdrawiam, Tomku !
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 15:39

Franz napisał(a):Tobie gratuluję przede wszystkim wychowania narybku. :P ...Ekipie - jeśli uznasz za stosowne - przekaż ode mnie wirtualny uścisk dłoni. :hut:

Narybek powoli wypływa na szerokie wody ... To rodzi jak zawsze ambiwalentne uczucia ... :?
Ale taka kolej rzeczy :)
Uścisk przekażę z przyjemnością ! Tym bardziej, że, jakby to powiedzieć - Ty Grupy nie znasz - Grupa zna Ciebie 8)

Pozdrawiam !
Piotrek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 12.12.2013 16:04

plavac napisał(a):Uścisk przekażę z przyjemnością ! Tym bardziej, że, jakby to powiedzieć - Ty Grupy nie znasz - Grupa zna Ciebie 8)

W tej chwili już odrobinę Grupę znam. Dżem lubię tylko ten, który gra bluesa (podobnie Marmoladę lubię tylko jedną), ale Grupa zyskała moje uznanie. :P :papa:

Pozdrawiam,
Wojtek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 12.12.2013 16:05

plavac napisał(a):..., wyruszę nasycić się pięknem Milosa ... 8)

Z jednej strony miło mi i zapraszam. :)
Z drugiej strony, po starej znajomości, powinienem Cię ostrzec.
Długie strasznie;
na okrągło kozy, kamienie i lazury.
Dżemu nie ma i do tego śmierdzi siarką. :D

pzdr :wink:
tompie68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tompie68 » 12.12.2013 19:17

plevac napisał(a):Przygoda dobiegła końca.

Wszystko co dobre szybko się kończy.
plevac napisał(a):Jeszcze w trakcie spisywania tego opowiadania, Wędrowiec zobowiązał mnie, abym po słowie Koniec - Wszystkim czytającym serdecznie podziękował - w imieniu Młodej, Syna i Jego samego, a także całej Grupy Dżemu - za wytrwałość towarzyszenia Ich wędrówce i - wyrozumiałość ...
Wędrowiec zdaje sobie sprawę z tego, że jest chodzącym anachronizmem, że Jego widzenie świata pozostało w ubiegłym stuleciu. Wierzy jednak, że ludzi łączy umiłowanie piękna - w szczególności zaś piękna Gór.
I że tym językiem można ze sobą rozmawiać niezależnie od wszystkich różnic i, co najważniejsze, się - zrozumieć!

Nie wiem jak inni ale to ja Tobie dziękuję za tak zajmującą opowieść. U Ciebie jak rzadko w której relacji zarówno tekst jak i zdjęcia były bardzo przejrzyste i powodujące, że człowiek szedł razem z wami. Poza tym Twoja relacja zaraziła mnie bakcylem dolomitomaniakalnym i postanowiłem, że jak wszystko będzie dobrze i pogoda dopisze to jakąś Twoją trasę albo ze dwie skopiuje i zaliczę (oczywiście jeżeli nie masz praw autorskich).
PS. Oglądając Twoją relację i Wojtka Franza i porównując ją z relacją Wojtka z Alp stwierdziłem, że Dolomity lepiej mi się podobają. Ale zaznaczam, że jest to moja subiektywna opinia.
Pozdrawiam Tomek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 19:36

Franz napisał(a):... Grupa zyskała moje uznanie.

Dzięki ! 8) I cieszę się, że lubimy ten sam Dżem :)

Pozdrawiam!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.12.2013 19:38

Plavac jesteś Mistrzem Kolorowym relacji z Dolomitów. Gratuluję.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 19:40

longtom napisał(a):Z drugiej strony, po starej znajomości, powinienem Cię ostrzec.
...
Dżemu nie ma i do tego śmierdzi siarką. :D

Dzięki, ale ... nie taki diabeł straszny, jak go malują. :wink:
Pozdrawiam! :D

P.S. Czekaj, czekaj - nawet figowego nie ma :?: 8O
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 20:07

tompie68 napisał(a):...człowiek szedł razem z wami.

Usłyszeć takie słowa ... Dzięki !

tompie68 napisał(a):...relacja zaraziła mnie bakcylem dolomitomaniakalnym...

