beatabm napisał(a):Może by tak wrócić już na te Korczulę, co Ty na to??
Chętnie ale nadal jestem w Sowich
słoma79 napisał(a):beatabm napisał(a):Może by tak wrócić już na te Korczulę, co Ty na to??
Chętnie ale nadal jestem w Sowich
słoma79 napisał(a):kamzio napisał(a):słoma79 napisał(a):Samochody zaparkowane, wypakowane Witamy się z Vjekoslavem, Vjeko zajmuje się szwagrami DLATEGO
Czytam Vjeko, więc chyba mieszkałeś tutaj po lewej u tego starszego Pana. Ja bytowałem u Davora Klaricica na przeciwko Vjeko tj. w domu po prawej w linku. Naprawdę spokojna i przyjemnie leniwa wioseczka te Zivogosce Porat.
https://goo.gl/57CR9f
właśnie po tej lewej mieszkałem...
ZytaS napisał(a):słoma79 napisał(a):kamzio napisał(a):słoma79 napisał(a):Samochody zaparkowane, wypakowane Witamy się z Vjekoslavem, Vjeko zajmuje się szwagrami DLATEGO
Czytam Vjeko, więc chyba mieszkałeś tutaj po lewej u tego starszego Pana. Ja bytowałem u Davora Klaricica na przeciwko Vjeko tj. w domu po prawej w linku. Naprawdę spokojna i przyjemnie leniwa wioseczka te Zivogosce Porat.
https://goo.gl/57CR9f
właśnie po tej lewej mieszkałem...
Dzięki tej relacji wracają fajne wspomnienia: piękny widok na Igrane, spacery "asfaltówką" po zaopatrzenie, puste plaże... Mieszkaliśmy na samym dole tej dróżki, w willi Nil. Naprzeciwko (na łuku drogi prowadzącej na plażę) był wtedy w budowie nowy budynek (balustrady balkonowe ze szkła). Czy już jest skończony i wiecie jak się nazywa
beatabm napisał(a):Sądziłam że takie fish pikniki to szybciej pływają 8 węzłów to nie jest duża prędkość
Przyznaję, ładne to miasto, jednak czy w moim topie? Nie mam pojęcia Poraża mnie tłok w nim, a w ostatnim pobycie - temperatura, myślałam ze umrę z gorąca a nadmieniam że należę do ciepłolubnych
słoma79 napisał(a):
jaki tłok? środek sezonu, a tu cisza i spokój...tłok i cała reszta, którą wymieniłaś to były w Dubrovniku, Trogirze...ale tu ??? luzik, wąskie uliczki dają cień...czekaj, czekaj...rozumiem...pilnowałaś cyca na pokładzie??? to OK...gorąco i tłok
ja gorąca powyżej 25 stopni nie znoszę...poza Cro
słoma79 napisał(a):
to nasz drugi raz w Cro, coś tam już widziałem...nic nie może się równać z Korčulą
Magda O. napisał(a):słoma79 napisał(a):
to nasz drugi raz w Cro, coś tam już widziałem...nic nie może się równać z Korčulą
Ja byłam w Cro już 9 razy i mam takie samo zdanie o Korčuli... no dobra, są dwa miejsca, które są dla mnie ex aequo na pierwszym miejscu: Korčula na południu i Rovinj na północy
nie widzę zbyt wielu chętnych na spacer po mieście spoko...lubię samotne wędrówki,
beatabm napisał(a):nie widzę zbyt wielu chętnych na spacer po mieście spoko...lubię samotne wędrówki,
Jestem chętna mimo że jestem w ferworze przygotowań przyjęcia urodzinowego naszej Ani
PS. ten kot z ostatniego zdjęcia - piękny
Powrót do Nasze relacje z podróży