Następny :!: Jak to się błyskawicznie szerzy ! :o A NFZ nie refunduje nawet transportu z powrotem, o tam - nawet nie wspominając ... :lol:
Tomku - prawa autorskie do tych tras ma tylko Stwórca :) Wierzę, że możesz czerpać z nich do woli :D

tompie68 napisał(a):PS. Oglądając Twoją relację i Wojtka Franza i porównując ją z relacją Wojtka z Alp stwierdziłem, że Dolomity lepiej mi się podobają. Ale zaznaczam, że jest to moja subiektywna opinia.

Potwierdzasz w ten sposób tytuł relacji mariusza.w., który to tytuł zaczerpnął z opinii o Dolomitach sławnego szwajcarskiego (francuskiego) architekta Le Corbusier'a. Nazwał je najpiękniejszymi naturalnymi budowlami świata.
I coś w tym jest ... :)

Pozdrawiam!
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 12.12.2013 20:12

Piotrze - piękne dzięki ... :D Relacja , jak zwykle, pełna Twoich ubiegłowiecznych :D anachronizmów, o które w obecnowiecznych czasach coraz trudniej - niestety ... Mam tylko nadzieję, że nigdy się tych anachronizmów nie pozbędziesz :D
Jeszcze raz dzięki :D i oczywiście wyściskaj Żonę i Młodego :D :papa:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 20:23

darek1 napisał(a):Plavac jesteś Mistrzem Kolorowym relacji z Dolomitów.

Miło mi, że tak sądzisz, chociaż ja się tak za bardzo do tego nie poczuwam. :)
Ale w istocie, każdy z nas widzi świat tylko w swoich indywidualnych kolorach ( i każdy inaczej! ) - więc może ... :wink:

Pozdrawiam.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 20:28

wojan napisał(a): Mam tylko nadzieję, że nigdy się tych anachronizmów nie pozbędziesz :D

Zrobię wszystko, co w mojej mocy ... :wink: 8)

wojan napisał(a):... i oczywiście wyściskaj Żonę i Młodego ...

Zrobione :) Odwzajemniają. I nie tylko dla Ciebie! :D

Pozdrawiam :!:
blackmore2k3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blackmore2k3 » 12.12.2013 22:05

plavac napisał(a):Jak się pakowałem po pracy, zgarniałem z lodówki co wpadło pod rękę :) No i tak wyszło. Ale sam musisz przyznać, że dodała kontrastu i kolorytu :wink:

Zdecydowanie tak :)

No cóż...Wszystko co dobre niestety szybko się kończy. I tak też jest w przypadku Waszej wspaniałej podróży do magicznego świata gór.
Gdyby takie piękne chwile towarzyszyły Nam na co dzień, to na pewno nie docenialibyśmy ich, tak jak to zazwyczaj ma miejsce. Wszak po to przecież się wraca, by znów wyruszyć... . I to święta prawda.
Wspaniale rozplanowaliście sobie te 10 dni wędrówki po Dolomitach. Szkoda, że nie udało się Wam zrealizować wszystkich planów, ale jestem przekonany, że nie zdobyte szczyty z pewnością na Was poczekają.
Naprawdę miło było wspólnie z Wami przejść po raz drugi Lipellę, rozkoszować się zachodem słońca przy schronisku Dibona, a także zobaczyć całkiem nowe i na pewno wymagające górskie ścieżki.
Sposób prowadzenia relacji rzeczywiście bardzo ciekawy. Narracja sama w sobie dodawała poniekąd uroku i naprawdę pozwalała na oderwanie się od codziennych obowiązków. Pozwalała chociaż na chwilę przenieść się w Dolomity...

Dzięki Piotrze za tą wędrówkę !

PS. Ładne kwiatki na zakończenie 8)

Pozdrowienia dla całej ekipy,
Paweł.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.12.2013 23:13

blackmore2k3 napisał(a):... pozwalała na oderwanie się od codziennych obowiązków. Pozwalała chociaż na chwilę przenieść się w Dolomity...

Dzięki, Pawle, za ciepłe słowa :) To, co napisałeś powyżej, jest największą "nagrodą" dla Wędrowca :wink: 8)
Cóż, mogę Ci powiedzieć w tajemnicy, że drugi raz przeżywał na "kartach" tej opowieści wszystkie te wydarzenia ...
Tak jak piszesz - przenosił się w Dolomity .. :)
Dzięki temu o prawie 4 tygodnie (!) skrócił czas oczekiwania na ponowne spotkanie z nimi ...

Ale to już naprawdę inna opowieść :)

Dzięki za pozdrowienia ! Przekażę.
Pozdrawiam !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Dziesięć Dni w Dolomitach - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone